anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce prezentatorii de știri sau emisiuni de genul Acces Direct, folosesc termeni duri și exagerați atunci când prezintă un caz mai delicat?
Nu de multe ori am auzit clasica, citez: "baltă de sânge".
Cine se uită la știrile de la ora 5 sau a văzut măcar un caz social din emisiunea Acces Direct știe despre ce vorbesc.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Captarea atenției, aia e!

...dar emisiunea Acces Direct e zero pe lângă burtiera de la Romania TV (urmărește-o)

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Nu mă mai uit la TV de vreo 7 ani. Doar foarte rar.

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Păi atunci, ce e cu intrebarea asta?

~De ce prezentatorii de știri sau emisiuni... ~

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiindcă produce audiență. Care produce acces la reclame. Care produce bani din care trăiește TV-ul.
Am fost în Germania democrată în 81. Pe măsuță la cabană erau ziare locale. După ce le citeai, sau chiar în timp ce le citeai, adormeai. În ele nu se întâmpla nimic, că nu era voie. Totul trebuia să fie perfect. Liniște totală.

| tonyc7 a răspuns (pentru sadrian46):

Si cu ce te deranja asta? Sau doreai sa auzi de crime, violuri, talharii si celelalte violente cum auzi azi zi de zi in Romania?

| sadrian46 a răspuns (pentru tonyc7):

Am spus eu că mă deranja? Am spus că mă adormea. Am explicat ce anume atrage publicul pe TV. Este un fapt.

| tonyc7 a răspuns (pentru sadrian46):

Daca ai spus ca te adormeau, dai de inteles ca din cauza ca te plictiseau. INtr-un fel e bine sa nu se prezinte publicului larg toate nenorocirile cotidiene, pentru ca asta e treaba politiei, nu a cetatenilor de bine.

| sadrian46 a răspuns (pentru tonyc7):

Arată-mi un exemplu concret de cetățean de bine. Și apoi pune-l să-ți povestească ce visează. Publicul larg, asta caută, asta cere plămânul lor. Ceea ce caută, aia li se dă, Eu de exemplu nu faack parte din publicul larg, ci din cel strâmt. Din cauza asta nu mă mai uit la tembelizor. Pe net, dacă îmi place ceva mă uit, dacă nu, schimb situl.

| wildthing a răspuns:

Pentru ca audienta le plateste salariile alea mari, iar audienta se face cautand senzationalul.

| TheStrategist a răspuns:

Ca să capteze atenția celor care se uită.

| alexandradlr a răspuns:

Cred ca este pentru audienta și pentru a te face sa ramai sa ii urmărești în continuare.