anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se consideră că persoanele care au stăpânire de sine în momentele tensionate, sunt mai inteligente d.p.d.v emoțional față de cele care își pierd cumpătul în acele momente?

Răspuns Câştigător
| mastadont a răspuns:

O inteligență emoțională mai dezvoltată vine implicit și cu un control al emoțiilor mai dezvoltat. În fond, inteligența emoțională cu asta se ocupă, identificarea și controlul emoțiilor. O dată ce ești capabil să-ți controlezi emoțiile în situații limită e clar că ești mult mai stăpân pe tine și poți gestiona situația cu calm, rațional, fără a acționa condus doar de emoții.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Diferenta intre om si un gandac este auto controlul, daca iti pierzi auto controlul nu esti om, asta nu tine doar de inteligenta emo si de ratiunea, ratiunea ar trebuie capitanul nu gandacul din tine

| Hammurabi a răspuns:

Probabil pentru că pot gestiona situația mai bine.
Și unul care gestionează corect o situație, logic că e mai inteligent decât unul care o scapă de sub control.

| Emma30555 a răspuns:

Sunt mai puternici, reactioneaza mai bine si pot rezolva si detensiona situatia.

| LordCristobal a răspuns:

Păi răspunsul e foarte simplu.O persona care își gestionează emoțiile in orice moment se adaptează mai repede la situații cheie și prin urmare are mai mult succes în viață chiar daca nu are IQ foarte mare.
Aici e vorba despre inteligență emoțională și academică.
Personal nu consider că o persoană e mai inteligenta fata de alta persoană dacă își controlează mai bine emoțiile.
De exemplu sunt unele persoane care nu știu să își controleze emoțiile dar au cunoștințe de cultura generala avansate.
Iar cei care știu să gestioneze orice situație poate nu au cunoștințe academice.
După părerea mea e cam gresita părerea că persoanele mai descirvarete sunt mai inteligente fata de alții.

| RxTx a răspuns:

Eu nu aveam stăpânire pentru ca asa subt romanii
Măcar să injure sa amenite sa faca ceva in situatii complicate cand se simt nedreptatiti mai ales.

Dar am locuit 5 ani in Elvetia si asta mi-a schimbat viata si comportamentul.
Acolo daca te supara cineva rau de tot si tu nu intorci celalalt obraz pana cand vine politia
Este grav de tot
Daca te comporti ca un român neaoși
Risti sa infunzi pușcăria chiar si de la niste cuvinte aruncate la supărare.

Am invatat cand ma supara cineva sa fiu cel mai calm

Pt ca asa cum suntem noi invatati sa luam foc
Nu e bine deloc

| Seba2013 a răspuns:

Poti sa fi Messi sau Ronaldo ca daca nu ai public, nu controlezi nimic. Daca nu sunt Sfintii care se roaga pentru noi si creeaza acea energie se pierd toate puterile, asa cum si Messi le pierde cand nu are public. Ei traiesc datorita publicului. In energia creata de ei trebuie sa ne bazam, pentru ca lumea este schimbatoare…astazi te lauda maine te vinde. Ca sa fii spartan si sa distrugi grupul, nu trebuie sa fii inimos cu ei, ci rational si strategic pentru ca ei se pot schimba si trada increderea. Nu este bine sa devii dependent si atasat de ei, ci sa iti pui increderea in Sfinti. Astazi iti face valuri, maine unde veninoase care iti ia toata energía si puterea. Asa te pastrezi impasibil fata de ei, si nu te faci egoist de iubirea ei. Cand te lauda mai tare sa te intristezi si consideri atacat si ispitit.

