Posibil si asta. In cele mai multe din cazuri se poate aplica teoria de autoconservare, " fight or flight". In functe de experientele din trecut si rezultatul acestora se formeaza si caracterul unei persoane.
Măi aici ți-aș contrazice teoria, eu am trecut prin bullying școlar și stradal, recunosc că stradal a fost mai mult verbal, la școală a fost tot mai mult verbal și mai rar fizic, dar recunosc că într-o manieră decentă adică măcar nu mi s-au spart buzele, ochii și chestii de genul (doar cretă prin cap, tras de codițe, câte o linie pe brațe, câte un bobârnac prin cap)
Deci fiind asta, eu zic că nu am ajuns și dominatoare și irascibilă... Deci aici îmi permit să spun că nu este o regulă, treaba asta, nu zic acum că poate alte persoane trecute prin experiențe asemănătoare ca ale mele sau chiar mai grave, nu au ajuns așa ca în întrebarea ta.
Dacă totuși ar fi ceva și s-ar lega de întrebarea ta, admit că sunt posesivă, dar nu la modul ăla rău însă la modul că dacă mă apropii suficient de mult de cineva îl/îi vreau doar pentru mine și devin ușor posesivă și chiar obsedată de persoanele în cauză. Acum nu știu dacă asta are vreo legătură cu bullyingul din trecut sau pur și simplu așa sunt eu construită, la fel cum nici nu știu dacă asta are vreo corelație cu întrebarea ta, dar merită ținută sub analiză.
Pentru ca ESTI CEEA CE MANANCI! Desi, NU E O REGULA! Unii devin total opusul!
GANDIREA / modul de gandire / de gestionare a sentimentelor si emotiilor CONTEAZA CEL MAI MULT!
SI AJUTORUL OFERIT PENTRU GESTIONAREA " PROBLEMEI"! (Poate face diferenta!)
Cred ca ar putea raspunde si asta intrebarii tale
https://www.google.com/......ps?/search
De aceea ziceam de ajutor in gestionarea problemelor!
Urmareste si:
https://youtu.be/2YhxerkkHUs
Persoanele care ajung sa fie foarte irascibile, poate dominatoare uneori poate imature, la maturitate sunt persoanele care nu au invatat de mici sau nu li s-a aratat sau nu au avut exemple in viata lor de zi cu zi - cum sa-si internalizeze sentimentele, cum sa coopereze cu sentimente de anxietate, frica dar sau de iubire, intelegere etc. Din cauza asta persoanele reactioneaza intr-un mod infantil desi sunt persoane mature. Daca esti agresat constant in cercul tau de "siguranta" care e format din rude si prieteni de familie apropiati, cand esti mic (de obicei se formeaza un grup de aproximativ 6 persoane care sunt in jurul tau din pruncie) atunci poti dezvolta probleme de personalitate, comportament. Nu cred totusi ca e o tendinta de dominare tot timpul, in ce cazuri am observat: majoritatea care au avut parte de agresiune fizica sau/si psihica au ajuns sa manifeste mai degraba comportament evitant, anxios. Desi nu exclude violenta si dominarea. Oricum depinde foarte mult de: cand si cum s-a produs trauma si adultul de azi- daca si-a dat seama de trauma sau si mai bine si-a dat seama si doreste sa lucreze la reactii macar.
Cine ti-a spus ca vor deveni irascibili si dominatori la maturitate? Ba din contra as putea spune, introvertiti cu blocaje emotionale. Si chiar si asa, cand lovesti sa spunem un animal teoretic vorbind. Cum crezi ca va reactiona acel animal atunci? Si cum va ajunge sa reactioneze in timp cand actiunea e repetitiva?
Eu am întâlnit și cazuri ca cele prezentate în întrebarea mea. Persoane fricoase, mult prea tolerante, ușor influențabile care la maturitate au devenit exact contrariul. Au avut parte de mult bullying în copilărie și adolescență.
Ori crezi că ele erau de fapt dominatoare și irascibile, dar nu se puteau manifesta?
Posibil si asta. In cele mai multe din cazuri se poate aplica teoria de autoconservare, " fight or flight". In functe de experientele din trecut si rezultatul acestora se formeaza si caracterul unei persoane.
Misterios82737383 întreabă: