anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce neaparat o persoana trebuie sa fie psihopata daca poate alege usor cine moare si cine nu? Adica mereu cand se pune problema " 100 pe o nava, 1 din ei are o boala care se transmite. ce faci? il arunci pe ala peste bord sau muriti cu totii? " si mereu cine spune ca trebuie aruncat ala peste bord e vazut ca psihopat. De ce?

Sper ca nu ma luati cu chestii religioase, intrebarea este pentru oameni care gandesc singuri pentru ei.

18 răspunsuri:
| William a răspuns:

Ma urc intr-o barca si imi salvez viata. De ce sa omor pe cineva cand am o optiune mai buna?

| anonim_4396 explică (pentru William):

Altul laughing. oameni buni, sunt doar solutiile de mai sus, numai tot inventati voi solutii noi.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Poate pentru ca tipul chiar e psihopat daca arunca omuletul peste bord neluand in calcul alta varianta! Duuuh!

| William a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu prea as vrea sa omor pe cineva doar pentru ca e bolnav. Totusi daca boala acea este periculoasa (ciuma, lepra, tuberculoza) l-as omori, dar nu ca sa nu ma imbolnavesc si eu, ci pentru ca a pus in pericol atatea vieti.

| RAY a răspuns:

Ai dreptate eu mias mori sa prind un om sa il tai bucatele apoi sal manc

| RAY a răspuns:

As vrea sa manc o fata

| J0B0MAT a răspuns:

Nu cred ca o persoana trebuie neaparat sa fie psihopata pentru a face acest lucru.Acum depinde cum se transmite boala respectiva. Daca se transmite fara niciun fel de contact cu persoana respectiva, ci pur si simplu pentru ca respiram acelasi aer, atunci oricum vom muri cu totii.

| OoBunnyoO a răspuns:

Pentru ca nu stiu diferenta dintre un psihopat si un om normal. Etic vorbind, alegerea de a-l arunca pe individul cu boala este corecta. Asta asumand faptul ca nu il poti pune in carantina.
Diferenta dintre un psihopat si un om care face o decizie corecta din punct de vedere moral si gandeste la rece este faptul ca un psihopat va ajunge la concluzia asta in cateva milisecunde, aproape instantaneu, in timp ce o persoana normala va sta sa se gandeasca asupra problemei mai mult de cateva secunde.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce film ai vazut?

Nici un film. citeam unele chestii pe internet si am dat peste o chestie de genul

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

A ucide 100 de persoane crezi ca e ceva ok?

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu. de ce ai intreba asta?

Cel care alege nu e tot un criminal?

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Aici numai conteaza chestia asta. e "simpla" solutie si atat.

Nu sunt dumnezeu sa decid viata cuiva, mai bine as muri eu decat sa stiu ca vor muri alti din cauza mea, as ucide pe oricine care mi-a facut rau dar nu oamenii nevinovati

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E simplu, fiindca se poate izola. N-ar fi aruncarea in apa a aluia singura solutie. In plus, daca ramane bolnavia in apa si se extinde in cine stie ce mod. Cel mai sigur e sa le dai foc. Ho, nu beli ochii! M-am inspirat din filme cand am zis asta.

Si tu ai inceput ca ray. numai gandii ca poate e asa poate e altfel. e doar ce am spus eu mai sus, pierdeti din vedere esentialul

Nu m-am departat de la esential.
Tipul poate fi considerat psihopat pe buna dreptate. Si chiar daca moartea bolnavului ar fi singura solutie, nu inseamna ca aruncarea in apa ar fi aceea! In cel mai bun caz nu l-ai numi psihopat, ci doar dobitoc.