anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu putem fi mereu sanatosi?

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiiindcă sănătatea este o luptă continuă cu boala. Ai auzit de imunitate. Imunitate înseamnă un sistem chimic care ne ajută sî luptăm cu orice ființă vie, bacterie, virus, ciupercă microb care intră în noi prin mâncare, respirație, piele. Când ne naștem și sugem lapte matern, imunitatea ne-o asigură mama. Pe urmă crește în noi sistemul nostru de apărare care luptă continuu, fără să fim conștienți de asta. Aflăm când ne îmbolnăvim, atunci lupta, creșterea metabolismului în această luptă se manifestă prin creșterea temperaturii. În noi celulele se nasc, trăiesc și mor, dar sunt înlocuite tot timpul de altele noi, o dată la câteva zile sau la câteva săptămăni. Pe măsură ce îmbătrânim, această schimbare se produce tot mai deficient. Ce mâncăm, lipsa nutrieților esențiali ne poate și ea îmbolnăvi. Mai sunt și alte aspecte, lipsa de somn, epuizarea nervoasă, etc.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ei, și tu! Moartea trebuie să vină cu ceva...
Ai fi vrut să mori sănătos? Sau visai la o viață veșnică?

| anonim_4396 explică (pentru floresdemayo):

Da, sa mor sanatos tu?

| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai cum!
Nici cine alege să se sinucidă nu e sănătos. Și acela are ceva probleme de natură psihică.

Am auzit odată un călugăr (internat in spital, cu diverse probleme de sanatate), spunând că suferința e plata păcatelor noastre. A mai precizat că e de preferat să suferi aici, pe pământ, decât dincolo, in viata de apoi. Asta, când l-am intrebat, cum de un om care il iubeste atat de mult pe Dumnezeu, acesta a permis să se îmbolnăvească. Răspunsul lui a fost cel de sus. happy

| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca exista boli, bacterii, virusi, etc.

| Hammurabi a răspuns:

Cine a zis că nu se poate?
Eu n-am fost niciodată bolnav. La boli serioase mă refer.
Că așa s-a mai întâmplat să fiu răcit câte 2-3 zile.

| anonim_4396 explică (pentru Hammurabi):

Sa nu te doara toata viata nimic nimic, stomacul, capul ceva

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu. Chiar n-am avut niciodată nimic.
Bine, în afara chestiilor "inevitabile" laughing Că am căzut din nuc în copilărie și am avut o mână în ghips, că m-am lovit de nenumărate ori la fotbal sau la schi, cu vânătăi și julituri, doar chestii d-astea.

| Mayhem666 a răspuns:

Nu exista asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca trupul uman e supus degradarii si imbatranirii iar batranetea aduce de cele mai multe ori si boli.
Acum depinde de persoana.
Daca acea persoana a dus un stil de viata sanatos pe tot parcursul vietii poate sa nu se imbolnaveasca dar asta nu e o regula deoarece au existat si persoane care au dus un stil de viata sanatos dar au murit subit, cum ar fi actorul de telenovele Eduardo Palomo care desi ducea un stil de viata sanatos, a murit in urma unui infarct, desi nu avea probleme cardiace.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare