DoarBogdan
| DoarBogdan a întrebat:

De ce ne mintim? Uneori o minciuna isi are rostul, din diferite motive. Uneori este benefica pentru a putea vedea adevarul, pentru ca altfel nu il putem descoperii.

Intrebarea mea este urmatoarea : Care este minciuna care ti-o spui cel mai des? Si de ce faci asta?

Poate nu toata lumea face asta. Dar ma gandesc ca una este in fiecare. Vreau sa fac referire doar la faptul asta.
Uneori in viata copiezi adevarul spus de altcineva, si stii ca nu e asa si totusi o zici. Se intampla peste tot, in orice informatie, spusa destul de des, pana ajunge ca acela sa fie "adevarul". Dar asta e alta poveste.

Este benefic sa te minti pe tine, macar odata in viata, pentru a afla ceea ce conteaza? Pentru ati da seama dupa?

Răspuns Câştigător
| whatevernvm a răspuns:

De obicei mint cand vreau sa ii protejez pe cei dragi

79 răspunsuri:
| SergiuBoss11 a răspuns:

Te minti pentru a te incuraja,pentru a depasi un moment dificil in viata ta.
"Totul va fi bine", iti spui, cand, de fapt, tinde spre tragic situatia.

| RAY a răspuns (pentru DoarBogdan):

Tu ce te minti cel mai des?

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru RAY):

Cu multe. Ca pot sa fac ceva si nu reusesc. Ca sunt mai bun, desi stiu ca nu e asa.

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru SergiuBoss11):

Tu cu ce te minti cel mai des? big grin

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru Deaad):

Stiu ce zici. De aia nu am vrut sa fac referire la Romania, pentru ca sunt foarte multe de spus. Tu ai pleca de aici?

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru Florin_Chiba_1988):

Dar la tine, care este minciuna care ti-o spui cel mai des?

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru Aberdeen):

Dar este oke sa spui mai mult happy De aia am si pus intrebarea...
Si ai dreptate in legatura cu speranta.
Dar tu de ce te minti asa? Ca nu ti se intampla tine? Este in scopul de a-ti da speranta?

| Aberdeen a răspuns (pentru DoarBogdan):

Știu, dar nu vreau să mă abat de la subiect, nu asta e ideea.
Mai mult din prea multă siguranță de sine, ceea ce nu e neapărat rău. Uite un exemplu concret: ne ascultă la oră, și eu în mintea mea „N-are cum să mă asculte pe tine!". Și iată că se mai întâmplă să mă fi mințit degeaba, pentru că oricum mă ascultă. Alteori e benefic, ca și când eu sunt cea care controlez ceea ce urmează să mi se întâmple prin simpla putere a gândului și chiar funcționează.

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru Aberdeen):

Suna interesant.
Si da, adica de multe ori si eu ziceam ca " nu e asa", si asa era, cumva ma pregateam pentru ce urma, ca o precautie. Deci presupun ca este benefic dintr-o anumita perspectiva.

| Deaad a răspuns (pentru DoarBogdan):

Da.

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru Deaad):

Si eu. Dar ma tem insa de imaginea noastra dincolo...

| nlko a răspuns:

De ce ne mintim pe noi? te referi la speranta? Ma rog, ea cred ca e benefica.Mereu avem ceva de castigat. De exemplu ne mintim pe noi crezand ca putem face ceva ce e aproape imposibil si ne pregatim pentru acel ceva. Chiar dacă în final nu ne atingem scopul și suntem dezamăgiți ...ramanem cu pregătirea deci munca nu e în zadar.
Minciuna pe care mi-o spun cel mai des...cred ca "Nu ma deranjează ". Pentru ca vreau sa îmi pese mai puțin de unele lucruri. Dar pana la urma cred ca dacă îți zici de mai multe ori același lucru, el va deveni adevărul.

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru nlko):

Ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa zic happy
Si asta este minciuna? "Nu ma deranjeaza?" Adica da... ai dreptate. Dar cum adica sa iti pese mai putin? Daca iti spui ca nu te deranjeaza, nu incep toate lucrurile sa vina peste tine? Si tu zicand asta sa le accepti?

| nlko a răspuns (pentru DoarBogdan):

Nu știu dacă e chiar o minciuna. Dar asta e felul meu de a ma face mai puțin sensibila.
La tine care e minciuna pe care ți-o spui cel mai des?

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru nlko):

Tot am enumerat prin commenturi pe aici. Insa daca ar fi sa adaug ceva, poate faptul ca o sa fie bine, desi nu e asa. Ma pregatesc de dinainte pentru ce o sa urmeze. Dar mai nou nu ma mai mint cu nimic. Las totul sa treaca. Incerc sa nu mai am asteptari de la ceva sau cineva. Tot mie imi fac rau.

| Florin_Chiba_1988 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Că lumea asta s-ar putea schimba...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aseara m-am mintit din nou.M-am mintit ca sunt bine, m-am mintit ca nu-mi pasa si ca pot face fata oricarei provocari.Am stiut de la inceput ca altul este adevarul, dar am continuat sa ma mint.Astept ziua adevarului!

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru anonim_4396):

Stiu ce zici... asa sunt serile.

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru anonim_4396):

Stiu ca nu e cine stie ce, dar e.
Oricum, eu il consider raspunsul castigator. Si nu vad cum as putea sa il pun in "valoare", imi ramene decat Funda.