Singurătatea e un cuvânt destul de complex și poate fi abordat din multe perspective. Pentru fiecare dintre noi, singurătatea are o altă semnificație. Uneori e destul de greu să o explici cu exactitate, mai ales că între a fi singur și a te simți singur e o diferență semnificativă. A fi singur înseamnă a fi fără alte persoane în jur, iar a te simți singur înseamnă să fii înconjurat de oameni și să nu poți găsi o conexiune cu cei din jur sau să-ți dorești să ai un contact cu anumite persoane și să nu poți obține asta. Desigur că această stare are părțile ei negative. Singurătatea poate conduce la dezvoltarea unui comportament antisocial, contribuie la creșterea nivelului de stres, dar și la instalarea unei stări de depresie care poate avea consecințe nefaste. Dar din fericire aceasta poate fi învinsă. Un prim pas e restabilirea conexiunilor sociale, singurătatea apare atunci când nu ne simțim confortabil în preajma celor din jur sau credem că aceștia nu ne vor plăcea. Acest lucru s-ar putea naște și din desconsiderarea propriei persoane, iar acest aspect este un alt punct important care trebuie rezolvat pentru a învinge singurătatea. Cred că prima relație la care trebuie să începi să lucrezi este cea cu tine însuți. În anumite situații poate fi dificil, dar odată ce te-ai acceptat și ai învățat să te prețuiești, cu siguranță îți va fi mai ușor să stabilești legături cu cei din jur. Dar să știi că sunt persoane care nu o privesc ca pe un lucru negativ. Pentru unii singurătatea înseamnă liniște, înseamnă mai mult timp petrecut cu ei, află ce simt in legătură cu multe aspecte ale vieții lor, au timp să facă curat în gânduri și in viață și să observe lucid dacă viața lor merge în direcția dorită. Oamenii se opresc din a se simți așa atunci când găsesc persoane care sunt pe aceeași lungime de unda ca și ei, și asta le doresc tuturor. Iar în legătură influența internetului asupra noastră, nu cred că ar mai fi cazul să mă pronunț. Știm cu toți că a început, într-un fel să fie o barieră între comunicarea dintre noi, deși nu în toate privințele, pe o parte ne ajută să cunoaștem oameni noi și să socializăm mai mult, chiar dacă e în mediul online. Ca să răspund și la întrebarea legată de cei ce petrec timpul pe TPU, oamenii simt nevoia să socializeze și pentru că în mediul real e mai dificil sau nu găsesc subiecte comune cu cei din jur, se refugiază aici. E un loc bun pentru comunicare, ajutor reciproc și de ce nu, un mod plăcut de a petrece timpul. Faptul că își petrec o parte din timp pe site, nu îi face să-și neglijeze activitățile pe care le au, așa cum nici tu nu o faci.
CE? Tie iti pare rau ca restul isi irosesc timpul punand intrebari dar nu vezi ca si tu faci la fel? Riiiiiight.
Aici nu te cunoaste nimeni, deci ai libertatea sa intrebi ceea ce vrei si sa raspunzi cum crezi tu ca e corect.
In timp ce in realitate, daca ai intreba ceva de acest gen unele persoane nu te-ar intelege si ar putea incepe sa se departeze de tine.
Asta e unul din motive.
Dacă aleg să stau aici înseamnă că e timp câștigat pentru mine din mai multe puncte de vedere, nu pierdut și de asemenea fac și alte lucruri. Fiecare face ce vrea, nu e cazul să compătimești tu pe nimeni.
Si ce?
Se cheama "conversatii" categoria.
Asta e un subiet de conversatie si mult mai interesant decat toate prostiile care se pun pe categoria asta.
Da,am fost pe langa subiect, credeam ca te refereai la altceva.
Asta ca sa te scutesc sa-mi mai dai un raspuns.
anonim_4396 întreabă: