Trebuie sa fii constient ca din exterior lumea nu stie ce probleme ai tu... asa ca fiecare isi face popriile scenarii bazate doar pe faptele vizibile. Asa sunt oamenii, cu pareri, ganduri fie ele bune, fie rele. Nu cu instincte ca animalele.
Aici din fericire nu, dar am patit-o uite poftim am fost nevoit sa plec de la munca unii ar zice ca de la lene, poftim nu am dormit de la anxietate 3 zile la rand cu una pauza intre ele de la anxietate care ma freaca si nu ma lasa poftim ce vrei sa fac? eu am anxietate si genetic de la mama dar si de la o trauma poftim fac terapie altceva ce pot sa fac?
Pai si bun ok, nu e mai bine sa nu iti dai cu parerea daca nu cunosti? poftim tu ce parere ai daca nu poti sa dormi si trebuie sa ma duc la psihiatrie ce sa fac? sunt obligat nu ar trebui sa ma duc ca am probleme cu ficatul si ar agrava medicamentele.
Pai eu nu am nicio parere, ca mi-ai zis ca ai o problema medicala si inteleg cauza
Ok si atunci de ce spanac are pretentii pana si psihologul cu care am facut sa fac x chestii cand eu am probleme mentale? anxietate din aia nasoala, pai ce spanac cu atacuri de panica, ce vrea sa fac? ai vazut tu oameni in depresie obisnuiti nu Newton, om obisnuit in depresie sa fie cel mai bun la munca? ok poftim logica daca esti numai bun de munca atunci hai toti in depresie avem bani, muncim bine hai toti sa intram.
Trebuie sa fii constient ca din exterior lumea nu stie ce probleme ai tu... asa ca fiecare isi face popriile scenarii bazate doar pe faptele vizibile. Asa sunt oamenii, cu pareri, ganduri fie ele bune, fie rele. Nu cu instincte ca animalele.
În primul rand nu e ok sa judecam și sa ne băgăm în viata cuiva dacă nu știm despre ce e vorba și nici nu ni se spune.
Dar după ce ai descris tu aici problema ta, putem sa ne dam cu părere cred, ca altfel nu ai venit sa expui publi treaba asta.
Chestia cu sportul nu e problema nimănui.Adica poate sa te sfătuiască cineva ca e ok sa faci mișcare pentru sanatate,si ca nu îți ia din nici o energie,ba din contra, poate sa îți de-a de la un moment dat în colo.Dar dacă tu spre exemplu ai fi la școală și ai sta doar la orele de educație fizica, sau ai pleca acasă fără sa ai un motiv fizic, în timp ce alții sunt obligați sa facă ceva atunci da, devi o problema și pentru cei din jur ca nu mai e corect.
Ai mai dat un exemplu cu munca.Ca ai plecat mai repede din cauza oboselii.Bun, se înțelege și nu are dreptul nimeni a te judece atâta timp cât ție ți se taie din orele de munca pe care nu le-ai facut.Dar dacă alții au muncit orele alea sau chiar în locul tău pentru ca tu ai plecat și tu iei tot atâția bani și ei tot atâția logic ca pe oameni ii va frustra.Ca și alții au probleme acasă sau sunt obosiți dar stau la program.
Eu nu am treaba cu nimeni dar nu prea agreez oameni de genul ce fac sau nu fac chestii și după tot ei se supăra ca celor din jur nu le cade bine.Si eu sufăr de anxietate, dar nu am pretenția ca toată lumea sa ma înțeleagă sau sa nu ma judece nimeni.
Depinde de fiecare în parte.
Eu unul nu emit păreri nici dacă știu întreaga poveste. Eventual, doar dacă sunt întrebat în mod special.
De obicei nu mă interesează și nu analizez ce fac alții. E treaba lor.