Si eu ma consideram social, popular si ca le controlez pe toate. Insa de fapt eram, sarac, slab si mandru. Consideram cu sunt centru atentiei si iubit de lume. Iar pe cel tacut, de conditie umila un om parasit, singur si nimeni. Pana m-am dus sa iau niste clase particulare si am dat de el din greseala. Cand am vazut cate stie m-a electrocutat. Eu stiam sa schimb o bomba, CDI, stator, circuitul hidraulic, electric, etc., insa el le stia inima. Avem multi oameni cu potential ascunsi. Noi construim palatele la straini, le fentam curentul si le reparam aparatele si ii spalam(noi le construim imperiile). Plus ca ne urmaresc pe ascuns si ne copiaza. Eu am ajuns sa lucrez la o firma de nivel national(nu doar de un oras ci de tara) de straini inceputa de un roman. Strainii ne invideaza ca gandim ci nu ne uitam la televizor ca o masina sau robot. Plus ca eu le explic la astia filmele dinainte, pentru ca gandesc mai incolo, insa ei sunt prinsi in moment pentru ca au o gandire scurta ci nu lunga. Repeta la nesfasit acele accidente care se intampla in film, si ajung dependenti de ele. Nu stiu ca au fost puse premeditat acolo si ei repeta istoria trasata de altii.
Noi ce am facut cu Ceausescu am gresit. Nu trebuia omorat, pentru ca indirect am speriat intelectualitatea. Insa avem o scuza, ca eram speriati si poate el continua sa ne omoare. Insa bine era doar sa il schimbam, pentru ca rad strainii de noi. Pe cel batran si cu experienta chiar daca pleaca trebuie pastrat pentru desbatere. Nu cum fac astia ca la un anumt timp incep sa il ponegreasca si il scot din vizor. Noi castigam mai mult daca facem schimbari mature. Trebuie sa fie un schimb insa pastrata substantialitatea lui, ca sa aiba cei noi si imaturi critici de la oameni cu experienta chiar daca nu sunt perfecti. De exemplu Dragnea trebuia lasat (nu adus straini), pentru ca nici eu nu sunt perfect. Trabia lasat ca un exemplu si sa se reverse, nu cand de plictisim de cineva sa le cream nod in papura. Pentru ca acest nod poate sa fie strategic, ca cei noi sa fie mai liberi si sa fure mai bine. Depinde si de gradul de infractiune si puritatea faptului.

Noi nu ducem lipsa de oameni cu profesionalitate, trebuie sa existe cineva acolo sus sa ii puna in valoare si sa le dea incredere. Si noi nu trebuie sa ne comportam urat cu ei, trebuie sa ii apreciem, pentru ca ei muncesc si sunt profesionali, nu ne vrea moartea. De exemplu Iancu Sterp cu gasca lui a construit o casa din doua miscari. De ce sa nu le dam arme si puteri la oameni de acestia? Daca pot, inseamna ca trebuie ajutati de sus! Insa tare ma tem ca acolo sus s-au catarat oameni grasi si cu sete de sange. Vor sa suga sangele poporului pentru ca au egoism si lacomie. Ii ingrasa Satan ca sa colecteze sangele poporului. Ei vor pune limite si bariere binelui. Noi ar trebui sa le sugem sangele astora, sa-i limitam si sa cautam dreptatea.Trebuie pusi politai pentru lacomie, mandrie si egoism.

Daca omul este pierdut se poate regasi. Insa nu este de ajuns sa se vindece, are nevoie si de o formula. Iar aceasta formula o rostesc oamenii acestia pe care trebuie sa ii urmam. Trebuie sa le ascultam sfatul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum adica "inteligente d.p.d.v emoțional"?

| LordCristobal a răspuns (pentru anonim_4396):

Adică semnifica acele persoane care își stăpânesc emoțiile fie și în cele mai tensionate momente.
Inteligență emoțională mai înseamnă adaptarea in orice situații sau chiar manipularea emoțiilor alte persoane.

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Oamenii considera ca inteligenta emotionala e despre cum te adaptezi in viata cum te descurci nu neaparat cunostinte de matematica de exemplu

| Anonim67377882 a răspuns:

Nu stiu cine considera asta.
In unele cazuri e bine sa-ti pierzi cumpatul si sa le zici oamenilor exact ce gandesti.