| ThatsTheSpirit a întrebat:

De ce societatea ne învaţă să îi criticăm pe cei din jur pentru alegerile vestimentare?

Am obsevat că şi eu fac asta uneori, deşi sunt împotriva acestui obicei şi, după părerea mea, fiecare are dreptul să se îmbrace cum vrea şi cum se simte bine. Mă mai trezesc uneori gândindu-mă "uite-o şi pe-aia cum arată, îi ies toate şuncile pe sub maieul ăla scurt" sau chestii de genul. Totuşi, până la urmă nu e treaba mea cum se îmbacă lumea de pe stradă, oricum nu îi cunosc şi stilul lor vestimentar nu mă afectează personal cu absolut nimic. Dacă omul se simte în largul lui în hainele pe care le poartă şi i se pare că arată bine, perfect. Bravo lui. De ce trebuie să analizăm mereu felul în care arată ceilalţi?

Răspuns Câştigător
| Klepto a răspuns:

Fiecare individ are opinia sa subiectiva, dar din pacate, el considera ca trebuie sa fie obiectiva, generala si de urmat.
Stii bine ca orice actiune / lucru etc. care iese din zona de confort este considerat ciudat / anormal si nu este vazut bine.
Realitatea noastra este alcatuita din perspective personale si conceptiile noastre, fiecare o vede diferit.
Mai da si un aer de superioritate si te simti mai bine in pielea ta.
Multi judeca fara sa cunoasta, sa se intereseze sau pentru ca nu intelege situatia.
Multi uita ca suntem diferiti in calitati si trasaturi.

Sau judeca pentru ca pot, nu stiu, sunt cam "subtire" cand vine vorba de inteligenta.

O zi buna.

3 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

Daca unu s-a imbracat cu blugii aia cu tur lasati, aka "blugi cacati pe tine" atunci poate sa se simta cum vrea el ca tot ca de rahat arata. De ce ii criticam? Fiindca se imbraca fix ca dracu de-aia, tu nu de asta ii critici pe cei pe care ii critici?

Unii sunt carcotasi, unii n-au dreptate, dar cateodata e cam greu sa nu observi ca persoana in cauza chiar s-a imbracat de tot rahatul.

| express11 a răspuns:

Pentru ca romanul este carcotas.capra raioasa cu coada in sus.vede gunoiul din ochiul altuia...afara nici nu te baga in seama cum esti imbracat...

| ElenaSA a răspuns:

Fiecare are o parere despre celalalt, iar celalalt ar trebui sa se uite putin in oglinda cand iese afara. Sunt si zile proaste cand nu ai chef de nimic si te imbraci cu ce apuci. Insa omul trebuie cautat in profunzimea sa, cum se poarta, ce gandeste. Si hainele au rolul lor, te caracterizeaza ca stil, ca fel de a fi.