| painecuzahar a întrebat:

De ce sunt romanii asa obsedati sa intrebe de salariu? In alte tari am fost intrebat ce lucrez, dar niciodata nu s-a insistat exact pe ce salariu am. Nu vi se pare o intrebare intruziva? Mai ales ca atunci cand ai un salariu ok, lumea automat te victimizeaza "aaa, e greeu, muncesti mult, inseamna ca nu ai viata" si alte presupuneri aiurea.

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

In care alte tari ai fost? De curiozitate.

| Violleta2022 a răspuns:

Din invidie!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt romanii asa curiosi si fara respect de proprietatea personala. Urmari din comunism

| sierra1 a răspuns:

"De ce sunt romanii asa obsedati să..."

la noi geme târgul de bădărani, d-aia!

| dullcat a răspuns:

Proasta crestere si curiozitate prea multa.Mie mi-e rusine sa intreb in stanga si in dreapta cat castiga altii. Daca doresc sa ofere informatia ok, insa nu o sa ma bag eu ca musca in lapte si nici nu voi face pe detectivul asa cum multi romani adora.

| Simpatic a răspuns:

Din pura prostie, din mentalitate de saraci, de asta intreaba mereu ce salariu are cutare sau cutare; aproape ca nu vei gasi roman care sa nu umfle salariul lui din vorbe, sa se dea ce nu este fata de cei care nu-l cunosc bine
Cumva in Romania s-a ajuns la mentalitatea generala ca salariul lunar te valideaza ca persoana si cu cat ai salariul mai mare cu atat esti mai important, smecher sau realizat!
Ceea ce nu este absolut corect!
Oamenii bogati in primul rand nu au salariu ci venituri lunare,anuale, profit, cifra de afaceri...
Restul de alde nea caisa daca nu are el salariu mare unde munceste ti-o baga pe aceea cu eu nu prea am de treaba de asta si salariul mic, dupa care muta discutia catre ce salariu mare are fiica lui, baiatul lui, sotia, amanta etc
Deci daca nu are el salariu mare, sigur are o cunostinta de-a lui!

| siriusblack98 a răspuns:

Lipsa de educatie si de profesionalism. Pe mine m-a intrebat chiar fosta managera cand mi-am schimbat jobul, mi-a dat mesaj dupa o luna sa ma intrebe direct ce salariu primesc. Si nu era la modul ca avea de gand sa imi faca o contra-oferta sau ceva, era la modul de barfa si curiozitate dupa ce a auzit numele companiei la care am plecat. Si m-as fi asteptat la o intrebare asa din topor de la nea' Giga mecanicul din coltul strazii ori de la vreun coleg de munca mai bagacios, dar nu de la o persoana cu o functie respectabila care doi ani de zile cat am stat acolo a fost total contra discutiilor legate de salariu, pentru ea era ceva subiect taboo. Personal, eu le zic mereu ca este confidential prin prisma contractului pe care l-am semnat si gata. Bineinteles ca toti fac o fata de "vai de mine si de mine uite-l si pe asta cu formalitatile lui contractuale ca nu vrea sa ne spuna, inseamna ca are mai mult decat avem noi" dar sa fie sanatosi.