| giulyPrinCopaci a întrebat:

De ce oamenii se multumesc cu atat de putin?
Nu am inteles niciodata si nici nu cred ca voi intelege.
Poate ca am eu o gandire prea negativista... poate ca vad viata alt fel... poate ca nu stiu cu adevarat ce inseamna a trai.
Dar de ce unii accepta un nivel atat de slab, in special daca sunt constinti ca pot mai mult.
Dezinteresul si mascarea adevarului pot fi atat de multumitoare? Este mai bine sa iti ascunzi propriile limite, decat sa incerci sa le identifici si sa le depasesti? Este mai bine sa iti traiesti viata dupa cum bate vantul, sa crezi intr-un destin prestabilit si sa te multumesti cu el asa cum este? Asta aduce fericirea?
Eu cred ca a trai cu adevarat inseamna a iti propune teluri care sunt cu un pas inaintea granitelor tale si, incercand sa atingi telul, iti depasesti limitele.
Ce parerea aveti? Este bine sa ne multumim cu ceea ce ne este dat, sau ar trebui sa ne luptam cu noi insine pana descoperim gustul adevarat al vietii? (si nu ma refer neaparat la bani sau la bunuri materiale)

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@giuly: draga mea, ai dreptate in tot ceea ce spui si subscriu si eu. Cred ca in viata e bine sa-ti testezi limitele, de fapt viata insasi te provoaca ( se spune ca Dumnezeu nu-i da omului ce nu poate duce) si nu te lasa sa ramai la un nivel. Unii dintre noi, de fapt marea majoritate gandesc si actioneaza REACTIV, adica asteapta exteriorul sa le dicteze o directie sau sa ia o decizie. Doar un procent mic din populatia lumii gandeste PROACTIV, adica singuri isi croiesc drumul si se pregatesc sufleteste pentru a trece anumite praguri. In urma cu cativa ani nu gandeam asa pentru ca ma invarteam intr-un anumit mediu, dar viata "mi-a tras o palma", si multumesc pentru asta deoarece numai asa poti descoperi gustul vietii, si din ce esti facut. Ma bucur ca am gasit pe cineva aici in clubul TPU, cu care se poate discuta si acest fel de subiect. Doar daca ne plangem si asteptam "miracole" nu crde ca putem schimba ceva, ah si inca un lucru, noi cei din Romania nu stim sa gandim si sa muncim ca o echipa, nu crezi? Din fericire sunt f putine domenii in care putem aplica despre ce am vorbit mai sus, sper ca tu sa lucrezi in unul din aceste domenii, eu si sotul meu, da, avem acest privilegiu, pentru ca de fapt l-am cautat mult si in sfarsit l-am gasit. Cu prietenie, Corina

3 răspunsuri:
| Luori a răspuns:

Poate ca pentru unii putinul inseamna mult. Unii au vrut mai mult, da` nu au ajuns niciodata acolo. Altii incearca din rasputeri si nu se lasa batuti. Fiecare om isi alege ce inseamna fericirea pentru el. Nimeniu nu este la fel de aceea multi vad viata altfel si felul in care trebuie traita.

| Yang a răspuns:

Tu faci ceea ce scrii? Tu reusesti sa obtii ceea ce iti doresti de fiecare data indiferent de impedimente? Tu iubesti cu putere iar cand totul s-a terminat reusesti sa te mai ridici? Te multumeste lumea in care traiesti, banii de care dispui, viata pe care o traiesti? Ti-ai prospus teluri si le-ai atins, ti-ai vazut si depasit limitele? daca da ma bucur pentru tine daca nu visezi.Ca sa fii fericit nu inseamna sa te multumesti cu putin inseamna ca ai obtinut ceea ce ti-ai dorit. Uita-te in ce tara traim, ce salarii sunt cum este nivelul la noi si apoi o sa iti dai seama ca da avem asteptari mult mai inalte dar asa cum timpurile se schimba si noi ne modificam asteptarile in baza acestui lucru.Crezi ca e bine alergand toata viata sa iti descoperi limitele, sa fii mai bun pentru ce? ce obtii experienta? crezi intr-adevar ca asta e sensul vietii? Multi dintre noi si-au propus teluri le-au indeplinit si sunt fericiti, altii nu au avut deloc dar sunt oricum multumiti. chiar nu vezi ca viata nu este un experiment sa vezi cat de departe mergi ce limite ai etc? E facuta sa fie traita pentru ca timpul e asa scurt incat atunci cand iti dai seama ca ai alergat doar dupa profesie indeplinire profesionala si altele ti-a ramas asa putin timp incat ai lua de la capat daca ar fi o alta sansa si crede-ma ce spui tu va fi nimic in comparatie cu ceea ce ne dorim cu adevarat

Răspuns utilizator avertizat