Poate nu m-aș duce deloc. Copiii nu au discernământ, trebuie puțin împinși de la spate că altfel nu ar învăța nimic. Dacă nu înveți unde crezi că ajungi? Dar imaginează-ți că nimeni nu ar mai învăța, unde ar ajunge societatea? Înapoi în evul mediu?
Trebuie să mergi la şcoală pentru viitorul tău, trebuie să te gândeşti ceea ce vrei să faci mai departe, dacă nu pe viitor îți va părea rău că nu te-ai dus la şcoală. Vrei să munceşti pe un salariul de 1200 lei? In loc să îți continui studiile, făcând ceva în viitor. Mai bine pune mâna pe carte şi învața. Părinții vor binele copilului mereu, ei işi doresc un viitor bun pentru tine. Ei ştiu cât de greu te-a crescut. În ziua de azi ne luăm după ce zic colegii, dacă vedem unul că chiuleşte de la oră, trebuie să plec şi eu, da ce eu sunt mai prost?
Daca ar fi s-o luam asa iti dai seama ca nimeni nu s-ar mai duce pentru ca stiu ca nu primesc absente, dar ar fi un haos, s-ar duce totul de rapa, cum vine asta? Vii si pleci cand vrei? D'aia avem program, trebuie respectat!
In fine, m-as duce la toate, acasa ma plictisesc.
Pai cam astea:
-Matematica
-Romana
-Engleza
-Japoneza
-Biologie
-Fizica
-Chimie
-Geografie
-Astronomie
-Psihologie
-Informatica
-Arta
-Curs pe primul ajutor (ma gandesc, ca ar fi necesar, ca toti sa stim sa oferim primul ajutor, la fel cu ar fi la fel de necesar, ca toti sa stim si codul bunelor maniere, pentru ca multi chiar au nevoie de el).
Mare parte din materiile mentionate mai sus, chiar se fac, si sunt chiar necesare, dar exista si alte materii, care eu le vad inutile. Mie mi-ar fi placut sa le fi facut pe cele mentionate mai sus.
Bună idee, haide să lăsăm copiii să facă absolut orice vor, pentru că sunt niște ființe responsabile și capabile să-și planifice viitorul.
Iar peste 20 de ani premiul Nobel se va acorda celui care cunoaște tabla înmulțirii cu 2.
In invatamantul romanesc sunt 10 clase obligatorii.
Liceul te ajuta sa iti dai seama ce vrei de la viitor. In momentul de fata diploma de bacalaureat se cere cam la orice loc de munca. E greu sa te diferentiezi de altii daca tu nu ai o baza.
Mie imi plac
-Matematica
-Biologia
-Geografia
-Informatica
-Chimia(ora de Potiuni)
-Fizica
-Muzica
-Engleza
-Educatia plastica