| AdioTPU a întrebat:

De ce persoanele care se enerveaza greu si au multa rabdare, cand sunt insultate sau nedreptatite, sunt si cele care reactioneaza cel mai transant atunci cand ajung la limita rabdarii?
Intrebarea e inspirata de un caz vazut la serviciu. O colega era agasata constant de catre alta care o tachina si o desconsidera. Mult timp i-a rabdat siacanele celeilalte, ezitand sa-i spuna sefei, crezand ca va ajunge la un consens cu cealalta, dar nimic. Intr-o seara cand s-a terminat programul, colega sicanata iese pe poarta incintei iar cea care o tachina a zis ceva urat la adresa ei, venind din spate. In afara incintei colega sicanata s-a oprit brusc pe loc si i-a pus mana in gat celeilalte, rastindu-se la ea si izbind-o de gard. Am incercat sa aplanez conflictul. Colega sicanata avea o privire plina de furie cum nu o mai avuse niciodata si tremura toata.

Răspuns Câştigător
| Elinelaaaa a răspuns:

Pentru ca genul asta de oameni aduna totul inauntru, se satura la un moment dat sa tot auda lucruri nepotrivite si explodeaza.

Oamenii care nu se pot exterioriza in orice situatie sau nu pot deschide gura pentru ei se satura sa fie in situatia de cel mai bun dintre cei mai bun si pun piciorul in prag

9 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Si de ce te-ai bagat? Trebuia sa o lasi sa se descarce. Din ce zici tu, zdreanta ailalta o merita din plin.

| CostinAlamariu a răspuns:

Îmi place cum vezi un singur caz particular și generalizezi la toata lumea.

Îti dau un sfat: nu mai generaliza. Nu e așa cum zici. Fiecare persoană are o infinitate de caracteristici distincte și o istorie proprie de viata. Fiecare persoana e unică și răspunde în mod unic la lumea exterioara si alte persoane.

N
U

M
A
I

G
E
N
E
R
A
L
I
Z
A
!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești sigură că colega aia nu eram eu? happy
Exact această stare mă cuprinde și pe mine de multe ori.
Chiar mă regăsesc în întrebarea ta. happy
Îți voi răspunde ce mi-a zis psihologul meu.
După ce am avut stări din ce în ce mai agresive, chiar am început să mă sperii și să mă îngrijorez, normală, normală, oricum nu prea sunt, dar din cum mă observ parcă aș zice că nu am nici probleme grave psihice. Am crezut că poate sunt colerică de fapt și de aceea. Cumva sunt și colerică, dar este temperamentul secund. Însă psihologul mi-a zis că de fapt sunt o sticlă de Cola sau apă minerală și așa se întâmplă în cazul nostru la toți cu acest tipar, de calmitate, liniște. happy
Experimentul este simplu și foarte cunoscut. happy
Agiți o sticlă plină de Cola sau apă minerală, apoi o deschizi și ea țâșnește.