| tputputpu123 a întrebat:

De ce nimeni nu e mandru de Romania?

E o tara incredibila... Avem cele mai frumoase locuri din Europa (Delta, muntii). Locuri pe care pana si chinezii, japonezii si indieni vor sa le vada. Eu fac cursuri de chineza cu o chinezoaica si ea a spus ca visul ei a fost intotdeauna sa vina in Europa, si ca Romania este o tara incredibila la care ei doar pot visa. A spus ca nu a vazut niciodata un cer atat de albastru si ca nicioadata nu s-a gandit ca poate fi atat de multa liniste undeva. Avem Sfinxul si Babele, avem o istorie demna de tot respectul. Suntem sange din sangele romanilor. Avem in spate mii si mii de generatii de invigatori.

Doctori romani au revolutionat medicina. Astronomi romani au revolutionat fizica, astronomia si matematica. Ingineri romani ai revolutionat aeronautica. Romani sunt inteligenti daca vor sa isi foloseasca capul, si daca au bani sa mearga la scoala.

Toata istoria asta, toata frumusetea si libertatea tarii sunt distruse de niste oameni care nu stiu ce sa mai faca cu banii... daca ar investi macar un pic in tara asta am putea fi la un nivel mult mai inalt.

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

Cine spune ca nimeni nu e mandru de Romania?
Este tara mea si ma mandresc cu ea ...cu bune si cu rele!
Dar e o problema la Romania ..in afara de peisaje si personalitati de mult apuse. ce mai avem?
Sincer, e o tara frumoasa... dar e o tara care stagneaza

2 răspunsuri:
| Chris a răspuns:

Avem cele mai frumoase locuri din Europa? Cred că nu ai văzut peisajele din Scoţia, Norvegia, Elveţia, Italia sau Grecia. Nu ştiu la care mii şi mii de generaţii de învingători te referi, însă aş prefera să mă mândresc cu propriile valori şi principii, nu cu fapte istorice de mult trecute. De ce să mă mândresc cu o ţară în care corupţia, violurile, sărăcia, violenţa şi câte altele or mai fi, sunt la ordinea zilei? Sunt conştient, se poate şi mai rău, dar din moment ce am ajuns să cred acest lucru, înseamnă că nu e tocmai în regulă. Chiar nu am de ce să fiu mândru vizavi de România.

| Laya a răspuns:

Hai sa nu mai laudam atat Romania. Da, e o tara frumoasa, avem peisaje frumoase, un trecut glorios, dar cam atat.
Noi traim in PREZENT, iar in prezent nu avem o tara de care putem fi mandrii. In prezent cu ce ne putem mandrii? Cu doctorii care ramasi in tara nu se uita la tine, daca nu le dai spaga? Cu politia care trece cu vederea ORICE infractiune, atata timp cat le pica banu'? Cu sistemul de invatamant care e la pamant? Cu oamenii care se duc in afara si ne fac tara de ras?
Am plecat sa studiez in afara si ma bucur pentru asta, dar imi pare rau uneori, cand vad, ca strainii ne vad pe toti la fel. Ma bucur atunci cand intalnesc oameni, carora le pot arata ca noi suntem oameni muncitori, destepti, care stiu sa faca ceva-n viata, dar care nu au posibilitatea sa faca asta in tara lor.
Sincer, nu vreau ca ai mei copii sa creasca-n Romania, iar cand vin in tara (si vin destul de des), ma rog, sa nu ma-mbolnavesc si sa nu fie nevoie sa merg intr-un spital de acolo...
Dar, in ciuda tuturor acestor lucruri, spun mereu cu mandrie ca SUNT ROMANCA!