| Nixon789 a întrebat:

De ce oare inca mai e gandirea medievala ca daca esti tanar nu ar trebui sa iei somnifere etc, sau ca tanar trebuie sa fii perfect sanatos? Conteaza mediul, familia si structura ta ca gen, un tanar se poate naște cu sociopatie sau alte probleme sau poate sa ajunga asa in urma a ceva?

5 răspunsuri:
| MistarGoGu a răspuns:

Nu! Copii se nasc normali! Exceptând cazurile de intoxicație cu droguri, alcool sau alte medicamente cât este purtat de mama!
Familia și mediul social pot face un copil / adolescent sa o ia" pe aratura "!
Un om sănătos fizic și psihic NU are nevoie de somnifere sa poată dormi! După o zi normala de munca oboseala este cel mai bun somnifer!

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu e o gandire medievala. Cand esti tanar chiar trebuie sa fi sanatos, sau sa faci macar chestii care te fac sa devii sanatos.
Iti dau exemplu un caz concret. Maica-mea a luat somnifere de la 25 de ani. De atunci si-a stricat sanatatea psihica si a ajuns sa se pensioneze la 50 de ani pe caz de boala.

Ce om tanar si normal crezi ca ia somnifere? Pentru a putea dormi, trebuie sa scapi de anxietate. Lucru pe care il faci cand ai activitati si responsabilitati. Daca stai ca pleava societatii acasa toata ziua si cand vezi oameni la fata, incepi sa tremuri, e si normal ca nu poti sa dormi.

Si ca sa vezi ca nu mananc rahat degeaba, am avut anxietate si insomnie cam doua luni de zile intr-o perioada mai nasoala. Insa am iesit din asa ceva, ocupandu-mi timpul cu ceva si iesind mai des pe afara cu amicii.

Ia du-te la munca si dupa aceea sa iesi si afara cu amicii. Sa vezi ce repede te ia somnul dupa o zi intreaga de epuizare psihica si fizica.

| Nixon789 explică (pentru StoicAnalysis):

Nu stii ce vorbesti baiete, aici nu e vorba doar dr o amarata de anxietate eu virbesc de toate cazurile, sau ce puneai tu un schizifrenic la munca si dupa nu mai avea chef de halucinatii?

| Cresta a răspuns:

Nu te nasti cu sociopatie. Asta o dobandesti din cauza educatiei sau a anturajului. Mai ales daca esti un caracter slab, influentabil.
Nimeni nu ar trebui sa ia somnifere, cu atat mai putin tinerii. Lasa telefonul, lasa mall-ul si iesi din casa. Fa miscare. Vei dormi ca un prunc.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Nixon789):

In restul cazurilor mai severe, trebuie internare la psihiatrie plus tratament. Cu asa ceva nu umbli pe strada.

Tu ai dat de inteles in prima ta intrebare, despre oamenii tineri in general. Daca ai vizat doar persoanele ce trebuiesc internate intr-un spital specializat de psihiatrie, trebuia formulata altfel intrebarea. Nu stiu cati ani aveti, sau prin ce ati trecut, dar haideti totusi sa pastram o forma decenta de respect. Nu e nevoie sa ne tragem de sireturi cu apelative gen "baiete". Ca pana la urma nu ma cunosti si nu sti cati ani am.