| UnBroken2016 a întrebat:

De ce o femeie casatorita e vazuta mai bine ca una care e doar iubita? Ieri la doctor auzeam pe 2 femei ca discutau, o fata si mama ei. Femeia mai in varsta o critica pe fata asta ca e de 10 ani intr-o relatie si inca nu s-a casatorit dar sora ei este deja sotie. Fata spunea ca nu se v-a casatori vreodata, plus ca nu va face ce a facut disperata de sora ei ( din cate am inteles era de un an casatorita dar s-au casatorit dupa o luna sau ceva de genul. Ii cam dau dreptate la faza cu "disperata" ). Nu inteleg mentalitatea mamei ei. Daca era una care se culca cu tot orasul mai intelegeam dar fata era intr-o relatie de 10 ani. E mai mult decat se poate da mare disperata de sora a ei. Mi se pare aiurea.

35 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Casatoria cica ofera stabilitate. Unii oameni cred ca daca esti legat cu un act nu te poti desparti asa usor.

| UnBroken2016 explică (pentru Bondarel99):

Chiar asa si este. Un motiv in plus pentru care mi se pare o prostie casatoria. Cand ai iubit /a si te inseala ii poti da papucii imediat dar cu actul ala stupid e mai greu. SI alte "n" motive / exemple.

| Violleta2022 a răspuns:

In mentalitatea romanului, sa fii intr-o relatie, fie si de 10 ani, nu inseamna ca esti o femeie respectabila si serioasa, ami degraba esti perceputa ca o femeie usoara, doar pentru simplu fapt ca nu te-ai casatorit si nu ai hartia aia la mana, care s echeama certificat de casatorie. Din pacate, libertinajul femeilor din Romania este inca un subiect fierbinte, discutat aprig pe la colt de strada!
Deh, cea maritata este femeie respectabila si gata.

| UnBroken2016 explică (pentru Violleta2022):

Mda, sunt destule cu mentalitatea lui Raluca. Dar aici intervine ipocrizia de care ziceam. Nu poate spune de una necasatorita ca e mai "presus ca ea ", evident.

| Drimmero a răspuns:

Casatoria e crestineste, dar nu un act stabileste iubirea celor 2!

| raluk27 a răspuns:

Pentru ca e una sa fii partenera oficiala, cu toate drepturile si statutul pe care ti le confera legea si una sa fii concubina unuia, amanta, tiitoare, ibovnica, prestatoare sau cum vrei sa-i spui.
E una ca sotie fiind, cand ajungi sa ai un copil, acela sa fie nascut din casatorie, sa aiba un tata legal si alta sa aiba linie pe certificatul de naștere si ulterior tatal sa umble la n institutii sa dea declaratii de recunoastere. Si nu e disperare ca te-ai căsătorit dupa o luna. Crezi ca daca stai 10 ani ai garantia unei vieti împreună?
Concubinajul e textul cu care mai nou barbatii prostesc toantele. Pentru ca e o situatie care le convine de minune. Are alaturi o femeie, care face tot ce face o nevastă, fara ca el sa isi asume ceva.
Ca dovada: modul cum iau foc atunci când vine vorba despre căsătorie. laughing

| raluk27 a răspuns (pentru raluk27):

Si hai sa extrapolam putin. Cum ti se pare un cuplu de 55+, care isi prezintă partenerul "prietenul meu". O vezi pe una alba-n cap, cu proteza, care are iubit, are o relație de 40 ani. Cumva iti vine in minte ceva ce se numește libidinosenie.
Apoi, ok, casatoria e pentru prosti, e grozav sa stai in concubinaj. Si totuși, daca e asa minunat, de ce cuplurile nu isi asuma asta si se autointitulează "sot/sotie", de ce poarta verighete si abia dupa ce ii înghesui, recunosc că nu sunt căsătoriti legal? De ce nu afirma din prima ca sunt concubini? Nu cumva ne batem cu pumnul in piept numai cand ne convine.
In al treilea rand, peste ani se produce inevitabilul, ca asta e viata: moare unul dintre ei. Munca lui/ei se duce pe apa sâmbetei. Daca locuinta e doar pe numele unuia, stii cum zboara? Instant! Cand totul ajunge sa fie cules de fratii si surorile lui/ei. Te cam stergi undeva cu anii aia. Si cam incepi sa realizezi cat valorează un act.

| UnBroken2016 explică (pentru raluk27):

laughing De ce nu ma mir ca ai spus ca nu inseamna sa fii disperat sa te casatoresti dupa o luna cand si tu te-ai casatorit foarte repede ( daca nu cumva te incurc cu altcineva de aici ). Si pe vremea lu" bunica se facea casatoria dupa un an, asteaptau oamenii sa se cunoasca putin nu ca disperatii ca tine sau altii care le este frica sa moara singuri si pun mana pe un prost si le fac sac la restul si stau doar cu nasul pe sus de parca au castigat nu stiu ce premiu. "Are alaturi o femeie, care face tot ce face o nevastă, fara ca el sa isi asume ceva. " Mda, sexismul bubuie din tine din nou. De aia sunt multi barbati care muncesc pe rupte ca sa aduca acasa de mancare la copil, ca ei nu au nici o responsabilitate. El sta toata ziua acasa, freaca menta la filme p0rno si ea merge la munca si aduce banii in casa care evident el ii bea pe toti.

