Pentru că așa gândesc unii. Au idei preconcepute.
Crezi că eu nu pățesc la fel? Chiar de curând au venit la mine în hotel de la o firmă de publicitate ca să încheie un contract barter și au solicitat o discuție cu proprietarul hotelului.
Când am apărut în fața lor în blugi, tricou și adidași (nu era o întâlnire programată) au început să aibă ezitări și se uitau unul la altul și împrejur parcă după ajutor.
Și nu sunt chiar un puștan, am 34 de ani.
Crezi că ei s-ar fi simțit mai bine dacă eram unul de 60 de ani, gras, burtos și cu chelie? Eventual fără barbă și îmbrăcat la costum? Aș fi prezentat mai multă încredere?
Și eu am 33 de ani dar mai mult de 20 nu imi dai,în consecință oameni nu au încredere în mine,ma tratează cu superioritate, ma consideră un copil imatur,deși nu ma cunosc, mai am și vocea de copil, e un coșmar stiu cum e, partea bună e că cică vom trai mult și vom avea un aspect tineresc mereu, și da de fete nici nu are rost sa vorbesc
Prima impresie așa o fi dar dacă deschizi gura și demonstrezi că ai anii pe care-i ai, ce mai contează?!
Ma incadrez in tiparul varstei tale si nu-mi arat varsta din punct de vedere fizic, cel putin mai toata lumea mi-a spus ca arat de o varsta mai mica fata de cat am cu adevarat, asta pentru ca am un ten tanar fara riduri, asta e mostenire genetica de la ai mei ca si ei au un ten bun pentru varsta lor, ma imbrac tinereste pentru ca ar fi fost culmea ca la varsta asta sa ma imbrac batraneste dar cel mai mult ma intinereste parul meu, de la un timp mi-am schimbat look-ul, am parul cret si l-am lasat mai mare iar asta accentueaza intinerirea mea, cel putin asta am observat cand am comparat anumite poze recente fata de cum aratam cu o alta freza si parul fiind mai scurt. Cu toate astea nu mi s-a spus ca as fi copilaros sau ca as arata ca un naiv/inocent sau ce zici acolo. Nu ma deranjeaza ca arat mai tanar, e un avantaj pe cand voi avea 40-50 de ani ca nu-mi voi arata varsta, mie imi convine. N-am avut niciodata probleme pe nicaieri din cauza aspectului mai tanar, nu mi s-a cerut niciodata buletinul de cand am devenit major atunci cand am cumparat bautura sa zicem, adica totusi nu e vorba ca arat de 15 ani, arat cu vreo 5 ani mai tanar poate fata de varsta mea.
Eu am aspect de babă și totuși toți mi-au eticheta de naivă/copilăroasă unii mai afurisiți chiar eticheta de proastă. )
Deci nu întotdeauna este așa.
Cât de distincția dintre termenii copilăros și naiv nu am habar. Nici nu știam că sunt diferite eu le cunosc drept sinonime, așadar de ce nu ai spune despre cineva copilăros că e și naiv?
Idk.
Maybe, se corelează din cauză că un copil poate fi păcălit ușor cu bombonica, deci de aici ideea că omul copilăros este și naiv. Eu le văd oarecum corelate, nu distincte. Ba chiar îmi place întrebarea și m-aș bucura să aud cum le vezi tu diferite, aceste două cuvinte, acești 2 termeni și cum ar fi diferită o persoană copilăroasă de una naivă?