| AdioTPU a întrebat:

De ce se spune că cine e prieten cu toată lumea de fapt nu e prieten cu nimeni?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai nu e asa? Cantitatea nu aduce niciodata calitate.

7 răspunsuri:
| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Probabil pentru simplu fapt ca nu ai cum sa fi " prieten" cu" toată lumea", pentru ca fiecare avem persoane pe care nu le placem sau nu avem ce discuta sau invers.
Și plus ca fiind prieten cu toată lumea înseamnă să îți pui încrederea în toți.
Sa nu uitam ca x și y nu se suporta și tu ești prieteni cu ambele persoane.
X și y își spun bârfele despre ei la tine, tu efectiv poți sa ii spui lui y ce îți spune x despre y și invers.
Adică, în concluzie.
Este destul de imposibil, persoanele care sunt " prieteni" cu " toată lumea" sunt cel mai probabil false, doar ca să își atingă scopurile.

| dullcat a răspuns:

Daca esti prieten cu toti inseamna ca te mulezi dupa preferintele fiecaruia, cauti sa nu superi pe nimeni etc, iar pe termen lung asta poate duce la crize de identitate.O persoana poate avea maxim 10-30 de prieteni, iar peste scest numar se numesc amici sau cunostinte de care depinzi pentru relatii(networking).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că încerci să fi prieten cu toți, și crezi că ești dar îți pui încrederea în toată lumea și la final suferi

| shiningcrown a răspuns:

Gen ești prieteni cu toți și nici unul, nu ai cum sa fii plăcut de toată lumea și să te înțelegi cu toți, mereu vor exista oameni contra ta sau a ceea ce argumentezi și în propriile acțiuni.

| TheGentleman a răspuns:

Cred că prietenia este greșit înțeleasă mai ales în contextul actual, când trăim în societăți globale, precum și ideea de socializare.

Una este pe vremea grecilor antici, când mare lucru nu aveai ce face, și alta este acum când sunt o grămadă de moduri de a comunica, relaționa și oportunități.

De fapt, explică harrari, asta este principala deosebire între noi, ca oameni și animale: în timp ce în regnul animal „comunitățile", grupurile au un număr finit de indivizi, și sunt alcătuite prin legături de sânge, oamenii au fost capabili să stabilească relații cu un număr foarte mare de indivizi, fără legături de sânge, capabili să coopereze pentru un ideal comun. Și astfel au apărut satele, orașele, țările

Pentru mine, cel mai important lucru la un om este asertivitatea.

Așadar fraza de mai sus este eronată și non-sens

| CostinAlamariu a răspuns:

Pentru ca daca 2 oameni se cearta ori îi vei lua partea unuia dintre ei, ori vei fi "imparțial" caz în care ambii o să te vadă ca un trădător.

Pur și simplu e imposibil sa fii cu adevarat prieten cu toată lumea. Dacă ești atunci ceva faci greșit.

Nici măcar Iisus care e Dumnezeu n-a fost prieten cu toată lumea.

| Mosotti a răspuns:

Ptr ca nu poate fi toata lumea de calitate, si deci daca esti prieten si cu aia nasoi, cum poti fi prieten cu cineva okey? Daca tu accepti si pe aia nasoi!