| chiftelutacrocanta a întrebat:

De ce orasenii nostri umbla pe aceleasi trotuare inghesuite zi de zi? De ce soferii nostri strabat aceleasi drumuri zi de zi? De ce localnicii nostri de blocuri se uita pe geamuri si vad numai lucruri monotone si plictisitoare zi de zi? Daca iubim oamenii, asta inseamna ca trebuie sa umblam pe drumul lor inghesuit zi de zi? Nu ma refer doar la trotuare si drumuri, ci si la fapte si obiceiuri.De ce nu avem curajul sa iesim din inghesuiala oamenilor si sa ne indreptam gandurile si corpurile catre alte obiceiuri spre a face lucruri noi?

7 răspunsuri:
| Doarunaltutilizator a răspuns:

M-am mai gandit si eu la asta, nici eu nu imi pot da seama.

| ToKen a răspuns:

Asta-i lumea in care traiesti. Fie te implici in ea si toate prind culoare, fie ramai detasat si vezi doar monotonie si babe atarnate de geamuri sau ce mai vezi.
Parerea mea.

| Doub a răspuns:

Pentru că fix aşa vrei tu să o vezi.
Refuzi să observi mentalitatea lor, sentimentele, trăirile, întâmplările şi toate cele.
Păi asta ţine de tine, nu te opreşte nimeni să nu faci ceva nou.

| Fatamuntilor a răspuns:

Pentru ca oamenilor le greu sa iasa din rutina!
Mereu fac acelasi lucru servici/scoala,vin de acolo,treburi gospodaresti,putin net /televizor, se culca, apoi o ia de la inceput.
Sper ca odata cu venirea primavarerii sa vad tot mai multi oameni prin parcuri, cu biciclete, role, facand miscare si iesind din cotidian.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că trebuie să mai mergem şi pe la şcoală, muncă etc. şi pe altundeva nu avem pe unde să mergem.

| fantastica a răspuns:

Tot ce ai enumerat mai sus si multe altele se intimpla, pentru ca oamenii sunt prosti! (Imi cer scuze ca sunt prea directa, dar asta e). De veacuri intregi oamenii si-au inventat legi dupa care sa traiaca. Ei dau vina pe aceste legi, pe rutina, spunind ca "asa e viata", dar viata depinde de noi!
Viata e ca un film. Cind un film nu e bun dam vina pe regizor, scenarist, actori. Noi suntem si regizorul, si scenaristul, si actorul, dar preferam sa cautam motive in loc sa cautam raspunsuri.
Apoi, oamenii sunt fricosi, ingaratnici, lenosi... E mai usor sa te conduci dupa cineva, fara frica de criticile altora, fara a face schimbari cu riscul unui esec, fara necesitatea de-a inventa altceva.
In plus, sa vezi partea frumoasa in orice e o meserie foarte grea. Oamenilor le e mai usor sa se inghesuie pe strazi, cu fete inacrite, sub retextul ca "asa e viata", asteptind ca cineva ii va compatimi si crezind ca cineva este dator sa-i faca fericiti.

| darrio2007 a răspuns:

Privesti de la geam? Ca nu prea pari sa fii printre acei oameni de care spui.Ai cunoaste motivele de ce oamenii fac asta.