De multe ori când te apuci de un lucru, trebuie să faci niște schimbări majore, să faci lucrurile în alt fel decât ai fost obișnuit, să fii constant în acel lucru etc. Mulți cred că nu o să facă față sau o să întâmpine probleme noi pe care nu o să știe să le rezolve. E o frică normală... cât timp nu te ține în loc 10 ani.
Cât despre ultima întrebare, nu de aia se numește "ieșit din zona de confort"? Că presupune disconfort? Când a fost disconfortul plăcut?
Fiindca sunt lucruri noi pe care nu le-ai facut niciodata si nu stii cum sa le faci, trebuind sa inveti enorm, sa testezi, sa incerci si nu totdeauna iti iese din prima, fiind uneori foarte greu sa reusesti de unul singur.
Nu are nici o treaba zona de confort aici, ca de sunt persoane lenese sau care sunt confortabile acasa, atunci nici macar nu incearcaceva, fiindca nu vor sa iasa din zona lor confortabila de lene sau nepasare.
Pentru că este nevoie de schimbarea obiceiurilor, a comportamentului. Ceea ce faci ca rutină, faci automat, nu necesită efort de adaptare la noua situație.
Eu sunt genul de persoana ce fsce schimbări majore în viata dar cu o limita.Adica,pot sa ma mut mâine intr-un oraș necunoscut și o casa noua fără probleme, dar nu pot sa imi schimb felul de a fi.Adica oriunde as merge as fi tot anxioasa.
Prin asta vreau sa spun ca unii oameni poate nu schimba anumite lucuri sau nu ies din zona de confort pentru ca știu ca de fapt felul lor de a fi nu ar lasă să schimbe nimic.
Pentru ca nu au facut niciodata nimic din ce si-au propus si creierul lor incearca sa-i convinga constant ca nu are rost, ca nu vor reusi, ca se fac de ras, ca e greu, si asa mai departe.
Asta e o chestie normala si trebuie sa o intelegi mai intai ca sa o poti combate.
Pentru a iti inlatura gandurile de genul si a fi in control, poti incepe prin meditatie, unde vei invata sa iti controlezi singur gandurile, nu sa te lasi controlate de ele.
Apoi poti incepe prin a face lucruri mici.
Vrei sa slabesti si sa mergi la sala? Mai intai fa o plimbare zilnica. Dupa asta, nu faci o ora de sala, incepi sa faci niste exercitii acasa. Si tot asa, putin cate putin, pana incepi sa ai incredere in tine, sa dezvolti niste rutine si sa iti dai seama cum poti obtine dopamina din proces, nu doar din rezultat.
Anxietatea este o boala psihica si nu cred ca desprea ea era vorba aici, desi si ea iti poate infleunta negativ orice start.