| RAY a întrebat:

De ce sunt romanii pupatori in fund ai Americii?
https://delphipages.live/......e/vietnam-
Aici aflam cati soldati americani au murit si ca ei sunt victime, nu conteaza cati au murit=victime vietnameze. În 1995, Vietnamul și-a publicat estimarea oficială a numărului de oameni uciși în timpul războiului din Vietnam: până la 2.000.000 de civili de ambele părți și aproximativ 1.100.000 de luptători nord-vietnamezi și Viet Cong. si ca le-a distrus agricultura cu chimicale.
Irak
un milion de morti
motive ca au arme chimice, nucleare, cu au relatii cu teroristi care apoi s-au dovedit false, dar ce mai conteaza, scrie in articol ca Usa a facut bine, le-a adus democratia cica
https://www.mediafax.ro/......2-20548256
Cica traiesc mai bine
https://www.usip.org/iraq-timeline-2003-war

https://ro.wikipedia.org/......80%932021)
https://www.unicef.org/......Binere-din

31 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu stiu de ce multi romani sunt pupatori in dos la americani.
Uitati cate razboaie a facut sua:

http://www.informationclearinghouse.info/article41086.htm

Au facut peste tot numa nenorociri si n-a vazut nimeni, n-a zis nimeni nimic. Au invadat gramada de tari si nimeni nu i-a mai sanctionat.
Oare de ce?! Cand iraku a invadat iranu in 1980 de ce n-a zis nimeni nimic? De ce nu a sanctionat nimenu iraku? ca si iraku a invadat o tara, a durat 8 ani razboiu ala si nimeni n-a zis nimic.
Pai n-a zis, ca americanii aveau interesul sa se duca peste iran, chiar ei l-au inarmat pe sadam, iranu nu mai vroiau sa faca ca americanii, si de aia au vrut ca iraku sa intre peste ei.

In schimb cand iraku a atacat kuweit, s-au bagat aia imediat, ca aveau interes.
Deci asta le e stilul la americani, ce au cautat in vietnam?! Ce au cautat in irak? Aici se stie, sa fure petrol, tot ei au recunoscut ca n-au gasit nici o arma chimica.

Ce au cautat in libia?

| RAY explică (pentru Mosotti):

Ce articol ipocrit si lipsit de umanitate, cica saraci soldati americani trebuie jeliti dar vietnamezi nu conteaza

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Dar de ce neapărat Vietnamul? Americanii ne-au bombardat în WWII când eram cu Germania.
Probabil pentru că, în perioada comunistă, majoritatea erau pupători în dos de ruși (iar cei care nu erau, erau în pușcărie) iar după '89 societatea a simțit nevoia să se redefinească.

| Hammurabi a răspuns:

De unde știi că sunt pupători în fund ai Americii?
Românii tânjesc după viața mișto pe care o poți avea în America. Nu vrea nici unul să-l pupe pe Biden, Trump, Clinton, Bush, etc. și nici pe vreun general de stat major.
Crezi că le pasă de politica Americii celor care vor să ajungă acolo?

Du-te în America și spală vase 6 ore la un restaurant și vei primi 40-50 USD. Suficient să-ți asiguri hrana pentru o săptămână cel puțin. Unde mai poți face chestia asta?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Romania e un rahat in ploaie, fara aliante.
Faptul ca suntem membri NATO ne aduce oarecum siguranta zilei de maine.
Alternativa ar fi fost Rusia, care ne-ar fi supt resurse (ca pe timpul comunismului) si nu ne-ar fi asigurat absolut nimic, eventual ne bombarda atunci cand incercam sa avansam in democratie, la fel cum se intampla in prezent cu Ucraina.
Influentele NATO si UE sunt constructive.
Stiu ca America a purtat si ea razboaie nedrepte, dar asta nu are legatura cu alianta noastra cu ei.
Romania nu poate fi complet independenta.

| Mosotti a răspuns (pentru Hammurabi):

Cum de unde stim ca romanii sunt pupatori de americani? La orice tampenie au facut, n-a zis nimeni nimic, cand rusii au facut, gata, toata lumea sare in sus, desi sua a facut de n ori mai multe tampenii similare, ca altfel sareau in sus si la tampeniile americanilor.

