| Andrei200202 a întrebat:

De ce nu se face aeroport la Galati?

Răspuns Câştigător
| EntertainYou a răspuns:

Soluția ar fi sa se modernizeze calea ferată. Sa ajungi măcar in două ore la Otopeni. Asa si la Pitesti, Râmnicu Vâlcea, etc. Sa aiba legătură rapidă cu Bucureștiul.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine ar veni la Galati?

| Andrei200202 explică (pentru suntserios):

Ce e drept, nu e un oraș turistic, bine, ar putea fi dar nu se vrea. Ziceam asa, să poți pleca de aici, să ajungi unde vrei și să te și poti întoarce direct. Dar ce e drept, nu prea are rost. Ar fi fost frumos să fie un aeroport de care să beneficieze atât Galatiul cât și Brăila. În total amândouă orașe ating aproximativ 800.000 locuitori. Deci poate ar fi o investitie destul de bună poate, dacă ar fi și niste atracții orașele astea, măcar pe plan intern.
Din ce am inteles Galatiul a avut un aeroport însă nu prea a mers treaba așa că a fost desființat.
Aeroportul „Dunărea de Jos" Galați a fost un aeroport din România ce a existat în perioada 1920-1965.

A fost bombardat puternic de către americani pe 6 iunie 1944, de către 104 avioane de bombardament protejate de 54 de avioane de vânătoare de tip Mustang.[1]

"După război, aeroportul din Galați a mai funcționat câțiva ani. În 1965, sub pretextul că acesta nu este eficient și merge pe pierdere, a fost desființat.[1] Pe amplasamentul său, după sistematizarea orașului, s-a construit Fabrica de Sârmă, Cuie și Lanțuri, multe dintre hangare fiind folosite în continuare în sistemul de producție, s-au trasat noi străzi, s-au mai construit alte câteva fabrici, iar din 1970, a început construirea Cartierului Aeroport, cu blocuri muncitorești."

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Costă.

| Mosotti a răspuns:

Pentru ca nu e un nod important, nu ar fi trafic mare si nu s-ar renta, se face unde renteaza din pacate.

| Andrei200202 explică (pentru Mosotti):

Eu zic ca ar fi, e nasol asa sa faci 4 ore pe drum doar sa ajungi la aeroport in Bucuresti.

| Mosotti a răspuns (pentru Andrei200202):

Eu stiu ca e nasol, dar aia e, nici in afara nu e mai roz, si in Germania e la fel, noi mergeam 2 ore jumate cu trenu pana la Frankfurt ca sa luam avionul la Bucuresti, noroc ca locuiam aici, altfel alte ore erau pana la alt oras.

Si eu zic ca ar fi cazul sa fie un aeroport mic, si cine vine la Galati de ex sa fie un avion care duce direct acolo, cumva sa se stranga pasageri in avion mai mic.

Întrebări similare