"De ce nu afirma din prima ca sunt concubini? " Simplu. DIn cauza alora cu mentalitatea ta. Macar asta credeam ca o sa iti dai seama, evident m-am inselat. La fel e si cu religia. Habar nu ai cati atei se dau drept religiosi ca sa nu aiba probleme cu persoanele din jurul lor. De ce o fac? Pentru ca sunt papa lapte si le pasa de ce cred altii despre ei.

| raluk27 a răspuns (pentru UnBroken2016):

Mai, cand esti un lake, care-ti plangi de mila si la care nu se uita nici dracu', faci ca vulpea, o arzi ca astia care vezi doamne daca te căsătorești imediat, esti disperat. Nu. Pur si simplu stii ce vrei, ce iti doresti si ai gasit.
La tara, se luau imediat. Nu știu de unde ai auzit-o pe asta cu un an, dar esti total dezinformat. Dansau la doua hore, vorbeau parintii si in doua luni se casatoreau. Si ca dovada, ca au fost multe casnicii durabile.
Nu bubue sexismul, dude. Vad ca alt argument nu ai, de unde trag concluzia ca "te simți ". Bubuie teama ta de angajament. Te frige, nu altceva! O compatimesc pe aia care va fi cu tine. Esti barbatul premiu, trofeul. Cum sa puna cineva mana pe tine, mandrete de bărbat laughing
Toti banii din lume nu compensează ca una isi pierde anii si viata.
Cat despre partea a doua, e hai laughing
Cum, voi care sunteti niste minunati si niste oameni deschisi la minte va temeti de unii ca noi?

TI-ai mai spus eu despre casatoriile de durata de pe vremea bunicii, ca o batea sau era un nenorocit ele nu divorteau asa ca nu tine punctul asta. Cat despre restul, eu macar nu manac rahat cu gura plina cu " doar femeile sunt niste nenorocite si barbatii sunt painea lui Dumnezeu" cum tu esti mereu despre femei. Asa ca da, bubuie sexismul din tine. Cred ca mori daca spui ceva bun despre barbati dar lasa, tu esti superioara, nu degeaba ai vagin. " Pur si simplu stii ce vrei, ce iti doresti si ai gasit." MDa, eterna scuza. " O compatimesc pe aia care va fi cu tine. " laughing ai incercat sa insulti dar nu ti-a mers. Fata de tine am o minte deschisa despre orice. Nu sunt ca restul ratatilor la varsta mea care sta pe banii parintilor si nu au muncit o zi in viata lor, duc o viata sanatoasa, fac sala de ani fata de restul puturosilor care atarna sunca pe ei. Dar ai incercat si tu ceva si nu ti-a iesit dolofano laughing.

Răspuns utilizator avertizat
| UnBroken2016 explică (pentru TrainRider):

Stii ca ma amuza oamenii prosti si / sau ipocriti laughing.

| anonim_4396 a răspuns (pentru UnBroken2016):

Ah,ce ne mai place!

| UnBroken2016 explică (pentru anonim_4396):

Mai ziceai de mine ca sunt cum sunt laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru UnBroken2016):

Pai,si nu am dreptate? Am! Si inca cata?!

Cata? Pai cat vrei tu sub 0 rolling on the floor

"doar femeile sunt niste nenorocite si barbatii sunt painea lui Dumnezeu"

Vezi ca era invers. Vau de steaua ta! Nici sa reproduci o idee nu esti in stare laughing
Daca asa zisul sexism e singurul tau argument, devin din ce in ce mai convinsa cat de limitat esti.
Ti-am dat niste argumente, pe care nu ai putut sa le combati. Pentru ca nu te duce mintea la mai mult.
Te amuza oamenii prosti si ipocriti?
Ar trebui sa te uiti in oglinda si sa razi de tine.
"..nu sunt ca restul ratatilor care sta"... Stau, my friend!
Viitorul e VA, nu "v-a" si mentalitatea e a Ralucăi (nu a lui Raluca)
Sorry, dar n-am ce sa discut cu un om care nu a depășit stadiul de clasa a 3-a. Anunta-ma cand inveti sa scrii, apoi discutam teme mai importante precum casnicia si stautul pe Facebook, cand ai teme de făcut.
Donofano? laughing Ai vreo certitudine in privinta felului in care arat? laughing

| raluk27 a răspuns (pentru TrainRider):

Sa ma scuzi daca nu am avut acasa acelasi tratament ca maica-ta.
Apropo, care era progamul cu care era batuta?

