anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu exista un beneficiu pentru cei neasigurati medical? Exemplu de beneficiu : plata consultatiilor,analizelor si internarilor la jumatate din pretul initial sau un pic trecut de jumate dar nu exagerat de mult, la fel si pretul medicamentelor. Al doilea exemplu : din 250 ron consultatia sa fie 125 sau 100, sedintele periodice de peste 400 RON sa fie pana in 200, radiografia de 150 RON sa coste 50, etc. Dupa ce ca n-are cu ce plati saracu',are nevoie in anumite momente de investigatii medicale ca na,ii strica calitatea vietii sau vrea sa fie la zi cu analizele spre binele lui, de ce il mai condamni la plati de sa-i iei si pielea de pe el? Cu ce ti-a gresit? Nu a comis vreun trafic de organe, droguri sau hartuiri ca sa-l supui la asa preturi!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dar, de ce ar exista asemena beneficii, pentru cei care nu vor sa-si plateasca asigurarea medicala?

Tie ti se pare corect sa muncesti pe rupte, sa castigi un salariu decent, dar cu efort serios si sa ti se opreasca din salariu o taxa lunara, ca sa-i plateasca aluia fara munca, asigurare medicala?

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Asa manevra exista de peste zece ani la salarii,pensii speciale si altele,probabil si la sectorul medical, tot ce tine de invartitul banilor. Se fura dintr-o parte dar se fura de doua ori din alta, nu se acopera, se lasa gauri unde nu trebuie, deci nu vad nici o diferenta.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, exista dar numai pentru cei bolnavi, nu pentru trantori si lenesi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce ar avea vreun beneficiu cineva care nu contribuie cu nimic la sistemul medical? E suficient ca au gratis serviciile de urgenta.

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Unde gratis serviciile de urgenta? Si alea sigur cer o suma. Si chiar de ar fi gratis, urmeaza sa i se prescrie consultatii peste consultatii la care ce crezi, se cer bani! O simpla vizita la urgente nu rezolva totul.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, serviciile de urgenta sunt gratis. Iti salveaza viata fara sa puna intrebari. Mai departet platesti sau contribui la asigurarile de sanatate.
De unde ai vrea sa existe bani sa fie toata lumea tratata gratis?

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Aici nu e vorba de gratuitate, am si mentionat : la jumatate din preturile initiale, exemplele incluse de asemenea.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu platesc o tona de bani la asigurari de santate in fiecare luna si nu am medicamente gratis, ci doar compensate. De ce ar avea acelasi beneficiu si cineva care nu plateste? Atunci eu de ce sa mai platesc?