supadeceapa
| supadeceapa a întrebat:

De ce primesc mereu de 3 ori același mesaj de la roalert in timp ce fratele meu e langa mine și îl primește o singura data?

Răspuns Câştigător
| Jus7t a răspuns:

Vor fi generate mai multe mesaje de avertizare pentru același eveniment (de exemplu, un avertisment privind manifestarea fenomenului meteo furtună puternică)?

Mesajele de avertizare vizează în mod prioritar potențiala stare de pericol asupra comunităților.

În situația în care apar modificări majore în ceea ce privește evoluția situației de urgență, pot fi difuzate și suplimentar mesaje care să conducă la creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni.
https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/

Sau e un bug.

13 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Habar n-am, il primesti si pentru cei care nu-l primesc.

E enervant sunetul, tin minte ca intr-o dimineata inca dormeam si incepe telefonul sa urle, m-am si speriat ca zicea ceva de un incendiu si din visul ala credeam ca luase casa foc)))

supadeceapa
| supadeceapa explică (pentru Drimmero):

Au urlat acum 3 telefoane deodată în aceeași încăpere, am zis că mor laughing)))))

| Drimmero a răspuns (pentru supadeceapa):

Imi plac avertizarile alea cand e un incendiu la 1 km de tine si totusi iti da avertizare, tot asa primisem alerta de incendiu si ala era la mama dracu fata de mine, chipurile cu degajari de fum toxic, mai aveau putin si spuneau ca e vulcan

| Jus7t a răspuns:

E caterincă, bro, e caterincă :/

supadeceapa

Loool, da, și eu primesc de departe, probabil le dau pe o anumită rază, in caz că se îndreaptă cineva spre locul ăla. Eu m-aș speria sa fiu la volan și sa înceapă să urle. La mine a fost amuzant acum, că am primit alertă de urs și ne-am uitat pe geam și era mama la poarta laughing))) azi ii zicem Ursulica.
Dar nu înțeleg de ce trebuie să-mi urle de 3 ori într-o singură oră.

supadeceapa
| supadeceapa explică (pentru Jus7t):

Și-o cere.

Mai umbla ursii liberi pe la voi? Asa e la munte, daca as da nas in nas cu vreun urs nu stiu cum as reactiona, infarct pe loc, stiind ca n-am nicio sansa, ar fi de 2 ori cat mine daca se ridica in 2 picioare, iar daca as fugi ma prinde oricat de tare as fugi, poate pe moment am prim-planul, dar pe drum lung ma ia ca mai obosesti, iar ala alearga in 4 labe, fuge mai tare, asta pe sosea, daca esti pe munte esti pa din prima si mult mai repede.

Cel mai probabil eroare de sistem, unii nu primesc deloc de exemplu. Cum e sa traiesti printre ursi?

| Jus7t a răspuns (pentru supadeceapa):

Destrăbălatelor.

| eckblume a răspuns (pentru supadeceapa):

Am patit si eu sa primesc de doua ori, nu am idee. Sa fii fost in sala de curs cand au sunat 90% din telefoane laughing) Simfonie a fost... Chiar ma gandeam daca apare alerta fix la vreun examen unde trebuie sa pui telefonul pe catedra laughing

supadeceapa

Daaa, chiar mă mir că nu am mai primit alertă de ceva vreme, că într-o perioadă era unu pe aproape săptămânal. Acum câteva zile postase o tipă din Sinaia un video pe Insta, avea 3 urși in curte laughing. Am avut un urs recent pe strada paralelă cu mine, daca mă duceam în seara aia la non-stop, cum mai fac uneori, mă întâlneam cu el. L-a fugărit unu cu mașina, cretinul naibii, să arate ce șmecher e el. Păcat că a șters video. Săracul urs, în loc să fugă spre pădure, că era în drumul lui, s-a speriat de ăla că mai avea puțin și dădea peste el și a fugit PRINTRE BLOCURI. A stat poliția 2 zile in cartier, naiba știe unde s-a evaporat. Bine că e pustiu pe aici la 22 seara. Să mergi printre blocuri și să dai de urs... laughing))).
E ciudat, nu era așa acum câțiva ani, sunt tot mai mulți. Înainte coborau doar iarna. Dar am înțeles că înainte li se asigura hrana, de aia nu erau așa multi.

supadeceapa
| supadeceapa explică (pentru eckblume):

Auuu, aș surzi laughing)))

| eckblume a răspuns (pentru supadeceapa):

Daa, e groaznic laughing Mai ales sa te trezeasca cand ti-e somnul mai linistit laughing

Ai si tu grija ca e nasol cu ei.

De obicei ei coboara doar pentru mancare si in majoritatea cazurilor nu sunt agresivi, desi e paradoxal ca ei ataca cand le e foame, am vazut cu videoclipuri cu oameni care le dadeau de mancare. Daca le furi puii atunci te omoara, sau daca esti doar in preajma lor. Stiu un caz povestit din familie cu unul care a furat un pui de urs, a 2-a zi s-a trezit cu ursoaica acasa, se ridicase la geam, nu statea departe de padurea de unde l-a furat, nu te joci cu asa ceva.

Eu as vrea sa dea Ro Alert mesaj cand sunt hoti de masini prin preajma, nu de alta dar acum 2 seri au avut o tentativa sa-m sparga masina, nu e prima oara cand incearca pe strada la noi asa ceva, unor prieteni le-au spart rotile cu un cutit, ca se vedeau urme de taieturi, in alte dati am vazut un boschetar care dadea raite pe la masini cu surubelnita, ne-a vazut mai multi afara si si-a dat seama ca daca face ceva il inhata leii imediat, surubelnita ii ajungea pe gat.