E-n firea omului.
Poți schimba asta, însă în continuare vei cere... că nu vor mai fi lucruri materiale, că vor depinde de puterile tale, că vei avea nevoie de ajutor, e altă treabă, însă tot lacomi rămânem.
Eu una nu vreau case ori cine știe ce, vreau să cunosc locuri și oameni frumoși, să mă împlinesc. Lucrurile astea mă mulțumesc pe mine, așa cu pe cerșetorul din exemplul tău îl mulțumește o casă, mâncare și restul. Firește, am și eu nevoie de lucrurile astea, și tu, și restul, doar că noi le avem deja, nu le-am pierdut și mulți dintre noi n-au pus problema să le piardă, iar asta face diferența între la ce lăcomim noi față de ceilalți.
Pentru ca iti doresti ceva ce crezi ca te face fericit, nu ceea ce o sa te faca.
Pentru că omul vrea mereu mai mult dar poate fi și din cauză că îți dorești ceva așa mult încât tu crezi că compensează tot ce ai.
Iti dau un exemplu:
Sa zicem ca mama ii da copilului ei o bucata de placinta si dupa ce o termina mai vrea inca una si inca una si inca una pana nu va mai putea manca.
Asa este in firea omului unii vor sa aiba mai multe fiindca ei zic ca daca pot sa aiba si isi permit de ce nu ar lua? daca au venituri mari alti oameni mai simpli, modesti se multumesc cu ce au.
E simplu, intotdeauna iti doresti mai mult, si daca ai nu este destul.
Fiecare om viseaza cum e sa ai bani, masina, vile etc.
Asa este gandirea umana, manipulata de diverse chestii!
Ba al naibii cersetor. O fi nemultumit ca nu are Netflix pe tv. Pai, daca te gandesti asa, e normal. Pentru ca fiecare vrea mai mult. Depinde si de educatia primita. Stii, e o vorba. daca-i dai omului un deget, iti ia toata mana.