| NustiucenumesapunnN83 a întrebat:

De ce Sotii Ceausescu n-au purtat vestă antiglonț in ziua executiei lor?

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă purtau, ar fi fost dezbrăcați. Sau ar fi fost împușcați în cap.
Eu am aflat încă din anul 1980 că Ceaușescu va fi împușcat, se hotărâse încă de atunci. Nu avea scăpare. Cu el trebuia să se încheie un regim politic. Totul se întâmplă așa cum trebuie, nu cum vrem, indiferent care dintre noi.

| NustiucenumesapunnN83 explică (pentru sadrian46):

"Eu am aflat..."
De la cine?
"se hotărâse încă de atunci. "
Cine "se hotărâse"? El?
"Nu avea scăpare."
De ce?

| sadrian46 a răspuns (pentru NustiucenumesapunnN83):

"Eu am aflat..."
De la cine?
De la un agent al unei structuri de informații a Tratatului de la Varșovia, care acționa pe teritoriul României. El este Maiorul Dorin din nuvelele mele. Caută - Cluj-Napoca RO-EU, Dosarele X și Kix de SAS.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/......um-se.html
"se hotărâse încă de atunci. "
Cine "se hotărâse"? Forțele din Est și din Vest, pomenite de Ceaușescu în ultimele sale discursuri, când se referea la evenimentele de la Timișoara din Decembrie 1989.
El?
"Nu avea scăpare."
De ce?
Din cauza lui. Nu era în stare să renunțe la putere.
În una din ultimele ședințe a Comitetului Executiv al CC al PCR, el a provocat astfel pe participanți.
- Atunci ( dacă nu ascultați de mine) alegeți-vă alt secretar general.
Și a făcut un gest că se îndreaptă spre ușă, ca să părăsească încăperea. ( Juca teatru). Atunci s-au repezit toți în genunchi să rămână, să nu îi părăsească. ( Jucau și ei teatru).
Dacă și-ar fi dat demisia atunci pe bune, poate că ar fi supraviețuit.
Dar nu putea, nu era în stare să renunțe la puterea totală pe care o avea. Atunci s-a simulat așa zisa revoluție, care este alt teatru în teatru.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Unde, pe cap?
Daca i-ar fi impuscat si nu ar fi murit, crezi ca i-ar fi dezlegat si i-ar fi pus inapoi la conducere?
Ar fi tras pana nu mai ramanea nimic...

| Mosotti a răspuns:

Cum sa poarte vesta antiglont daca erau arestati de aia, nu avea cum sa puna ca nu-i lasa, nu i-a luat de pe drum.

| johnnny123 a răspuns:

Tu faci un concurs cu tine însuți în care îți propui ca fiecare întrebare să fie mai absurdă decât cea anterioară?

Nu au purtat vestă antiglonț pentru că:

1) Deținuților nu li se permite să poarte veste antiglonț (mai ales atunci când sunt duși să fie executați prin împușcare)

2) Chiar dacă prin absurd ar fi purtat veste antiglonț, acestea nu i-ar fi protejat împotriva unui pluton de execuție. Cel mult ar fi oprit câteva gloanțe din zecile de gloanțe trase asupra lor.

3) Chiar dacă într-un mod miraculos ar fi supraviețuit primului tir, ce crezi că s-ar fi întâmplat în continuare? Ar fi fost eliberați? O execuție se termină doar atunci când condamnatul este mort.

Repede, caută un citat din Wittgenstein ca să-mi demonstrezi cât de inteligent ești.

| Hammurabi a răspuns:

Din același motiv pentru care, dacă cineva vrea să ți-o taie, n-o să te aperi punându-ți un prezervativ. laughing

| VoidEternal a răspuns (pentru Hammurabi):

Sau fular înainte de o vizita la ghilotina.

| Hammurabi a răspuns (pentru VoidEternal):

Corect. laughing

| VoidEternal a răspuns:

Întrebare de noaptea minții...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

I-ar fi obligat să o dea jos. Ea în zadar.

| SelenaTpu a răspuns:

La cum s-a tras cu mitraliera, ciruiau și vesta

| Andreidașchevici112 a răspuns:

Întrebai