| DonEduardo a întrebat:

De ce omenirea nu vrea sa stagneze?

Răspuns Câştigător
| SilentRain a răspuns:

Asta le-am zi și eu *\0/*
Opriți Planeta! Vreau sa cobor!

52 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Pentru că niciodată planeta nu a stagnat.
De fapt, evoluția omenirii a fost dată de evoluția planetei!

| RAY a răspuns:

Gandire comunista ai, evolutia trebuie sa fie o pioritate

| DonEduardo explică (pentru RAY):

De ce? Si daca e asa, atunci de ce nu mai avem prieteni?

| DonEduardo explică (pentru RAY):

Si, de ce, ma rog, Comunismul e rau?

| Mirel4412 a răspuns:

Daca omenirea stagna, pun pariu ca tu sau eu stateam acum ca sclavi intr-un beci si nu ajungeai niciodata sa pui intrebarea asta.

| DonEduardo explică (pentru Mirel4412):

Depinde in ce moment stagna.

| Alverto a răspuns:

Tehnologia revoluționară e continuă și nu se poate opri. Vom continua să descoperim planete noi, vom coloniza planetele știute și sustenabile de viață, planeta noastră va fi nelocuită din cauza poluării și tuturor nedreptaților și drepturilor încălcate împotriva planetei făcute de om în timpul domniei sale, vom dezvolta roboți, armata va fi compusă din roboți și cele mai noi și puternice arme de distrugere și tot ce azi se poate doar cu gândul. Gândește-te că NASA in secolul XX nu avea pe calculator ce avem noi azi pe un telefon. Mașinile au evoluat și ele, cele electrice iau amploare pentru că începe să se conștientizeze efectele negative ale poluării, dar degeaba fiindcă va fi prea târziu când toate mașinile vor fi electrice și plus că și la transportul lor și exportul lor necesita combustibil chimic, nu electric deci cele electrice tot poluează. Terra sau cel puțin o parte din ea va fi o stepa aridă daca nu se va conștientiza efectele negative la timp. Dar în final cu toate tehnologiile dezvoltate peste 100, 1000 de ani sau 500 de mii de ani omul tot nu va știi cine l-a creat cu adevărat și ce se întâmplă după moarte cu adevărat.

| DonEduardo explică (pentru Alverto):

De ce spui ca nu poate fi oprita?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stagnezi numai când ești incapabil

| DonEduardo explică (pentru anonim_4396):

Si e rau a fi "incapabil"?

| anonim_4396 a răspuns (pentru DonEduardo):

Nu ai cum sa ma intrebi asa ceva si sa fii sanatos psihic. Mergi la medic si fa dosar de persoana cu handicap.

Si de ce spui ca daca stagnezi esti incapabil? Esti de fapt mai capabil decat daca nu stagnezi?

| Mirel4412 a răspuns (pentru DonEduardo):

Nu va mai pierdeti timpul ca e troler laughing

| Coloringthevoid a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti plictisitor, si pun pariu ca ai charisma unui pix

| anonim_4396 a răspuns (pentru Coloringthevoid):

Ai anime la avatar părerea ta e la fel de importanta ca părerea unui cos de gunoi

Adica, la fel de importanta ca parerea ta?

| Coloringthevoid a răspuns (pentru anonim_4396):

Felicitari,ai venit cu un raspuns atat de cliseic incat credeam ca faci misto

| anonim_4396 a răspuns (pentru Coloringthevoid):

Mersi. Cliseele sunt in 99% din cazuri afirmatii adevarate.

| chuckmanson a răspuns:

Pentru că mai avem foarte mult progres de făcut, deci ar trebui să ne dorim să nu stagnăm.

| DonEduardo explică (pentru chuckmanson):

Si cine zice ca mai avem de facut acel progres?

| chuckmanson a răspuns (pentru DonEduardo):

Având in vedere problemele noastre în materie de schimbari climatice, poluare, biodiversitate, tratamentul animalelor în general, pandemia asta plus mii și milioane de alte boli care încă nu au leac, situatia politica din multe tari, încălcarea de drepturi în marea majoritate a țărilor lumii, toate misterele științifice pe care nu le-am rezolvat și potențialul pe care tehnologia ar putea să îl aibă în viitor, aș spune că avem nevoie de progres

| DonEduardo explică (pentru chuckmanson):

Dar majoritatea lucrurilor pe care le-ai enumerat tu acolo nu sunt din cauza progresului? Si chiar avem nevoie sa aflam despre marile mistere?

| chuckmanson a răspuns (pentru DonEduardo):

Ce vrei să spui? În legătură cu problemele de mediu, au fost cauzate de tehnologie, dar acum în cea mai mare parte provin din cauza oamenilor care nu sunt dispuși să se schimbe și de la corporații și politicieni conservatori ca Trump care nu vor să își piardă profitul oferit de combustibili fosili, plastic etc și de la oameni care nu vor să ia la cunoștință că animalele au drepturi. Chiar nu știu cum ai putea blama progresul pentru boli și guverne autoritare, cu atat mai puțin pentru violările de drepturi.
"Si chiar avem nevoie sa aflam despre marile mistere?"
Nu avem nevoie propriu-zis, dar la ce ne trebuie creier dacă nu-l folosim?

| Anuket a răspuns:

De când e lumea oamenii evoluează, e în firea noastră. De ce să te chinui când există sau ar putea exista modalități mai ușoare?! Ar fi groaznic ce sugerezi și nici nu este posibil.

| DonEduardo explică (pentru Anuket):

Pentru ca se traieste mult mai in comun.

| Anuket a răspuns (pentru DonEduardo):

Se trăiește mai în comun? La ce te referi? Mereu oamenii au stat în comunități. Dacă vrei să sărăcești, ok, poți uita de inovație. Oare tu nu te bucuri de tot ce ai acum? Nu te bucuri și de ce apare nou?

| Coloringthevoid a răspuns (pentru Anuket):

Culmea,cu cat e mai mare confortul cu atat e mai probabil ca psihicul uman sa putrezeasca, nu sunt de acord

| Anuket a răspuns (pentru Coloringthevoid):

Nici decum, asta e limitare în gândire și nu ține cont de evoluție, "confort" binevenit. Cu cât evoluează știința, tehnologia, vor apărea tot mai multe probleme care necesită minți iscusite. Psihicul care putrezește o va face în orice condiții pentru că e o alegere personală.

| AndreeaWTS a răspuns:

Să știi că dacă vrei să "stagnezi" nu te oprește nimeni.
Împreună cu cine vrei tu.
Ce treabă ai cu ceilalți?
Fiecare cu ce-i place. Nu?

| Coloringthevoid a răspuns (pentru AndreeaWTS):

Doamne ce prostie esti in stare sa zici

| AndreeaWTS a răspuns (pentru Coloringthevoid):

Caută și tu "sarcasm" în DEX, poate te prinzi

| bookofknowledge a răspuns:

Omenirea se confrunt cu o sumedenie de boli si virusuri, unii cercetatori spun ca mica distantare dintre oamenii face sa apara din ce in ce mai mule virusuri (unii spun ca in china a aparut SARS-COV 19 din cauza densitatii). In industra fast food, spatiul mic are acelasi efect, ceea ce produce animale infectate cu diverse boli(motivul pentru care se folosesc antibiotice), si apar bacterii rezistente pe care le ingeram (sunt mai periculoase decat cele normale si astfel se folosesc antibiotice si mai puternice si bacteriile si mai rele apar si tot asa pana cand nu se mai poate face nimic si castiga bacteriile impotriva medicinei(se spune ca bacteriile rezistente vor duce la moartea medicinei moderne), normal ca nu putem stagna cand avem o astfel de problema.trebuie gasit un leac

| IgnatVictor a răspuns:

Bună!
Ei bine, răspunsul e simplu.
Pentru că omul este curios. Oamenii mereu vor să afle și să descopere lucruri noi. Suntem construiți în așa fel încât să ne punem întrebări despre lucruri și să încercăm să le înțelegem. În felul acesta, omenirea ajunge să se dezvolte continuu, în diferite domenii. Eu unul sunt de părere că curiozitatea omului nu o să fie stârpită niciodată. E un lucru natural, firesc, ascuns în ființa noastră. Și cred că e bine așa.

| SociopatuI a răspuns:

Religiosii fac asta.

| DenqOO a răspuns:

Pai te intreb invers, de ce sa stangneze?

| DonEduardo explică (pentru DenqOO):

Pai, deoarece cu cat omenirea a evoluat, cu atat oamenii s-au distantat mai tere intre ei.

| Mosotti a răspuns (pentru DonEduardo):

Nu s-au distantat deloc oamenii, sociabilitatea a ramas aceiasi.

| DonEduardo explică (pentru Mosotti):

Nu a ramas. Oamenii nu mai traiesc n comun.

Cum adica nu mai traiesc in comun?! Partenerii stau impreuna fie si aia casatoriti, fie aia casatoriti, parintii stau cu copiii pana ce ei intra in viata, ca si inainte.

Da, dar nu mai au pamantul in comun si toti se gandesc tot timpul doar la binele familiilor lor. Si nu zic ca asta e un lucru rau, ins consider ca daca lucrurile stau asa, este lipsa de bun-simt sa te imprietenesti cu unii din alte familii.

Pai s-au gandit la binele familiilor lor de cand e lumea, nu de acum.
Poti sa te imprietenesti cu cine vrei, nu e problema, e okey.

Ba inainte toata lumea avea pamantul in comun.

Care toata lumea? Explica te rog.

In triburile africane asa e. Pamantul e al intregului sat.

Lasa ma acolo, eu zic in tarile astea ca la noi.

" oamenii nu mai trăiesc la comun "
" toti se gândesc la binele familiei lor "
Imi pare rau ca am crezut ca esti troll.acelasi stil de a abera ai pe toate conturile.nu ai cum sa fii un personaj.suferi de intaziere mintala ți-ar prinde bine un dosar CES am vazut cq esti stresat cu alegerea facultății... nu ai ce face acolo.scuza-ma că am scris așa mult știu că e peste capacitățile tale însă să știi că există DEX (dicționar limba romana) ia fiecare cuvânt în parte și interpretează singur nu mai pune întrebări cretine

Cretin esti tu, materialistule.

Nu e intrebare cretina. Cretin esti tu.

Pe nici un cont nu îți poți masca prostia

| Bluestar15 a răspuns:

Omenirea nu stagneaza fiindca inca are impresia ca ne indreptam spre cine stie ce "progres", cand de fapt mentalitatea de azi e mult inferioara evului mediu sau antichitatii (adica nu doar ca nu progresam, ba chiar am dat mult inapoi de ceva vreme, mai precis de cand comunismul a venit la putere si apoi au intrat pe filiera ideologiile neo-marxiste care produc toxine si la noi si in restul lumii, in special in Occident). Traim mai bine tehnologic decat in Evul Mediu, dar ca mentalitate suntem mult, mult sub ei. Sa ne gandim la faptul ca astazi oamenii au ajuns sa se intrebe daca barbatii pot fi femei (LOL), se produc fabrici de diplome (toti analfabetii functionali isi iau diplome, pe cand in Evul Mediu ca sa iei bacalaureatul trebuia sa faci o teza foarte complexa, nu mai zic cum era la facultate...) si tot asa. Progresul e doar tehnologic si economic, in rest traim o criza spirituala (multi nu mai cred in Dumnezeu), o criza morala (multi nu mai cred in valorile clasice si sunt dispusi sa ii vanda pe ceilalti ca Iuda pe 30 de arginti), o criza culturala (aici nu e nevoie sa argumentez, e limpede) si tot asa. Partea buna: omenirea se va plictisi de toate astea (cluburi, distractie, lgbt si altele) in cateva decenii, toate ciclurile astea ale istoriei au un final, dar valorile clasice raman happy Toate cele bune!

| DonEduardo explică (pentru Bluestar15):

Comunismul a fost foarte bun.

| DonEduardo explică (pentru Bluestar15):

De curiozitate doar, esti fan/a "PIsicile razbonice"?

Întrebări similare