Cu viata in SUA tanjesti dupa ce? Ca pica economia si acolo in prostie, scade continuu traiu, s-au scumpit toate, veniturile nu prea au crescut, ca am acolo oameni care-mi zic, inflatia a crescut, va fi nasolie si acolo.

Daca n-ai bani nu inveti si nu te tratezi acolo, nu exista spitale de stat.

Unde mai poti face aia cu vasele? In Germania, si acolo poti face la fel, sau in alta tara UE, ca si aia aveau traiu cam ca sua in principiu. Desi si acolo in UE pica traiu ca dracii ca si in sua.
S-a scumpit benzina in sua in prostie.

| Mosotti a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Daaaa, sa se redefineasca cu unii care ne-au luat tot din tara (ca altfel nu te baga in UE), si altii care te-au bagat in nato ca sa servesti intereselor lor.

| RAY explică (pentru Hammurabi):

Aloooooo nu sunt comunist,comunismul e un cancer pentru umanitate, globalizarea este extrem de importanta, aici fiecare nație concurează, nici o națiune fără sprijin capitalist nu s-a ridicat vreodată, ador când citesc povesti de afaceri și eu am sunt pfa, trebuie lăsat exprimarea libera, Germania a exagerat fata de voi, Merkel ți a jucat cariera politica, din păcate dreapta extrema are 10%, mătușile mele au murit în siberia, mereu nevinovați suferă

| Freya1 a răspuns:

Vieți omenești s-au pierdut peste tot pe timp de război, pentru ca sunt victime colaterale.

America este primul cel mai puternic stat din lumea, america a preluat de la marea britanie nato si a organizat-o.Deci,cumva e logic sa intervină în anumite situatii.Si oricum, nu au facut-o singuri, ci cu celelalte țări din Nato.
Cum a fost in afganistan, chiar nu ai de ce sa ii condamni.Acolo făceau legea talibani, ce au preluat puterea oricum după plecarea americanilor, iar acum oamenii isi vand rinichii ca sa trăiască. Daca nu preluau de la început, exista posibilitatea sa iasa si mai rau si toata treaba sa se extindă înafara granițelor.
Iar cu irak-ul la fel, erau foarte mulți teroristi ce puneau in pericol si alte tari nu doar irak-ul in sine.Tot americani impreuna cu nato, au reușit să ii prindă si pe cei mai de temut teroristi, ce nu au facut rau doar țării in care se aflau.Erau niște oameni scăpați de sub control ce puneau in pericol lumea.Mai ti minte cand un adolescent a detonat o bomba la un concert pentru copii? Daca tu crezi ca astfel de oameni merita numarati si plansi, eu cred ca nu.
Iar parerea mea e, ca sa incercat eliberarea oamenilor de subjugare.Acum ca nu a fost gratis, e partea a doua.Nici eu nu m-as duce sa imi risc viata si oamnii, aiurea in tranvai.

Nu cred ca e vorba doar de pupat in fund, dar cand esti condus de un om puternic, destept, si ce poate sa te apere, il urmezi.

| Freya1 a răspuns (pentru Mosotti):

Una e sa intervii pentru combaterea teroriștilor, si alta e sa fi putin "mare smecher" ce omoară oameni asa, pentru un capriciu si din cauza unei boli psihice.

| Drimmero a răspuns:

De ocuparea Georgiei de catre Rusia de ce nu zici nimic, de anexarea Crimeei, de ocuparea Afganistanului de catre sovietici cand au distrus satele ocupate de civili si violat femei, mai nou invazia Ucrainei? Ce va mai place voua sa-i spalati pe rusnaci la popou cu limba, o aveti adanc bagata sa nu care cumva sa ratati vreun centimetru de colon, tu care te dai mare neamt, parintii tai locuiau in Germania de est cumva? altfel nu-mi explic afinitatea ta pentru putinisti. Niciun conducator, nicio tara nu a facut si nu o sa faca vreodata ce au facut rusii, respectiv comunistii, au fost cancerul omenirii. Nici America nu e sfanta dar macar sunt un sustinator urias al democratiei.

