În societatea noastră, există o percepție că cei care sunt prea sinceri și deschiși pot fi văzuți ca fiind nepotriviți sau neînțeleși, în timp ce persoanele false și ascunse sunt percepute ca fiind mai sociabile și acceptate. Acest lucru poate fi din cauza faptului că sinceritatea poate fi percepută ca fiind tulburătoare sau nepotrivită în anumite situații sociale, în timp ce falsitatea poate fi văzută ca fiind mai ușor de gestionat, deoarece oferă un grad de protecție și control.
Totuși, acest lucru nu înseamnă că toată lumea preferă persoanele false. De fapt, unii oameni apreciază sinceritatea și onestitatea și își doresc relații autentice cu cei din jurul lor. De asemenea, este important de menționat că încrederea și respectul se câștigă în timp prin sinceritate și onestitate, în timp ce manipularea sau ascunderea adevărului poate duce la probleme și conflicte pe termen lung.
În concluzie, preferințele pentru sinceritate sau falsitate variază de la persoană la persoană și depind de context. Este important să fii autentic și sincer cu tine însuți și cu ceilalți, dar să știi când să moderezi acest lucru pentru a evita eventuale situații neplăcute sau negative.
Persoanele prea sincere nu sunt agreate deoarece oamenii in ziua de azi nu sunt dispusi sa se puna fata in fata cu defectele lor, nu au taria sa le recunoasca, si mai degraba sa le ascunda. Asta face diferenta dintre o persoana matura si una imatura, daca in casa ta, ia foc un prosop de bucatarie, il stingi repede, sa nu se transforme in incediu, persoanele care isi ascund defectele, sunt cele care lasa acel prosop sa arda pana cand in final ia foc toata casa. Morala e ca, atata timp cat iti ignori problemele interioare, te vor sapa tot mai mult, se vor extinde tot mai mult, actiunea asupra lor e vitala, dar multi nu au suficient caracter cat sa admita asta, preferand argoanta in schimb.
Să fi sincer și deschis nu înseamnă să-i spui unui prost "Mă, tu ești cam prost" și nici unei tipe plinuțe "Vai ce grasă ești"
sau "Nu-mi place mașina ta, e urâtă"
sau "vai ce nașpa te-ai tuns"
Cum poți fi total sincer și deschis fără să-i spui cuiva absolut nici un lucru negativ sau ceva care să-l deranjeze?
Dacă poți, îți garantez că vei fi agreată.
A fi sincer si deschis nu te absolvă de cerințele etichetei sociale.
Adevarul si el poate fi livrat in mai multe moduri, cu atitudini diferite.
De fapt comunicatia e complexa. Nu comunici doar continutul vorbelor. Si trebuie sa fim atenti la asta.
A fi sincer e o sarcina morala. A fi agreabil e alta. Ambele sunt importante, si ambele necesita voința si efort. Si nu sunt singurele.
Iar generalizarea ta nu e adevărata. Pe de-o parte, Sunt extrem de multi oameni care nu sunt nici foarte sinceri, nici pe placult tuturor, chiar daca si ei încearcă sa manipuleze. Pe de altă parte, există oameni extrem de sinceri si extrem de agreabil in același timp.
chiftelutacrocanta întreabă:
AlexandraAle121 întreabă: