Buna!
Ca sa tina cat mai mult si ca sa aiba un gust cat mai bun si rar. Unele tari interzic anumite chimicale care in altele sunt permise.
Eu cred ca asa e peste tot in toate tarile se baga chimikle! dar cele mai multe alimente sunt din export. deci, asa e oriunde!
Nu tot ce scrie pe eticheta e daunator, unele "chimicale" cum le zici sunt considerate naturale cum ar fi diversi coloranti extrasi din fructe sau legume, chiar daca au denumire stiintifica cu prefixul E. Indiferent de provenienta, naturale sau nu, daunatoare sau nu, ele sunt indispensabile procesului de productie datorita rolurilor pe care le au: stabilizare, conservare, colorare, aromatizare etc. Peste tot e asa.
Pe scurt! : daca nu s-ar folosi chimicale nu ar exista industrie alimentara si nu ar exista magazine unde sa se vinda mincare... asta ar insemna ca am trai in epoca de piatra. Aditivi se folosesc in primul rind pentru a tine produsul in stare de valabilitate, consumabil pina ajunge la vinzare / cumparare. O alta parte a chimicalelor este pentru corectarea gustului. La acest capitol se poate discuta despre utilitatea sau nu a chimicalelor / aditivi.
LisaJulie întreabă: