anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce oamenii aflați în funcții de putere, și aici nu mă refer neapărat la politicieni, ci și la consilieri locali, directori, oameni de afaceri, nu lupta pentru dreptate sau nu fac binefaceri?
De ce persoane care nu au funcție, bani și putere, cum e un om de rând, o face însă?

Răspuns Câştigător
| ValentinMihai78 a răspuns:

Pentru că sunt parveniți și nu cunosc valoarea muncii.
Adevărații bogați, sunt și filantropi.
La noi în România, din păcate greu vei găsi astfel de oameni, pentru că mulți nu ajută ca să nu știe nimeni de unde au banii, să îi întrebe cineva ceva!
La noi sunt categorii sociale care fac grevă că nu au salarii mari, dar dacă te uiți puțin la ce etalează îți dai seama de fățărnicie. Sau persoane cu zero studii, fără serviciu și etalează opulență. Pe aceștia nu o să îi vezi filantropi niciodată.
Dar, omul simplu, știe ce înseamnă lipsurile, știe să fie empatic.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Faci o generalizare fara o baza anume.

Sunt suficient oameni influenti care fac bine societatii, dar societatea noastra e profund corupta si nu ii lasa.

pe de alta parte nu imi spune tu ca oamenii de rand saraci si fara putere sunt sfinti.

| Emma30555 a răspuns:

Sunt și oameni de afaceri filantropi,, oameni care fac acte de caritate despre care nu se știe public. Ei chiar trimit bani unor ONG uri care asta fac, ajuta oameni cu probleme reale Eu cunosc și am auzit cazuri, cum la fel cunosc și oameni modești care sunt săritori.

| Lukasssz a răspuns:

Există mai multe aspecte și factori care pot influența comportamentul oamenilor aflați în funcții de putere, precum politicienii, directorii sau oamenii de afaceri, în comparație cu persoanele obișnuite, care nu au această autoritate sau influență. Iată câteva motive posibile:
Responsabilitatea și presiuneatongueersoanele aflate în funcții de putere pot fi supuse unei presiuni mari pentru a lua decizii care să susțină interesele organizației sau ale grupului pe care-l reprezintă. Această presiune poate conduce uneori la compromisuri etice sau morale.
Accesul la resurse:Oamenii aflați în funcții de putere au adesea acces la resurse și avantaje care îi pot tenta să prioritizeze propriile interese sau beneficii personale în detrimentul binelui comun.
Influenta mediului: Cultura organizațională sau politică poate promova comportamente sau practici nepotrivite, iar cei aflați în funcții de putere pot fi influențați să urmeze aceste modele.
Lipsa de transparență:Uneori, persoanele aflate în funcții de putere pot acționa în mod discreționar sau pot aplica reguli diferite pentru ei înșiși, fără a fi supuși la aceleași standarde sau controale ca și ceilalți.
În schimb, persoanele fără funcție, bani sau putere, cum ar fi oamenii obișnuiți, pot acționa uneori mai altruist sau mai binevoitor din următoarele motive:
Solidaritate și conectare:Lipsindu-le uneori privilegiile sau avantajele asociate cu puterea, aceste persoane pot avea o mai mare empatie și conectare cu nevoile celor din jur și pot fi mai predispuși să ajute și să sprijine pe ceilalți.
Valorile personale: Oamenii obișnuiți pot avea valori și principii morale puternice, care îi ghidează în acțiunile lor cotidiene, indiferent de statutul lor social sau material.
Impactul individual:Chiar și fără resurse sau autoritate, un om obișnuit poate vedea impactul pozitiv pe care îl poate avea în viața altora prin acțiuni mici sau gesturi de bunăvoință.
Solidaritate și comunitate: Unii oameni obișnuiți pot fi motivați de dorința de a contribui la binele comun și de a crea și întreține legături puternice în cadrul comunității.
Este important să luăm în considerare că acestea sunt generalizări și că există o diversitate mare în comportamentele și motivațiile individuale ale oamenilor, indiferent de poziția lor în societate.

| ioana748 a răspuns:

Cred ca avem ce meritam ca tara.
Intr adevar cei buni platesc pentru cei rai, dar sunt foarte putini, Universul nu prea sta la discutii. Suntem o constiinta colectiva care lasa mult de dorit.
Imi pare rau. Asta i viata.