| RAY explică (pentru Freya1):

Omule nu sa gasut nici o legătură cu teroristi

| RAY explică (pentru Drimmero):

Mann în viata trebuie sa fii neutru, strămoși mei au meritat, au omorât 30 de milioane de slavi și 6 milioane de evrei, din păcate și svabi au fost duși în siberia, eu nu sunt pro cineva sau contra, eu vreau sa spun ca nu sunt sfinți nici americani, numai vb de nativi din America 200 de milioane de oameni,sclavi din Africa, sunt suferințe, mereu victimele au fost nevinovate, nu s-a dus Hitler pe câmpul de lupta sau puțin, nu, ei stau la caldurica, puțin trebuia omorât de mult, nu uita ca cretini de rusi au făcut ucraina independenta iar acum o vor înapoi, treaba e ca noi tineri trebuie sa fim la conducere, nu fosilele astea, asta e adv, toți nebuni provin din generați anterioare

| Freya1 a răspuns (pentru RAY):

Sunt fata.
Saddam Hussein si Osama bin Laden ce au fost, de unde au stras oameni si ce au facut? Talibani la fel.
Chestiile alea toate aveau legătură.

Pe sadam lau pus americani, i-au dat arme și banii, când nu o mai dat petrol, a întrat America în ei

Sunteti câțiva ce aveti in cap doar teoria conspirației, si suferiti de mania persecuției.
Nu spune nimeni ca americani nu isi fac bani de pe unul si altul, sau ca europa nu profita pe ici colo sa castige bani.Dar uneori chiar exagerati cu invențiile.

Eu nu exagerez și scriu adevărul

Bine.E parerea ta.

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Esti pe dracu neutru, esti doar pro-Rusia, te mai dai si neamt, pai aia au fost anti-comunism, daca treceau iarna cu bine nazistii cand au invadat URSS, atunci comunistii erau desfiintati total, istoria capata cu totul alt sens.

| Mosotti a răspuns (pentru Freya1):

Care teroristi?
Asta cu tras in civili, nici pe rusi nu-i cred, nici pe ceilalti.
Varianta ukraina e ca rusii au tras in spitale, maternitati, scoli cu copii.
Varianta rusa e ca alea au fost de mult evacuate si acolo s-au instalat soldatii cu militaria.

Pana nu ma duc acolo sa vad eu, si sa filmez, nu cred nimic. Sa vad eu ca, cand s-a tras, erau civili sau nu acolo in cladirile alea. Ca ala e adevarul.

Ca se bate cu militarii aia e altceva, ca stiu de ce a intrat acolo, n-a intrat aiurea, daca a facut doar asta, nu e bolnav psihic.
Oricum daca chiar au tras in civili sunt bolnavi psihic cum zici tu, insa nu stiu daca e asa.

Si oricum ukraina a facut o mare tembelie, a dat arme la civili. Au zis si rusii ca daca e asa, aia devin o tinta. Ca daca eu sunt soldat roman, sunt in Ungaria (ca zicem ca am razboi cu Ungaria), ies doi civili cu arma si vor sa ma omoare, eu ce fac? Automat ma apar chiar daca nu aveam de gand sa ma iau de ei, bine ca na... poti sa te ascunzi, sa nu tragi, dar daca chiar esti nevoit, e nasolie.

Ca sa nu mai zic ca se omoara si ukrainienii intre ei, sparg magazine, am eu necaz pe unu, ma duc si il aranjez, sau invers. Si daca e zic "rusii, rusii au tras", si aia o sa zica "nici nu mai cercetam ca e clar ca asa e".
Pai poti trage si in politie daca mai exista si daca te vede ca faci ceva nasol si vine catre tine, ca..."rusii au tras".
E cel mai pericol sa aiba civilii arme in razboi.

Pai americanii cand au intrat in Irak ce au facut? N-au omorat oameni? Ca acolo n-a fost vb de teroristi, nu aveau nici o boala la cap, erau perfect sanatosi. Ca si ei au recunoscut ca n-au gasit nici o arma chimica cum bagasera vrejeala ca ar fi. Dar na, era petrol acolo si vroiau si ei moca.
Sau vietnam, sau libia.

Pai in siria, teroristii erau sustinuti de americani, dovada era ca aveau tancuri si artilerie grea, aia deja nu mai erau teroristi, ca daca erai contra lor, nu vedeai si tu de unde lua armamentul ala greu ca sa le tai macaroana? Ce dracu.

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Si romanii au omorat evrei in cel de-al 2 lea razboi mondial, pe unii i-au deportat chiar ei spre lagarele naziste, i-au dat pe mana nemtilor, chiar si pe rromi, a fost un razboi foarte sangeros unde au fost maini spalate cu sange nevinvoat. Ce face rusia acum e de condamnat ferm iar putin merita omorat prin tortura, prin cele mai dure metode medievale, in cele mai barbare moduri incat sa regrete fiecare om nevinovat pe care l-a omorat sau sechestrat. O sa plateasca fiecare centimetru invadat si fiecare viata luata, e criminal de razboi si un psihopat, rusia deja e la pamant, a devenit o tara mica dar foarte multi oameni de acolo nu au nicio vina, de ei chiar imi pare rau, dar ca sa pedepsesti trebuie sa-i bagi pe toti in aceeasi oala in situatia asta. Sper doar ca Ucraina sa aiba ragazul suficient incat sa castige razboiul.

Da mergi tu sa vezi, ca la uni până nu va arunca putin o bombă in sufragerie nu realizati ca e razboi. Daca tot esti prins în chestia asta, trage o fuga pana acolo si discuta cu oamenii.Sau mergi macar până la granița, ca eu am una dintre ganite langa mine si am fost.
Putin nu a încetat bombardamentul nici macar atunci cand rusii si ucrainieni se intalneau sa vorbeasca despre pace.Despre ce vorbim? Oameni ce au venit in coace, au fost cei la care încă bombardamentele nu au ajuns, dar ceilalti nu pot sa vina de acolo pentru ca se bombardeaza continuu.Au fost bărbați ce au trecut prin apa ilegal sa ajunga la noi.Crezi ca fugeau oameni asa, ca dădeau rusii după ei cu floricele? Bombardeaza străzi si clădirii, iar mai nou au început să le fure si de prin case.

Cum sa faca o tembelie daca ucraina nu avea suficienți oameni sa se apere, iar cei ce au ramas acolo puteau fi atacați.Cum vrei sa aperi tara? Cu doi soldați si cu oameni ce stau sa moara ca prostii fara sa actioneze.La ei s-a dat legea marțială,sau nu stiai asta?
Dacă la noi vin rusii si ne bombardeaza,iar tu rămâi in tara,cum iti aperi casa si familia, dai cu pietre după tanc? Si app de asta, nu le-au dat tuturor si nu toti folosesc, multi au iesit cu mâinile goale in fata rușilor pentru as apăra tara.

Eu nu stiu cum doamne iartă-mă gândesti in momentul asta asa, tu crezi ca la aia cu părinții bătrâni si bolnavi, cu copii in brate le arde sa împuște polițiști.Multi din aia se apără cu mâinile goale si fac obstacole sa nu poata trece tancu.Tu crezi ca toti sunt bombardierii nostri "smecheri". Aveti o gandire uni, da de fapt e un alt secol si voi încă mai credeti ca un război e ca intr-un joc video.