"Donofano? "? Stai asa ca iti spun acum "Sorry, dar n-am ce sa discut cu un om care nu a depășit stadiul de clasa a 3-a. Anunta-ma cand inveti sa scrii, apoi discutam " rolling on the floor.

Si invata naiba sa citesti, degeaba ai 12 facultati. Am specificat ca limitati ca tine sa inteleaga " cum tu esti mereu despre femei." Asa ca acel "Vezi ca era invers. Vau de steaua ta!" e pentru tine, tu esti prastie nu eu laughing. Vai steluta ta.

Nu confunda greselile de typing, cu cele de gramatica.
In cazul tău, cele din a doua categorie sunt iremediabile.

Pai cum sunt eu despre femei (adica sexista in opinia ta)...
Nu-mi amintesc să fi afirmat vreodata ca femeile sunt niște nenorocite si barbatii sunt pâinea lui Dumnezeu.

| Divy a răspuns:

Asta mă face să mă gândesc la o situație cunoscută se cunosc sunt împreună de multă vreme (mai bine de 25 de ani) că au un copil (acum are 20 de ani) care întăi l-au dat la centru de plasament acum locuiește cu ei(nu știu de cât timp), dar acele persoane tot necăsătorite sunt și copilul are numele mamei spune și tu părerea cu 10 ani și cu "disperată" în situația pe care o cunosc...

| UnBroken2016 explică (pentru Divy):

Disperat mi se pare un cuplu care se casatoreste dupa o saptamana / o luna. Daca ai citi putin ai vedea ca majoritatea oamenilor sunt disperati ca le este frica sa moara singuri si hop cauta prostul bun de insurat. La femei e 30 cand le apuca asta, plus ca ceasul biologic face si el "tic tac, tic tac". Si disperararea asta nu face bine deloc. Pe langa faptul ca e disperare, cum naiba poti cunoaste o persoana intr-o luna? Si nu ma lua cu rahaturi ca Raluca " sunt super inteligenta si stiu eu " ca nu merge. CIca majoritatea femeilor romance se casatoresc la 29 de ani si divorteaza la 36 si nici nu ma mira. Se plang ca dau peste betivi violenti si posesivi. Pai cred si eu ca ala e ca mierea pana se casatoreste si dupa te vede ca o propietate.

Constat ca ai niste frustrari si niste traume teribile. Doar pentru că ai avut bunici betivi, ai tăi au divortat sau maica-ta si bunica-ta erau batute, nu înseamnă ca toate xasniciile sunt la fel. Stiu, nu te-a iubit taică-tu si-ai fost si bolnav cand erai mic, dar sunt si oameni care se casatoresc tocmai din respect pentru relatia pe care o ai si din respect pentru partener. Nu e nevoie sa o arzi modern. Cei anti casatorie vin de obicei din familii dezbinate.

Cand eu gresesc, "sunt clasa a 3" cand tu gresesti sunt eu frustrat rolling on the floor. Esti chiar praf. Te rog de acum sa nu imi mai raspuzi la intrebari si nici eu nu am sa mai comentez la vreun post de al tau. E clar ca esti cu capul. Numai bine.

Ps. Nu are legatura viata care am avut-o cu parerea mea despre casatorii. Acum sincer, drum bun in viata si sa fie asta ultima oara cand ne bagam in seama.

| Divy a răspuns (pentru UnBroken2016):

Nu am spus că sunt inteligent, nici vezi câte lucruri cunosc. Simplul fapt că pierzi vremea sau te prea pripești n-o să-ți folosească la nimic. Eu văd întotdeauna o cale de mijloc prin răbdare, înțelegere și cunoaștere.
Apoi nimeni nu e perfect și a căuta perfectul e tot o pierdere de vreme.
O lună, 2, 5, 7 mi se par puțin timp pentru a cunoaște pe cineva, nu spun să pierzi nici ani mulți căci nici într-o viață nu vei cunoaște pe deplin persoana de lângă tine.
Eu doar ți-am cerut părerea, fiecare vede lucrurile în felul său iar pentru faptul că ți-am cerut o părere nu trebuie să te pripești să mă judeci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu tot d'aia vreau sa ma casatoresc, sa fiu mai bine vazuta in societate.Doar ca...nu ma ia nimeni!

Te casatoresti ca sa iti gasesti dupa jumatatea, este?laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In cazut asta,cu baba aia,de pe timpul comunismului,explicatia ar fi ca i s-au implementat anumite idei in minte,si au ramas acolo, de aia e asa oaie, multi primesc informatie si o aplica fara sa gandeasca absolut deloc.
Cat despre casatorie, nu detaliez.
Traim intr-o societate de oameni limitati, foarte limitati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gresit.
amanta e mai bine vazuta...de catre barbat.
ce crede societatea despre asta e 0.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da fah, am castigat pariul! ne-a impuscat cu eronat!
na fah 100 ron! hai in mercedes, hai in avion si la sutien sa-ti bag un milion!
cicalaca cichicea pă pârțâpa!

Răspuns utilizator avertizat