anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce răul are mai multă putere și influență decât binele?
Aici mă refer la puterea pe care o au bârfele, calomnia, ponegrirea altora (în real sau în mediul online) și scandalurile.
De ce una lume adoră să audă bârfe "senzaționale" despre alții dar dacă li se zice de bine nu prea le convine?
Cum e și în cazul unor emisiuni de așa zis divertisment: de ce majoritatea preferă să se uite la o emisiune unde invitații se ceartă decât la una culturală?
Ce trăsături psihologice sunt implicate în acest proces?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Inima omului este nespus de rea și deznădăjduit de înșelătoare. Nu o zic eu, Biblia o zice exact asa.
Avem ceva în noi divin, suntem în stare de lucruri marete, purtam încă chipul lui Dumnezeu în noi, dar raul și - a făcut atita loc în inimile noastre incit se prinde de ea foarte ușor cand vine dinafara, mai ușor ca binele. De acolo pornesc toate experientele de care zici.

8 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Pur si simplu romanului ii place barfa si scandalul.E mai palpitant si atunci se da ce se cere.

| SingleForOne a răspuns:

Pentru că atunci când Răul, ca esență, trăiește într-un mediu rău, corupt, bolnav, Acesta se multiplică foarte repede, în special datorită experiențelor și tradițiilor. Pe de altă parte, majoritatea dintre noi am fost născuți ereditar să fim răi, și mai grav, pe parcursul vieții învățăm și suntem încurajați să fim și mai răi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca e usor sa faci rau, iar binele se uita repede.

| mastadont a răspuns:

Toate aceste lucruri au multă putere pentru că fac parte din instinctul nostru. Pe la începuturile omenirii, omul trăia într-un mediu violent, într-un mediu în care avea nevoie de fiecare dram de putere și de inteligență pentru a supraviețui. Alerga după vânat, îl urmărea, se certa cu membrii tribului, etc. Acum toate aceste activități sunt de domeniul trecutului însă instinctul a rămas. De ce crezi că cele mai bune filme sunt cele cu violență? De ce oare căutăm să citim thrilere și să ascultăm muzică rock? Pentru că în străfundul nostru avem niște nevoi, care nu mai sunt primare, dar pentru care există un mecanism de eliberare a plăcerii. Când văd ceva violent la tv retrăiesc sentimentul de vânătoare, simt vag fiorul acesteia.
Mai este și lipsa de activitate. Înainte, oamenii nu prea aveau timp să se plictisească pentru că mereu aveau ceva de făcut pentru a supraviețui. Astăzi putem să stăm zile întregi pe canapea la tv fără a avea nimic de făcut.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu e vorba ca raul are mai multa putere. Ba chiar din potriva, e mult mai slab.
Dar cu toate astea oamenii prefera raul

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce trăsături psihologice sunt implicate în acest proces?
Homo homini lupus.

| isemilia a răspuns:

Negativul este interesant. Pozitivul nu pentru toti.

| romeo78 a răspuns:

Așa este firea umană de la începutul lumii. Înainte i se spunea "spionaj", vedeai ce are în plus vecinul, apoi treceai la acțiune.
Apoi ne-am mai civilizat și nu mai dăm în cap fizic, ci distrugem prin vorbe, minciuni.
Iar, faptul că ne uităm la astfel de emisiuni e doar vina CNA. Cu ceva timp în urmă, dădeam vina pe ciuma roșie. Timpurile s-au schimbat, dar obiceiurile au rămas. Deci, până când la CNA nu revin persoane de cultură, nu se renunță la numiri politice asta vom avea la televizor: circ.
Noroc că există Mezzo, TVR 2, TVR 3, Trinitas TV, Radio Cultural, Radio Muzical unde poți vedea, asculta cultură, muzică, documentare.