Nu prea pricep: o ai de invatat pe de rost, sau ce? Cred ca, totusi, ideea era sa citesti textul ca sa-l poti rezuma, sau comenta. Ca, din cate mai tin eu minte, "Sobieski si romanii" e nuvela, nu poezie ca sa fie nevoie s-o inveti pe de rost.
Ma,"Sobieski si romanii" e o nuvela amarata de 4 pagini.Nu trebuie invatata pe de rost,tu,fiinta! Trebuie sa prinzi esentialul: Sobieski s-a crezut mare smenozar,a dat charge pe cetate, romanii au folosit epicitate si i-au dat ownage maxim, pana cand s-au predat.Nu e asa greu.Dar tu ai o notiune gresita despre invatat.Invatatul nu e egal cu tocitul, ce faci tu.
Nu te mai stradui asa de mult si incearca sa inveti dimineata nu seara dupa ce vi de la scoala.
Si daca zici ca te-ai straduit asa de mult sa reti ceva mai mult ca sigur vei face macar de un 7 la test.
Pai eu fac scoala de dimineata si stau departe si ma scol in fiecare dimineata la 6:15
Ahhh...atunci incearca sa inveti cum faceam eu veneam de la scoala imi scriam tot apoi ieseam pe afara sau stateam la televizor apoi la cel mult 6 seara ma apucam de invatat, imi impatream lectia pe fragmente ca sa-mi fie mai usor si daca aveam prin carte vreun retineti sau ceva de genu il citeam mai intai pe ala.Si ti-am zis, daca iti bati capul prea mult cu invatatul fara sa vrei o sa inveti mecanic si n-o sa te descurci cand te asculta sau iti da test.App sa nu incerci sa iei nici una din pastilele acelea pentru memorie, o sa-ti faca mai mult rau.
Sincer am avut aceiasi problema dar faza e ca cu cat te straduiesti mai mult nu iti intra alea in cap ia-o mai usor si nu te mai forta sa inveti cate un pic pe zi e ok...
AnonimEsteEu întreabă: