anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este normal să simți o atracție emoțională puternică față de cineva?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Da este norma, pentru ca asa suntem noi construiti ca si oameni.
De unele persoane suntem atrasi in timp ce altii ne provoaca repulsie.
uneori poti fi atras de o persoana pe care nu o cunosti asa bine, pe care ai vazut-o poate pentru prima data in viata ta!
exista si ceea ce se numeste alter ego, cand intalnesti pe cineva care iti semana atat de tare si exista acea chimie incat ramai uimit!
exista de asemenea dragoste la prima vedere daca este sa ne raportam la atractie fizica cat si emotinala puternica!

Astazi m-am vazut cu o femeie pe care nu o vazusem de mult timp, eu cu ea colaborez in cadrul unei societati, nu am mare tangenta cu ea, si nici nu imi pare foarte draguta ca si chip, ca si corp da este mai mult decat placuta!
Mi-a ramas gandul la ea, si am simtit o emotie puternica cum zici si tu, sentimente care nu implica chestii sexuale la mijloc, incat am simtit in acel moment o atractie mai mare fata de ea decat am fata de iubita mea! Aceasta femeie are un mod de a fi si de a se purta si asta imi place.
Este vorba de chimie, este vorba de o anumita frecventa, este vorba de cum rezonezi cu o alta persoana!
Este vorba de factori biologici, emotionali dar si de lucruri metafizice pe care abia le putem deslusi!
La modul general numim cu totii chimie acest lucru, dar nu stim sa-i dam o definitie exacta!

Uneori ne putem atasa si tinem la persoane care nu merita lucrul acesta, cu toate acestea o facem...

18 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

De ce nu ar fi?

| Effy35 a răspuns (pentru MarianWLF):

Nu stiu, poate pentru ca te schimba, te face alt om? laughing Intelegi tu la ce ma refer.

| MarianWLF a răspuns (pentru Effy35):

Te face alt om pentru ca devi mai vulnerabil dar orice atractie emotionala puternica reprezinta o sabie cu doua taisuri, daca e indreptata catre persoana potrivita ai de castigat, daca e catre cea gresita mult succes, vei avea nevoie laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Ai putea sa-i spui "simpatie", acestei atractii emotionale.
Da, toti avem simpatie sau antipatie pentru persoane cu care interactionam, maia les daca ne sunt prieteni, colegi sau rude, cu care interactionam mai mult.

| Effy35 a răspuns (pentru Violleta2022):

Simpatia, în sensul cel mai general, se referă la sentimentele de afecțiune și apreciere pe care o persoană le are față de alta. Când spunem că cineva simte simpatie față de altcineva, înseamnă că resimte o înclinare pozitivă sau o atractivitate emoțională.
Dar aici este vorba despre un sentiment mult mai profund, care este echivalent cu îndrăgostirea.
Îndrăgostirea implică adesea o atracție mai profundă și mai complexă, care include elemente de pasiune, dorință și o legătură emoțională intensă.

Este posibil să simțim simpatie pentru multe persoane în viața noastră, dar sentimentul de îndrăgostire este, de obicei, mai selectiv și mai intens.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Effy35):

Cum nu ai mentionat in topicul initial ca este vorba de vreun sentiment profund, am vorbit al modul general, de simpatie.
daca vrei informatii clare sau detaliate, apai fii corect si pune intrebarea corecta, facandu-te inteles la ce anume te referi in ce anumite situatii.

| EestiSodalane a răspuns (pentru Effy35):

Deci cu alte cuvinte întrebarea ta e dacă e normal să te îndrăgostesti?

| Effy35 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Cred ca da.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu. Dar este anormal să nu fii atras de nimic și de nimeni niciodată.

| dullcat a răspuns:

Din moment ce esti om, da, e perfect normal.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu, nu e ca și când pe asta se bazează relațiile, familia.

| Hyperion7 a răspuns:

Depinde și despre cine e vorba.
De obicei, acest sentiment care se poate descrie prin "parcă te cunosc de-o viață", se manifesta in acest fel pentru că tu și persoana aceea ați avut o legătură intr-o viață anterioară, cel puțin teoria asta are sens, uite un articol:
https://revistasufletului.net/......nterioara/

Răspuns utilizator avertizat
| wildthing a răspuns:

Ce intrebi de fapt... daca e normal sa te indragostesti?

| Effy35 a răspuns (pentru wildthing):

Da, dar într-un mod atât de brutal, încât îndrăgostirea aceea chiar doare, nu gluma.

| EestiSodalane a răspuns:

Nu, este complet anormal. Unde ai mai auzit tu în istoria umanitatii sa aiba cineva o atractie emotionala puternica fata de cineva? Băi ce ciudatenii invetati voi generatiile tinere...

| Effy35 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Nu știți că dragostea ne face mai proști?
Așa că iertați-mi pentru o clipă nebunia și reveniți când mă voi simți bine.

| NataLee a răspuns:

Da, e normal. De ce să nu fie normal?