| AlienGod a întrebat:

De ce sunt atât de mulți analfabeți funcționali?

Răspuns Câştigător
| TheStrategist a răspuns:

Oamenii nu mai pot înțelege un text, deoarece nu citesc, stau prea mult pe rețelele de socializare și își pierd concentrarea. De exemplu pe tik tok se trece foarte rapid de la un videoclip la altul și dacă apoi stai cu o carte în mână și încerci să te concentrezi pe un singur subiect e foarte greu să înțelegi ce scrie acolo. Nu mai ai răbdare și nici concentrarea necesară.

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Poate pentru ca citesc mai puțin? Citirea este esentiala in cunoasterea unor cuvinte noi,gramatica, vezi cum se foloseste un verb, adjectiv, substantiv in respective limba, va recomand sa invatati limba Germană și asa o sa emigrați cu toți.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din cauza învățământului comunist, cu aere universitare.
În loc să explice pe înțelesul tuturor niște noțiuni de bază, separa proștii de genii, formează 20% olimpici iar restul d-zeu cu mila.
Un învățământ funcțional nu ar lăsa atâtea rebuturi să promoveze.

| Mosotti a răspuns:

Ptr ca astia se reproduc cel mai mult, se stie ca frumusetea fizica e in general invers proportionala cu inteligenta (de ce, nu stiu), asa ca, cum fizicu e proba eliminatorie (desi nu si suficienta pentru o relatie serioasa) in atractie, astia se cupleaza f usor si fac copii.

Si ca dovada ce au in cap, ce fac ei? Ar sta tot timpul doar la prosteala, baute si banalitati, atat.

Iar aia neanalfabeti de multe ori sunt aia mai destepti care-s tocilari si neatractivi fizic si se cupleaza mai greu sau uneori deloc.
Astia in schimb se documenteaza, le place sa studieze, sa stie mai multe despre ceva, sa invete chiar daca se mai si prostesc, au si pasiuni intelectuale, insa nu doar prosteala ca ailalti.

| oglindasultanului a răspuns:

Pentru ca oamenii au nevoie de educatie si adaptare, iar voi oferiti razboi, insulte si distrugeti chefu omului de a trai.

| wildthing a răspuns:

Din cauza faptului ca incepand de la sfarsitul anului 1989, s-a facut absolut totul pentru a se distruge invatamantul romanesc...in numele reformei, bineinteles.winking
Una dintre cele mai devastatoare lovituri cu care poate fi atacata o tara, o natiune, este sa-i distrugi invatamanul, pentru ca ii distrugi viitorul. Daca mai adaugam si distrugerea industriei, agriculturii sau a sistemului sanitar, totul s-a terminat.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cauza sistemului de învățământ și a ignoranței.

| Anuket a răspuns:

Dacă ați studia puțin mai mult situația, ați vedea că vin generații mai inteligente decât anterioarele.
Ce ți s-a scris anterior nu are treabă. Sunt schimbări care se produc. Fără pic de schimbare nu vei vedea creșteri ale inteligenței.
Găsești studii, dar nu aici unde se dă cu părerea.

| TheStrategist a răspuns (pentru Anuket):

Sunt de acord că vin generații din ce în ce mai inteligente. În sensul că pot folosi tehnologia mult mai bine decât părinții sau bunicii lor. Dar nu prea cred că e bine să citești ceva și să nu înțelegi nimic, o astfel de persoană nu prea poate să fie considerată inteligentă. Iar IQ-ul oamenilor (în medie) este în scădere față de acum câțiva ani, oare de ce? Cei din noile generații sunt mai inteligente doar pentru că știu să folosească tehnologia de mici.

| Anuket a răspuns (pentru TheStrategist):

Sunt și mai puțini analfabeți.
Ideea e că se schimbă structurile neuronale. Dacă te interesează, se găsesc materiale, nu știu eu să explic prea bine și nici nu cunosc tot.
IQ nu este în scădere ci pe minus.

Nu pentru că știu să folosească tehnologia sunt mai inteligenți, și eu și tu am crescut cu tehnologie, chiar de avem peste 20 de ani. Deci motivul acesta cade.
Dar sunt specialiști care vorbesc despre asta.

| TheStrategist a răspuns (pentru Anuket):

Mă interesează. Unde se găsesc materialele?

| RAY a răspuns (pentru TheStrategist):

E full pe scribd

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Citiți carti în limba română cu atenție, copiați texte din carte, vizionați filme în lb română, ascultați mai multe podcasturi verificațiva pronunțarea

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Verificați va, robot tâmpit

Știi Flynn Effect? Dacă nu, poți pleca de acolo. Mă scuzi pentru răspunsul întârziat.