Sunt mai multe motive pentru care ar putea refuza. Poate nu ii plac florile si gesturile de genul, poate nu i se pare corect sa cheltuie copiii pentru un gest inutil, poate e suparata pe clasa respectiva, poate e antisociala.
Un profesor decent, cu hormonii pe linia de plutire, le-ar explica elevilor ca gestul lor este exagerat, si ca nu trebuie sa isi faca un obicei in asa ceva, dar le-ar accepta florile. Eventual le-ar aminti pe parcursul anului ca nu e ok sa isi formeze obligatii aiurea.
Problema este ca in cancelarie, profesoara respectiva e inconjurata de alte bugetare, care abia asteapta pomana si atentie zaharisita, de la niste pui dezorientati.
Si mie mi se pare aiurea sa duci cadouri la scoala,la locul de munca si alte chestii dubioase de felul asta.
Spune cineva ca doar in tarile est europene se intipla,nu este adevarat,se intampla si in America,nu stiu daca la scoala,dar se intampla,chiar eu am pe cineva care duce cadouri la unele firme,la da alora care,lucra acolo,nimicuri,aia le accepta,personal mi se pare dubios.
Bineinteles aia acolo in magazin nu il favorizeaza cu nimic,dar la telefon ar putea sa il favorizeze,de dat ceva moca nu-i da nimeni,dar cum zic mi se pare ceva gresit.
Mai ales sai duci si acolo la locul de munca.Dui acasa,dui altundeva.
O alta chestie tot ce stiu sigur,un client al unui supermarket,este femeie,face prajituri,se duce la farmacia acelui market si duce prajituri la alea ce lucra acolo
Lucratorii de acolo primesc prajiturile,bine aia garantat nu o poate favoriza nicicum,nici sa evite o posibila asteptare la rind,nici medicamente moca,totu este pe computer numarat,in fata altora nu bte poti baga,dar totusi mie personal mi se pare o timpenie,ceva gresit.
Ce ar fi sa vina toti clientii cu cate ceva acolo sa le dea alora
Profesoara ta a procedat f bine,Copii aia de unde au bani? La scoala oricind orice elev poate calca pe bec,profesorul daca accepta o floare de la un elev,deja se simte inconfortabil sa-i zic asa,deci nu se face asa ceva,asta e clar.
Ca se practica,asta e alta poveste,fctie de institutie,aia ar putea sa fie lasati sa primeasca,asa cum am aratat eu cazurile alea doua,dar in cazul scolii cu siguranta nu ar trebuie sa se lase astfel de practici,deja suna a favoritism.
Dar dsepinde de companie,ce reguli au aia,de institutie,dar pana la urma tine si de om,daca sa primeasca sau nu.
Daca regula lasa sa sze primeasca,atunci atit cei care primesc,cit si cei care nu primesc, procedeaza regulamentar.
Cit de moral este pentru cei care primesc? Ce stiu este pentru cei care nu primesc,dorm mai linistit acasa vorba aia frate frate dar brinza e pe bani.
Cineva spune ca este gest urit sa refuzi flori,eu nu vad ce gest urit ar fi.
Daca refuzi flori ca vine cineva la tine acasa, ca e ziua ta si chestii de genul asta, da poti sa spui ca este gest urit, dar asa la scoala, eu mai degraba vad gest urit din partea elevilor, decat din partea profesorului.
Pentru ca doar la noi si in alte tari Est-Europene se dau cadouri de gen cadrelor didactice cu diferite ocazii, si scopul e clar sa fie mai blanzi cu clasa, nu ca e ziua femeii sau alte nebunii.
Florile nu se refuza niciodata. E un gest urât. Probabil e suparata pe clasă.
Dar sigur nu e un caz real de vreme ce pui intrebarea in noiembrie.
Florile nu se refuza niciodata,este un gest urit,esti sigura de asta? Eu zic depinde de situatie.
-Un barbat singur duce flori unei femei maritate femeia ar trebuie sa primeasca?
-Duci flori la doctor,la profesor,ala ar trebuie sa primeasca?
Eu nu vad nici un gest urit sa refuzi.
Duci flori unei femei ca este ziua ei de nastere,duci flori ca mergi la cineav in vizita,duci flori unei femei singure,tu fiind barbat,da astea nu se refuza,ar fi gest urit cum spui.
Nu duci flori la primarie,nu duci flori la scoala, asta e clara, scolile ar trebuie sa interzica asta, primariile la fel si orice institutii.
De fapt eu as da lege in toata tara nu duci cadouri la locul de munca al nimanui astea is deja favoritisme, adica magarie pe fata, magarie la vedere.
Tu de ce crezi ca este gest urit ca profesoara aia a refuzat? Explica poate ca nu vad lucrurile logic.
rapa întreabă: