| alexandradlr a întrebat:

De ce nu știe lumea gramatica, desi se face la școală și dacă nu o inveti nu poți trece clasa?

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Totusi prea multi au trecut clasa, chiar daca au probleme cu gramatica. Cunosc pe unii care sunt la facultate si scriu ca niste copii de 9 ani.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Profesorii nu își fac treaba, iar programa școlară se concentrează prea mult pe literatură.
Bineînțeles, interesul agramaților ar fi făcut diferența. Am cunoscut intelectuali agramați care spuneau că dacă au mers pe un profil real, nu trebuie să se chinuie cu limba maternă rolling on the floor
Și viitori medici cu note bune în umf, dar care se pierd în cratime și i-uri.
Parerea mea este că o corigență pe vară în timpul liceului ar fi pus la punct aceste persoane, dar din moment ce materia nu vizează greșelile gramaticale, specimenele trec necorectate...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aveam colegi in generala care nu stiau sa scrie sau scriau fara semne de punctuatie si erau trecuti clasa din mila.
Pe langa faptul ca scoala nu este luata in serios de elevi si de profesori, sunt multe lucruri in gramatica care nu au un impact in conversatia vorbita iar atunci cand nu te folosesti de o informatie pentru foarte mult timp, tinzi sa o uiti. In acelasi timp sunt cateva lucruri in gramatica care nu se aplica dupa o logica ci dupa un standard impus.
In plus conversatia scrisa si vorbita este si probabil a fost bazata foarte mult pe deductie, unul din motive fiind faptul ca am ajuns foarte obsedati de timp. Incercam sa vorbim/scriem/tastam cat mai repede asa ca nu ne mai gandim la gramatica. Eu de exemplu nu folosesc diacritice cand tastez ceva pentru ca impune un pas in plus avand in vedere ca tastaturile sunt structurate de obicei dupa alfabetul englezesc.