Da este norma, pentru ca asa suntem noi construiti ca si oameni.
De unele persoane suntem atrasi in timp ce altii ne provoaca repulsie.
uneori poti fi atras de o persoana pe care nu o cunosti asa bine, pe care ai vazut-o poate pentru prima data in viata ta!
exista si ceea ce se numeste alter ego, cand intalnesti pe cineva care iti semana atat de tare si exista acea chimie incat ramai uimit!
exista de asemenea dragoste la prima vedere daca este sa ne raportam la atractie fizica cat si emotinala puternica!
Astazi m-am vazut cu o femeie pe care nu o vazusem de mult timp, eu cu ea colaborez in cadrul unei societati, nu am mare tangenta cu ea, si nici nu imi pare foarte draguta ca si chip, ca si corp da este mai mult decat placuta!
Mi-a ramas gandul la ea, si am simtit o emotie puternica cum zici si tu, sentimente care nu implica chestii sexuale la mijloc, incat am simtit in acel moment o atractie mai mare fata de ea decat am fata de iubita mea! Aceasta femeie are un mod de a fi si de a se purta si asta imi place.
Este vorba de chimie, este vorba de o anumita frecventa, este vorba de cum rezonezi cu o alta persoana!
Este vorba de factori biologici, emotionali dar si de lucruri metafizice pe care abia le putem deslusi!
La modul general numim cu totii chimie acest lucru, dar nu stim sa-i dam o definitie exacta!
Uneori ne putem atasa si tinem la persoane care nu merita lucrul acesta, cu toate acestea o facem...
Ai putea sa-i spui "simpatie", acestei atractii emotionale.
Da, toti avem simpatie sau antipatie pentru persoane cu care interactionam, maia les daca ne sunt prieteni, colegi sau rude, cu care interactionam mai mult.
Simpatia, în sensul cel mai general, se referă la sentimentele de afecțiune și apreciere pe care o persoană le are față de alta. Când spunem că cineva simte simpatie față de altcineva, înseamnă că resimte o înclinare pozitivă sau o atractivitate emoțională.
Dar aici este vorba despre un sentiment mult mai profund, care este echivalent cu îndrăgostirea.
Îndrăgostirea implică adesea o atracție mai profundă și mai complexă, care include elemente de pasiune, dorință și o legătură emoțională intensă.
Este posibil să simțim simpatie pentru multe persoane în viața noastră, dar sentimentul de îndrăgostire este, de obicei, mai selectiv și mai intens.
Cum nu ai mentionat in topicul initial ca este vorba de vreun sentiment profund, am vorbit al modul general, de simpatie.
daca vrei informatii clare sau detaliate, apai fii corect si pune intrebarea corecta, facandu-te inteles la ce anume te referi in ce anumite situatii.
Deci cu alte cuvinte întrebarea ta e dacă e normal să te îndrăgostesti?
Cred ca da.
Depinde și despre cine e vorba.
De obicei, acest sentiment care se poate descrie prin "parcă te cunosc de-o viață", se manifesta in acest fel pentru că tu și persoana aceea ați avut o legătură intr-o viață anterioară, cel puțin teoria asta are sens, uite un articol:
https://revistasufletului.net/......nterioara/
Nu, este complet anormal. Unde ai mai auzit tu în istoria umanitatii sa aiba cineva o atractie emotionala puternica fata de cineva? Băi ce ciudatenii invetati voi generatiile tinere...
Nu știți că dragostea ne face mai proști?
Așa că iertați-mi pentru o clipă nebunia și reveniți când mă voi simți bine.