Eu cred ca din contra, romanii isi iubesc foarte mult tara. Tocmai din aceasta cauza sunt foarte dezamagiti de ceea ce se intampla de atatia ani aici.
Dupa 1989 toti credeau ca lucrurile se vor redresa, ca tara noastra isi va reveni, dar au venit la putere oameni insetati de bani, de avere, de faima, oameni nepotriviti. Si au facut din Romania ceea ce este ea astazi.
Oamenii se simt neputinciosi deja si din acest motiv cred ca nu au cum sa mai contribuie la prosperitatea acestei tari, pur si simplu s-au lasat pagubasi.
E un adevar dureros, dar romanii chiar isi iubesc tara, insa tara nu le mai ofera nimic bun.
Indiferent cum este, este tara noastra si obligatia noastra este de a nu o parasi la nevoie ci trebuie sa punem umarul la consolidarea ei.Cunosc foarte multe persoane plecate din tara care muncesc precum robii pe un salariu foarte mic in comparatie cu cei din tara respectiva.
Ia sa se-ntoarca unchiul tau in tara, sa vedem cat sta pana-si face bagajul sa plece inapoi?! Se vede ca n-ai iesit din tara. In alte tari este civilizatie, conditii de munca, conditii de viata bune, oameni care se respecta datorita nivelului lor mai ridicat de trai. Chiar daca guvernul lor mai baga-n buzunar, dar mai da si la popor, nu-s asa fomisti si egoisti ca ai nostri politicieni. E normal ca dupa un timp petrecut printre straini sa-ti doresti sa-ti revezi locurile si oamenii cu care ai copilarit. Dar cand vezi magariile care le fac cei din guvern, celor care nu le pasa de noi, parca vrei sa pleci inapoi unde ai o viata mai buna. Eu nu urasc tara, ci pe cei care n-o conduc spre mai bine. Nu-i vina nimanui ca-si doreste o viata mai buna, un viitor mai bun pentru. copii lor. Unii se rup de familii ca sa munceasca unde sunt platiti pentru. munca lor fiindca cei care-s platiti sa ne creeze conditii, isi creaza lor conditii. Am mai spus-o, cum sa ma implic eu sa redresez situatia tarii cand asta e treaba guvernului? Daca ei nu vor sa redreseze situatia tarii, ce-as putea face eu, un om de rand?
Daca noi romanii am fi solidari, sa venim cu idei, solutii pentru redresarea tarii.Cati dintre voi ar fi dispusi sa faca acest lucru?
Chiar daca multi spun ca regreta ca sau nascut in Romania un sambure de patriotism tot au si nu pot uita locul natal
Mai degeaba eu contribui cu idei pentru ca nimeni nu baga in seama ideiile nimanui e o birocratie de nedescris cei care sunt sus pusi fura pana le iese pe urechi toata lumea vrea sa fuga din tara pentru ca multi nu au ce manca crezi ca daca se duke un cersetor la presedinte si ii spune domle vreau si eu ceva de munk Basescu ii va da. pute si e murdar. nimeni nu vrea oameni denastya in jur de parca nu ar fi si ei oameni... in romania saracia e din ce in ce mai mare in jurul oamenilor de rand... pe cand parlamentul o duke foarte bine Uite un exemlu simplu :
am stat o luna de zile in spania la tatal meu castiga 1000 de euro pe luna bani pe care in tara ii castiga in 3 luni sta in chirie si plateste darile la apartament ca in tara dar Meam permis sa merg si la mare ...am cumaparat mancare de 13 euro pentru o saptamana si meam luat tot ce a dormit sufletelu meu in tara nu imi permit asa ceva... crede.ma! Unchiul tau e deja batran realizat si probabil a dus o viata care i-a dat deja tot ceea ce sea dorit vrea sa se inmormateze in romania langa parinti lui si ca rudele din roamnia sa poata sail viziteze la mormant pentru ca nu vrea sa se inmormanteze langa straini... Cred ca u faci parte din categoria celor care fac bani usor parinti tai au bani si u o duci bine, foarte bine pe langa ei... trezestete la realitate si uitate la adevarul din jurul tau
Draga Dan incep sa cred ca u de fapt ne scrii din alta tara hai sa facem o adunare si sa hotaram ca vrem ceva si sa mergem in fata parlamentului sa spunem ce vrem... o sa ne ia jandarmeria o sa ne tina putin la racoare si o sa fim considerati niste huligani care viseaza prea mult u chiar nu vezi in ce lume traiesti toata lumea pana acum ti-a explicat, politicieni nostri NU asculta decat ce striga buzunarul lor mereu plin... u chiar nu vezi realitatea? TREZESTETEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Cred ca nu despre iubirea de glie este vorba.Toti isi iubesc tara, locurile natale, familia, rudele. Daca este sa faci un echilibru intre iubirea de tara si realizarea, din punct de vedere financiar, tinzi spre o realizare mai rapida.Alegi o tara in care esti apreciat ca om, valoarea omului se masoara prin incredere si ajutor.Sunt foarte multe tari in care romanii sunt foarte apreciati si ajutati sa promoveze. Oare la noi se poate asa ceva, mai ales daca esti o persoana care circuli cu mijloace de transport in comun? Daca esti un medic bun, priceput, intresat de meserie, dar nu ai prea mare experienta si vrei sa promovezi, oare poti de sacali? In mod cert, nu. Daca incerci sa pui in balanta avantajele si dezavantajele profesiei, in mod sigur, alegi plecarea, acolo unde scapi de aceste sentimente care te dezgusta.Niciunde viata nu este roz, dar mereu ai inca o varianta pe care aici nu o poti avea.
Nu incercati sa ingraditi persoanele care vor sa se afirme in alta parte. O vor face mai repede acolo si daca isi iubesc tara, in mod sigur se vor intoarce.
Omul sfinteste locul, dar este mai usor sa-ti faci o casa pe un teren neted, sau putin denivelat.
Eu cred ca isi iubesc totusi putin tara...dovada: filmuletul pe care l-am vazut astazi din intamplare pe youtube, mi s-a facut putin pielea de gaina.;)) http://www.youtube.com/watch?v=NtVV9L3LtZk
Mi-am dat seama ca si romanul poate fi patriot...
Eu cred ca fiecare roman isi iubeste tara, dar daca a apucat la un trai mai bun in strainatate, nu se mai poate 'reintegra' inapoi in Romania. La numai 16 ani pe care ii am am ajuns la parerea ca o tara sa o duca bine, are nevoie de presedinte bun. Azi am vazut la un post tv ca D-l Traian Basescu vindea arme in Afganistan, iar banii de pe arme au fost bagati intr-o banca din Elvetia de catre Euro' parlamentara Elena Basescu* (*nu stiu daca ii adevarata stirea dar oricum daca ii adevarata ii inadmisib sa se intample asa ceva).
Pe langa un presedinte bun mai trebuie sa fie un parlament bun, nu ca in fiecare zi sa se certe PD-u cu PSD-u, primul pas sa-l faca conducatorii pentru a trai mai bine, iar al doilea pas trebuie sa-l faca si locuitorii tarii. Dar al doilea pas nu se desfasoara ptc oamenii nu mai au incredere in ei...
Pentru ca numerita sa traim aici, pentru ca suntem prea buni sa ne conduca asa prost
daca te duci in strainatate sa lucrezi pentru familia ta sau pentru a putea pune un ban deoparte, nu inseamna ca nu iti iubesti tara! di pacate romania se deterioreaza pe zi ce trece... iar domnisoara legiuitoare probabil are o situatie materiala buna, nu realizeaza cum este sa fii nevoit sa pleci departe de cei dragi, nimeni nu pleaca de placere... daca vrei sa castigi 1000euro in loc de 300 nu inseamna ca esti las! bagativa in cap.romani isi iubesc tara. dar si stomacu
Vine vremea cand toti vor emigra pana cand va ramane Tariceanu si ai lui singuri, ce sa redresezi? Prostia?
Anonymus101 întreabă: