anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sunt oamenii buni, care duc o viata plina de necazuri și exista oameni rai, care fac doar rău, își bat joc de alții, fac doar ce nu trebuie și au o viata bună, iar toată lumea ii place?

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu din existenta mea am descoperit ca mereu omul bun este bataia de joc a multora, ajungi in pragul unde iti urasti semeni, iti pierzi increderea in oameni, printre aceste gunaoie infecte sunt si persoane ok, rar, dar, sunt

| Hammurabi a răspuns:

Pentru că viața e curvă și trebuie să o tratezi ca atare.

| mgtow a răspuns (pentru Hammurabi):

Nu stii. Aia rai gandesc numai la ceea ce vor si atrag in viata si aia buni au mintea neagra numai la rau le sta mintea si intampina greutati

| Emma30555 a răspuns:

Nu e chiar asa. Poate in adolescenta se intampla asta pentru ca functioneaza alte reguli, dar apoi cand esti adult caractetul e impprtant si se vede. Oamenii placuti au fire placuta, si sunt de treaba, oamenii rai sunt evitati la un moment dat. Eu asa vad

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Oameni buni sunt foarte putini, cei multi sunt rai.Deci cei rai sunt plăcuți celor rai pentru ca faptele lor rele ii unesc.Iar cei buni suferă din cauza lor.Cain l-a omarat pe Abel din cauza ca Abel era bun, iar Cain era rău.Așa ca de la începuturi si pana la revenirea Domnului Isus răul nu va fi stârpit.

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Lumea nu funcționează chiar așa cum crezi tu,unii oameni buni aleg calea ușoară sau cale care nu le aduce așa multe beneficii dar care nu e așa obositoare iar alții pur și simplu au noroc indiferent de ce alegeri fac,oamenii răi chiar daca au bani,case, mașini,nu au nici un fel de consolare spirituală,multora nu le pasă de ei și stau in preajma lor doar pentru ce au din punct de vedere material, deci practic ăștia sunt singuri pe lume, chiar dacă durează mult până primesc ce merita cu adevărat asemenea nenorociți macar primesc și au parte de soarta pe care o merită.
Unii oameni(însă sunt mai rare cazurile astea)o duc bine deoarece chiar daca în trecut erau niște jegoși realizează în cele din urmă unde au greșit și încearcă să își repere greșelile și se schimbă însă e greu până un astfel de om devine un model de viață și nu toți oamenii buni fac mereu decizii corecte, multe decizii pe care le facem ne afectează mai devreme sau mai târziu, o decizie pe care ai făcut-o acum 3 ani spre exemplu te-ar putea afecta și acum, orice e posibil. Oricum omul e o ființă imperfectă și indiferent cine greșește e nevoit să plătească indiferent daca are remușcări sau nu.

| qwertpro a răspuns:

Salut,ei bine de foarte multe ori mi-am pus si eu intrebarea asta, si cred ca am gasit si raspunsul.De mici suntem invatati ca binele invinge raul, ca bine faci bine gasesti si toti ne spun ca trebuie sa raspundem faptelor rele cu fapte bune.Chiar si basmele pe care le auzim si desenele animate de la televizor ne invata asta, de aceea ne formam o astfel de imagine gresita.In realitate viata nu e ca in basme, binele nu invinge mereu raul, mincinosii sunt crezuti iar cei cinstiti sunt luati in ras, cei rai obtin ceea vor iar cei buni sunt mereu cei care sufera pentru toti.In ziua de azi e imposibil sa fii bun cu toti si sa raspunzi mereu doar cu fapte bune pentru ca esti calcat in picioare.Asa e societatea noastra, crede ce aude si asculta oamenii care vorbesc mai frumos.Defapt asa a fost mereu.Ideea e ca oamenii egoisti si lacomi vor face orice pentru bunastarea lor, pe cand oamenii buni vor fi de parere ca soarte le va intoarce binele, desi nu mereu e asa.Trebuie sa fii bun cu acei oameni care merita asta, sa faci fapte bune de dragul tau si sa stii cum sa te comporti cu cei din jurul tau ca sa nu te ia de naiv.Sunt multi oameni cinstiti care au obtinut multe in viata, totul depinde de noi.