Sunt multe lucruri pe care le inveti in scoala si care te ajuta pana la urma in viata, te ajuta sa ai o cultura generala, sa stii sa porti o conversatie, sa stii sa scrii corect, sa poti intocmi o cerere etc. Cred ca se predau totusi si multe alte chestii inutile sau neinteresante. Ideea e sa inveti logic pentru ca mai apoi sa ramai cu niste notiuni care sa te ajute in general, in viata.
Buna intrebare, in primul rand invatamantul romanesc este un pic cam "special".
In cel de-al doilea rand :
Istorie - este bine sa afli ca prostia a existat de cand lumea; sa vezi cum a evoluat omenirea sau involuat; sa cunosti povestile unor oameni care au facut istorie intr-un fel sau altul.
Romana - e bine, pentru ca altfel, viata e pustiu.
Ora de educatie tehnologica - te ajuta sa nu fi tampit pe te-a dreptul, sa cunosti ce ai in jur, sa nu te apuci sa rozi cauciuc si sa zici ca-i jeleu.
Scoala incepe pe 11 septembrie.
Nu cred ca scoala neaparat te pregateste pentru viata, mai degraba iti stimuleaza materia cenusie si te ajuta sa ai o oarecare cultura generala, dorinta, viziune. Colectivul, profesorii, colegii, mediul in cate invarti te pregateste cu adevarat pentru viata. Scoala te transforma! Cunostintele te transforma! Informatia este putere! Acum depinde si ce asteptari ai tu de la viata. Poti renunta maine la scoala si sa te duca capul sa castigi pe luna 9000 de euro sau 0, de tine depinde totul.
Hai sa o luam altfel...matematica nu, romana nu, istorie nu, geografie nu, dar tu ce ai vrea sa studiezi?
Eu am spus ca se predau chestii total inutile.nu ma refeream la tot.
ce as vrea sa studiez eu la scoala? cum sa fiu fericit si sa ajung cineva important.despre geografie nu am vorbit ca acolo macar ne spune ceva adevarat care nu a fost inventat de altcineva
Pai si matematica e o minciuna?
Nu dar alea sunt lucruri inutile inventate de cineva.nu spun ca tot.dar unele chestii chiar nu le vad rostul
Matematica e inventata de cineva?)
Ca doar nu era scrisa pe o bucata de piatra la inceputul timpurilor
Atunci, daca nu inventezi si tu ceva si mai ai si arfe pe tine, o sa te multumesti cu minimul pe economie.
Si internetul, vezi ca tot cineva l-a inventat.
Scoala este un sistem extrem de elaborat de a te face oaie, de a te forta sa te supui sub orice forma superiorilor tai, pretinzand ca te va face un om pregatit pentru viata.
Asta ma intreb si eu. Adică frate tabla înmulțirii e ok,sa învăț să scriu si sa citesc da, dar se pune accentul mult prea mult pe teorie. Uita-te la sistemul din Finlanda, Norvegia, Suedia. E mult mai simplu, practică, si sunt cele mai dezvoltate tari din Europa.
Pentru un salariu de 2000 lei poate. Vise pe tine daca ai impresia ca incepi de la 2000 euro dupa scoala.
Esti copil si ti se pare orice inutil. E normal. Dar daca ai fi si un copil bine educat si inteligent ai intelege de unul singur.
Scoala nu te pregateste pentru viata neaparat prin ceea ce se invata la materiile predate. E vorba mai mult ca te obisnuieste deja cu munca, de multe ori inutila, te obișnuieste cu supunerea, lucruri destul de utile mai tarziu. Poate ca nu realizează ce trebuie, dar adevarata pregătire și-o face fiecare individual. Nu iti garanteaza școala nimic. Doar iti arata niste usi. Tu alegi pe care intri. Apoi mai gasesti o usa. Dupa aia inca una. Aha.
Acum vrei sa spui ca eu sunt prost?
Daca altceva nu ai inteles probabil ca da.
Asta nu se face la istorie de aceea se numeste ISTORIE.Pentru ca invatam ce s-a intamplat in trecut si a fost u fupt istoric.
anonim_4396 întreabă: