Deaia e bine sa te lafai in bani si sa nu pui pret pe familie, pentru ca fitu si nevastata daca o sa ai te vor lua drept prost incercand sa faci bine in casa iar ei te tradeaza
Pentru ca stramosi nostri au supravetuit prin mecanisme primitive,lipsite de bunatate, iubire, mai mult erau condusi de viclenie, smecherie, dorinte e azi acesti indivizi sunt superiori celor buni
Deoarece omul nu mai crede prea mult în tipul acesta de moralitate. Omul în general e o ființă egoistă. Atâta timp cât nu ai o lege morală pe care să o respecți normal că decizia cea mai înțeleaptă e să te gândești doar la tine și să faci rău dacă asta îți face bine și bine dacă asta nu îți face rău. Oamenii fac bine de multe ori din interes personal, ca să fie bine văzuți, ca să avanseze pe niște posturi etc.
E o chestie destul de relativă.
Dacă faci un bine, o faci pentru sufletul tău nu ca să aștepți un feedback.
Tu simți chestia asta pentru că ești implicat prea mult, îți pasă prea mult de părerea celor din jurul tău.
Suferi de același sindrom generalizat al zilelor noastre : necesitatea confirmării tale ca individ de către societate, prieteni, etc.
Ar trebui să-ți pese mai puțin de părerea celorlalți, sau chiar deloc. Asta îți va face viața mai liniștită și mai frumoasă.
E cum spune in melodia "Egali din nastere" a lui Ombladon si Raku :
"Au scapat de sub zavoare lenea, rautatea si trufia
Or sa mearga in lume s-or sa cuprinda minti nestiutoare
Prea nevinovate si prea slabe, inca sa le stea impotriva "
Am dat copy paste, nu stiam exact, dar nu stiu cine spune la inceput asta, dar are dreptate.
Stii cum e ...aia slabi se cred puternici, aia prosti se cred destepti.
mad000004 întreabă: