anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce o gramada de lume nu stie sa scrie cu 2 de i?

11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu a fost profesoara suficient de clară ori s-a chiulit!
Pa, pa.

| mona a răspuns:

Poate ca uita, nu stiu sau au terminat scoala de prea mult timp ca, sa-si aminteasca cum se scrie corect gramatical, uneori chiar si mie mi se intampla

| sabin89 a răspuns:

Eu vad ca mai multi sunt cei care pun doi i atunci cand nu trebuie. Ei scriu "sa aflii", "se va implinii" si altele de felul asta.

| OnuOnulică a răspuns:

Din neatentie.

| ywar a răspuns:

Pentru ca sunt analfabeti, pentru ca nu invata cand trebuie, pentru ca singura lor preocupare e sexul, pentru ca de la 12-13 ani o rup pe facebook cu relatii si "combinatii", pentru ca au in vocabularul curent expresii de genul: "ii dau jet" si Doamne as putea sa continui pana maine dimineata cu minunate motive si felurite gesturi pe care le vad in fiecare zi - ingrijorator si foarte trist!

| AtateaConditii a răspuns:

Din aceeasi cauza ca si cei care nu folosesc cratima deloc sau corect. Din cauza ca nu le pasa cum scriu doar sa se inteleaga.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Profesori prosti in scoala, lipsa de interes, motive sunt multe.
De scris gresit s-a scris dintotdeauna dar atatea greseli la un loc cum vad la unii in ultimii ani mai rar. Si asta se invata pana in clasa a opta nu trebuie sa ai scoli inalte ca sa scrii cat de cat corect, perfect nu scrie nimeni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cam din aceeași cauză unii nu se spală.

| Johndoe2023 a răspuns:

Ca nu este cultivati.
eu stie sa scrie cu doi de i.
exemplu: copii sunt plecati la scoala.

| sufletdeing3r a răspuns:

Pentru ca unii poate mai uita un 'i' pe alocuri, dar altii au facut romana cu profesoara de religie.

| st3amgam3r a răspuns:

E normal ca specimenele din ziua de astazi sa nu stie sa scrie corect.Nu numai doi de "i", ci si dezacordul, sau ortogramele (s-au/sau, mi-au/miau) sunt folosite gresit de catre multi utilizatori ai limbii romane.
De vina este educatia oferita de parinti.
Dar mai sunt cate "uni" care se grabesc si uita sa adauge litera, sau pur si simplu scriu jumatate dintr-un cuvant iar restul adauga ei...