Ma omoară teoria conspirației jur laughing.Tu vorbesti de niște oameni ce omoară in numele lui allah, si ce se sinucid ca sa aiba pe lumea cealaltă nu stiu cate virgine ca sunt sănătoși? Pe bune?
Lasa ca e mai bine acum in afganistan fara americani.Iau femeile 1500 de euro pe un rinichi, iar bărbații 2000. Dacă nu mai pot da rinichi, vand cate un copil si merg înainte.
Tu ce spui acum sunt teorii, nu sti cu exactitate cum s-au extins si ce au facut aia.Cateva paragrafe mai sus spui ca nu crezi până nu vezi cu ochii tai, iar acum sti tu sigur ca sunt in cardasii, si ce au facut pe acolo.

Omule eu sunt contra suferinței umane, indiferent cine o face, Putin trebuia executat de mult, in jurul lui sunt fosila, generația putreda, prezentul trebuie făcut cu tineri, uite copii din sud korrea, învață de mici Știința, asta trebuie, alt tâmpit e gunoiul de Orban alt distrus, mergem pe principiul grecei antice, cei mai inteligenți gen ca mosoti sa aleagă candidați, prosti aleg alti prosti,daca hitler castiga nu ai habar ce înseamna nazismul, fără Rusia, america era praf,ăștia iau scos afara pana la berlin, nu s-au bagat astia cand hitler a intrat in rusia, citeste istoria omule, cat despre noi germani o ducem foarte bine, avem si 60 de bombe nucleare primite de la americani,nu uita de siberia, svabi au fost acolo, desi nu era nici o legatura, copii omule, stiu

Ce ti am spus tineri trebuie sa conduca,nu fosile,si biden ala, e mumie rolling on the floorrolling on the floor, generatia veche opreste evolutia, asa si cu uk batrani au votat pro iesire din ue, asa si in tari islamice

Eu sunt contra suferintei, indiferent de cine e vb

| Mosotti a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Pe timpul comunismului nu ti-a luat nimeni resursele, nu ca ai dat tu pe bani ca sa platesti datorie, ca asta e altceva, nu ti-a luat de tot decizia asupra resurselor cum e acum.

Iar daca rusii ti-o fi luat resurse dupa razboi, pai trebuia sa dai pagube, nu noi am intrat cu nemtii peste ei?! Nu si noi am dat foc la case acolo, am omorat oameni mai ales evrei?! Am zis daca au luat din resurse pentru asta, dar nu ti-a luat sursa de resurse cum e acum de ai concesionat sursa de resurse.

Sa vezi tu ce "constructiva" e infulenta nato daca o fi un razboi aici din cauza asta, ca ne-a mancat in dos sa intram in nato si era cat pe aici sa trimitem si noi avioane acolo desi s-a zis "cine face din astea e considerat si el oponent". Dar mi se pare ca nu mai trimitem, polonezii instigau pe toti sa trimita, dar mi se pare ca au renuntat si ei, nu mai stiu exact.

Austria nu e in nato si e bine mersi. Are legatura alianta noastra cu ei, ca ne trage dupa ei la o adica, in conflictele lor.
Puteai sta in UE (ca vorba ta, nu poti fi complet independent) dar fara nato cum e Austria si era f bine, nu aveai treaba cu un eventual conflict sua-rusia, rusia nu mai avea treaba cu tine nici la nivel teoretic.
Si sa vezi, daca rusii ar ataca Romania, nato nu cred ca se va baga, e culmea, dar asa e. Ca noi suntem niste lachei, nu suntem respectati, te-a bagat ca sa te ia prin conflictele lor (afganistan de ex), sa iti vanda ei arme, sa cotizezi.

Suntem niste ccurve, ba eram cu nemtii, ba cu rusii, suntem considerati gonoaie.

| Mosotti a răspuns (pentru Freya1):

Daca tu stii sigur ce e acolo, nu te contrazic, asta daca chiar stii sigur.

Sa te duci cu mainile goale in fata unui tanc, e tembelie sincer, ce sanse sa ai? Daca aia au bun simt si opresc tancurile, este okey asa. Dar daca ar trece, te rupe. Ca eu as opri sincer, ca sa lupt cu militari e una, dar nu sa omor civili, ca si eu ca si RAY sunt contra suferintei umane.
Bine, eu n-as trage nici in militari, ca si aia saracii tot tineri sunt nevoiti sa lupte pentru razboiul smecherilor.

Ai dreptate, nu cred ca le-a dat la toti arme la civili, ca nici nu cred ca aveau atatea.
Ar trebui executati toti smecherii care fac razboaie in interesul lor, asta clar.

In Afganistan mare lucru n-au facut americanii, n-au facut scoli si altele sa ajute tara aia, ei si-au vazut interesul lor. Acu cu talibanii aia e cum e.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Mosotti):

Ia uite unde dormea sosocu' laughing
"Sa vezi tu ce "constructiva" e infulenta nato daca o fi un razboi aici din cauza asta"
NATO nu a atacat pe nimeni. Dragii tai rusi au atacat o tara democratica, asa de chestie.
Nu te obosi sa-mi mai trimiti texte aiurea, sunt ateu si ma pis pe #haur, am prea multa scoala ca sa inghit propaganda, sorry.
'seara buna.

| Mosotti a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Si eu sunt ateu, haha, ne-am gasit. Nici eu nu am treaba cu AUR, nu pun botu la prostiile lor, de fapt nu pun botul la nici un partid, ca mint toti.

Okey, nu a atacat pe nimeni nato, dar in irak ce au facut? In libia? Tot invazie a fost asupra unor tari. Cazul Vietnam, ca daca ii intrebi ce au cautat acolo pe americani, ce o sa zica?
Si iraku cand a atacat iranu, de ce n-a zis nimeni nimic?! Dar cand a atacat Kuweit au zis, mai sa fie, zic dupa interes. Cum Iranu n-a vrut sa faca ca ei, cum poc, inarmam iraku sa f iranu.
Cum iraku a atacat kuweit unde e petrol, poc ne bagam.
Astea sunt fapte, nu propaganda, stiute de toti.

Adica ce facem discriminare? Unii ataca si zicem, altii ataca si nu zicem nimic? Pai cum? E corect asa?

Bine, nu aprob pe nici unu care face lumea sa sufere, asta clar, dar zic ca idee doar, nici pe rusi, nici pe altii.

S-au oprit tancurile pentru ca aparent, soldații ruși la început nici nu au avut habar ce fac acolo.Strigau la oameni sa se de-a din drum ca au venit sa ii ajute, iar ucrainieni le spuneau că nu au de la ce si sa plece din tara lor.Copii aia de la început ce au mers acolo habar nu aveau, dar cei bătrâni erau mai șmecheri si instruiți.
De cand au fost războaiele rusii mereu se dădeau loviți cand erau capturați, si spuneau că nu stiu ce cauta acolo defapt.Sunt niște parsivi.Asa au facut si cu români.Noi ne-au aliat cu ei pe timpuri si ne-am pus aurul la adăpost la ei,iar ei ni l-au confiscat si ne-au si batut.
Pe urma la fântâna albă,ia subjugat pe români, iar după le-a întins o cursă.I-au mintit ca s-au deschis granițele si pot pleca, iar cand au ajuns sute de oameni de nu chiar mii (femei cu copii, batrani) aproape de ieșire, rusii i-au împușcat. Oameni fiind ne înarmați.
Se pare ca nu toti gandesc asa.De cand e lumea rusii au furat si violat femei, au batut si au omorât bărbați.Civili fiind.

Dacă au luat bani,au luat si pentru a plăti paza cum se zice,si nah, sa tinut cat de cat sub control situația.
Din cate am inteles, talibani au luat zeci de oameni civili si i-au pus în fața americanilor, cu amenințarea ca daca nu pleacă ii omoară.Si asa au si facut, iar americani s-au retras până la urmă ca nu avea rost sa fie vinovati pentru măcel.Asa se spune, nu stiu mai mult.