anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce psihologia inversa funcționează mai eficient?
De exemplu, un elev e hărțuit verbal de un așa-zis bully. Nu ajuta la nimic ca elevul hărțuit să-i tot repete hărțuitorului să-l lase în pace, mai mult îl provoacă. In schimb, daca răspunde într-o manieră detașată sau cu replici de genul "Mai zi" sau "Doar pe astea le știi?" oarecum îl descurajează.

Răspuns Câştigător
| Jessica1235 a răspuns:

Pentru că hărțuitorul este satisfăcut când vede că îi reușesc răutățile, adică atunci când îi spui să se oprească el își dă seama că te deranjează dar când îl ignori observă că nu te afectează și cedează după care probabil caută o altă 'victimă'. El se 'hrănește' din așa ceva tocmai de acea dacă nu e satisfăcut pleacă și caută alte 'victime'.

2 răspunsuri:
| bookofknowledge a răspuns:

Noi avem placere cand obtinem ceea ce vrem, tu crezi ca bully il bate doar ca sa l bata, el obtine satisfactie din teama pe care o impune in inima altuia, atunci cand celelalt nu raspunde, bully ul fie se opreste, deoarece nu vede rostul, fie da mai tare, pentru a aprinde senzatiasad.

| Hyperion7 a răspuns:

Deoarece în momentul în care taci,automat agresorul te percepe neajutorat și fără apărare si astfel continua sa-ti de-a bulling,însă în momentul în care prinzi curaj și ripostezi,îl descurajezi deoarece nu știe ce potențial ai tu.
Însă psihologia inversa nu funcționează mereu, eu am fost bullyhappy și zic că la violenta nu poți răspunde cu violența, în școlile noastre românești e un haos, deși unii sunt tolerabili, alții chiar sar calul.
La mine situația a fost în felul următor.Se lua un neica nimeni de mine, probabil era în călduri băiatul și nu știa de cine să-și mai bată joc big grin
Eu l-am ignorat o buna perioada de timp, însă când am văzut că nu și nu se potolește i-am explicat dirigăi toată situația.Din acel moment băiatul meu era așa blând de zici că nu mă umilea înaintehappy
Evident că diriga voia să îi scadă vreo 2 puncte pentru comportamentul abuziv,da până la urmă nu i le-o scăzut, dar macar s-o potolit.
Daca e să mă întrebi de ce nu am ripostat, motivul e simplu "Cel mai deștept cedează", nu că mi-ar fi fost frica de el, însă nu ar fi meritat să-mi investesc energia în cearta cu el.De altfel, el o fire foarte colerica sa zic, un fel de macho in călduri, crede că dacă e violent sau certăreț, el poate umili pe oricine.Am preferat sa reacționez asa, tocmai pentru a nu avea dovezi împotriva mea și planul meu a funcționat întocmai big grin
Atât timp cât adversarul nu îți știe următoare mișcare, îl poți arde fara ca macar sa știe astawinking

Întrebări similare