Aici sunt 2 categorii:
1. Oameni care sunt chiar analfabeți și pocnesc limba romana la nivelul ala în care nici nu mai înțelegi sensul cuvintelor.
Gen: in loc de "M-ați fermecat! Sunteți un soare pentru mine!"
scrie: ""Maţ fermecat. Sunteţi unsoare pentru mine…"
2.Categoria a 2-a este a hatetilor care nu au de ce sa se lege la o întrebare sau un răspuns care nu le convine, dar nu au cu ce sa îl contrazică, și atunci găsesc o greșeală gramaticală minoră și pe baza ei jignesc cu cuvinte ca analfabet sau a anagramat. De parca un i în plus sau în minus ar schimba valoarea unui răspuns inteligent.
Bine a spus Ionelu la punctul 2, am zis si eu asta dar ai mai postat parca intrebarea asta RAY si acolo am zis, nu le convine ce postezi si se ia aiurea de mici greseli, sa caute motiv sa se ia de tine, de mine sau altii, am patit-o si eu de la userul CodrutElian1990, s-a luat de mine ca nu stia cica e voiam sa zic cu "se ajunge la afemeism la barbati", ca era si greu sa isi dea seama ca inseamna ca se ajunge ca barbatu sa fie afemeiat. E corect ca, cuvantul nu exista, dar nu conteaza, am folosit ca sa fie mai usor. Dar nu i-a convenit ce am zis si aia a fost.
Https://www.tpu.ro/......ele-incat/
la intrebarea asta te referi probabil
Perfectionismul. )
Pe mine ma deranjeaza la retina si daca e spatiu intre cuvant si semnul de punctuatie. Greselile de scriere nu se pun. Am vazut la o placintarie "Nu mai avem gogisi sau terminat". Mno, la cum au scris, "terminat" e vreun produs.
Si uneori e enervant ca citesti ceva si nu intelegi ce a vrut sa scrie persoana. Era una pe net: "e o diferenta intre 'am gasit o capra in tufis' si 'am gasit-o capra in tufis'. )
Eu nu am nicio problema ca se uita o cratima sau se pune una in plus si alte chestii din astea, dar cand vad, de exemplu, ca cineva scrie un ditamai text fara sa puna nici macar un semn de punctuatie, imi vine sa ii dau cu ceva in cap. Asta e pur si simplu nesimtire, e lipsa de bun simt fata de cei care se chinuie sa descifreze ce a scris acolo. Asta e singurul lucru care ma enerveaza.
Poate nu stie unde sa il adauge, te-ai gandit la asta?
Majoritatea scriu asa din comoditate si lipsa de bun simt, cum am spus. Nu cred ca nu stiu ei unde sa puna un punct.
Se poate sa fie o forma de narcism, traim in era narcismului radical, omul vrea sa fie bagat in seama, vrea like ul ala
As putea sa întreb si eu de ce nepăsarea si superficialitatea asta la unele persoane cu gramatica...
Mindfulness întreabă: