| RAY a întrebat:

De ce sunt uni asa obsedați de gramatica? si pentru un i sa te faca incult sau pentru o virgula sau punct

Răspuns Câştigător
| GoldenZenith a răspuns:

Sunt si astfel de persoane, care vânează greșelile, de tip lexico-gramatical ale altora, în mod obsesiv. Când greșesc ele, in schimb, deja nu mai este așa mare scofală. O porcărie, nu băga în seamă, lasă oamenii de genul sa se considere culti și cum mai vor ei. unii nu își văd bara din ochiul lor și comentează de alții.

59 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Nu-i lua in seama, Ray happy

| RAY explică (pentru Kaℓi):

Pe softpedia am fost banat pentru ca am gresit un i, uni se cred genii, daca intelegi propozitia care e faza?

| Kiwibibilă a răspuns:

Păi e cam tristuţ ca la vârsta ta la cât stai pe net să faci greşeli de gramatică. Şi e cam aiurea pentru un om normal să citească, pardon, să descifreze ce scrii tu acolo. Pentru că atunci când vorbeşti nu pronunţi " de ce UNI sunt obsedaţi", ci "de ce UNII sunt obsedaţi".

| Nemessys a răspuns:

Mai exact ce intelegi tu prin,, obsedat de gramatica"?
Nu de alta dar cred ca ma numar printre ei rolling on the floor).
Adica totusi daca vorbesc cu cineva, am cerinta sa scrie corect.,, Adia sa n sciei meske de geun asta. " Nu cer eu chiar toate cratimele, toate virgulele, etc, dar macar sa inteleg si eu ce scrie. Sa nu stau 100 de ani pana traduc ce vrea sa scrie in limba lui. Si totusi, uneori chiar e nevoie de o virgula sau un semn al intrebarii. De exemplu daca-i scriu cuiva :

,,Mai trebuie sa repet inca o data?"
,,Nu am inteles".

Acuma ia fa tu diferenta dintre
,, Nu am inteles"
Si dintre:
,, Nu, am inteles ".

Primul inseamna :,, nu am inteles, deci trebuie sa mai repeti inca o data"
Si al doilea : nu mai trebuie sa repeti pentru ca am inteles deja.
Deci. virgula aia chiar face multe.

Si cu semnul intrebarii. Nu imi vine mie un exemplu bun, dar sa presupunem ca este ceva de genu:
Esti prost (?). Fara semnul intrebarii poate sa fie ca o insulta si cu semnul intrebarii, iti dai seama ca este o intrebare gen.,, ba, tu chiar esti prost? "

Deci da, sunt obsedat de gramatica. Acuma daca scrie unu,, care" inloc de,, pe care" nu stau eu sa-l corectez sau ceva. Sau daca e o fac la misto, de amuzament nu sa-i zic in sensul ca vai de mine este prost si nu stie sa scrie. Eu nu m-as supara deloc daca as scrie ceva gresit si o persoana m-ar corecta. Decat sa raman cu gandul ca un cuvant scris in felul meu, este scrie gresit, prefer sa ma corectez. Adica daca folosesc,, dintr-o" si cineva imi zice,, ma, se scrie,, dintr-o". Nu am de gand sa-l injur de toti mortii sau ceva. Asa mai bine bag la cap si poate la bac ma lovesc de cuvantul asta si uite ca imi amiesc ca se scria cu cratima.winking Dar totusi cand vorbesc cu cineva macar sa respecte anumite reguli si sa ne putem intelege. Oare chiar cer prea mult?
Oricum, mie nu imi convine ca prea multa lume isi baga **** in ea de limba romana. Sunt o groaza de analfabeti si asta nu e bine. Cica,, da ce ma? mai suntem pe timpul bunicii sa scrie corect?" Am vazut asta mai demult si chiar am ramas uimit.

| RAY explică (pentru Kiwibibilă):

Eu pronunt de ce UNI sunt obsedaţi, de unde sti tu cum pronunt cuvintele in limba romana? mai nu cred ca nu poti descifra un text daca e un i sau doi de ii, hai ca genul asta de greseli sunt dese

| Bacemi a răspuns:

Și eu sunt grammar nazzi. Parcă mă scârțâie pe creier când văd fără diacritice. Mi-a luat mult să mă educ însă pot spune că a meritat. Devine a doua natură cu timpul și e mult mai plăcut vederii. Dacă văd pe cineva că greșește foarte des sincer pun în balanță dacă merită să mai îl bag în seamă. Bine aici mai degrabă când e vorba de cei care scriu cu prescurtări mereu și fac greșeli de acord la fiecare propoziție. Altfel se înțelege că te mai grăbești.
La mine e prăpăd atunci când deschid gura. Nu știu cum reușesc dar nu există cred nimeni care să înțeleagă ce vreau să spun. Privesc cele pe care vreau să le relatez dintr-o cu totul altă perspectivă, cu lucrurile de importanță fiind altele decât cele care sunt pentru interlocutor.

| RAY explică (pentru GoldenZenith):

Asa e sys

| RAY explică (pentru Kaℓi):

Si tu meriti fundita

| RAY explică (pentru Bacemi):

E in limba romana poti intelege si daca nu sunt acele diacritice

| RAY explică (pentru Nemessys):

Cu genul asta de greseli sunt de acord, conteaza desigur unde pui virgula, nu m-am referit la asta, si la o greseala gen un i sau doi de ii

Nu știu cum reușesc dar nu există cred nimeni care să înțeleagă ce vreau să spun?
in ce limba vorbesti ca sunt curios?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se pricep si ei doar la o chestie si nu rateaza vreo ocazie sa arate asta. Sau OCD laughing

| Bacemi a răspuns (pentru RAY):

În Română dar schimb sintaxa propoziției în moduri ciudate, lungesc ideile, mă rog cert e că e greu să mă înțeleg cu cineva. Scrisul e sfânt pentru mine happy

| GoldenZenith a răspuns (pentru RAY):

Corect. Contează să înțelegi ideea până la urma, chiar daca in mod normal e important și cum este ea transmisă. Sunt unele persoane care nu se obosesc să citească un articol, de exemplu, daca nu este scris corect sau cu diacritice. Îl cataloghează direct a fi irelevant, deși conținutul poate fi foarte bun.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Sau suferă de complexul inferioritatii
Imperfectiunile celorlalti - Din moment ce o persoana nu are o parere prea buna despre sine, ii va fi dificil sa aprecieze si sa observe calitatile altor oameni. Cel care sufera de complex de inferioritate va incerca sa descopere imperfectiunile altor oameni si va incerca sa gaseasca modalitati prin care sa scada autostima si increderea in sine a acestora. Tendinta celui care are complexul de inferioritate este de a pasa vina altora pentru a-si masca propriile deficiente.

Se înțelege și fără, asta așa e. Dar cineva care face un efort să scrie cât mai clar posibil îți dă de înțeles într-un fel că nu lasă nimic la voia întâmplării. Cum aceeași impresie ți-o lasă și cineva care face mult sport, de exemplu. Chiar dacă teoretic nu au nicio legătură cu celelalte aspecte ale vieții tale totul se interconectează. Faptul că alegi să dai tot ce ai mai bun în domenii care țin doar de tine, unde nu poți da vina pe nimeni, te face să prinzi curaj să lupți și atunci când totul e împotriva ta. Astfel de persoane par mai proactive, mai dispuse să facă lucrurile să se întâmple și nu doar să aștepte mură în gură.

Bineînțeles dacă vrei să faci o observație gramaticală cuiva o faci în privat. E nepoliticos să atragi atenția de față cu alții. Și urmărești în prealabil să vezi dacă e o greșeală repetată sau doar o întâmplare. Cei mai mulți se aprind prea tare de la nimic toată, asta așa e. Deh și conflictul de generație de cele mai multe ori.

| Yaesmin a răspuns:

Pe unii oameni îi zgârie pe retină rău când văd atâtea greșeli gramaticale, inclusiv eu.Nu pot să fiu sinceră cu tine ca o să te superi pe mine.Cred ca și repetentii de la mine din școală scriu mai corect decât tine.Am mai citit postări pe Facebook si scriu corect.Nu stiu cum ai promovat tu la română. Nici întrebarea asta a ta nu este scrisă corect.Trebuia să o scrii așa:"De ce sunt unii obsedați de gramatica si pentru un "i", o virgulă sau un punct te fac incult?"Omul cat trăiește învață.Nu trebuie să te enervezi.Niciodata o propoziție nu începe cu"și". Orice propoziție trebuie să aibă un predicat.Toate propozițiile încep cu literă mare.Eu am media 9 la română. Sincer, eu sunt mai buna la gramatică decât la literatură. Cand eram în clasele 5-8 aveam media 10 la romana.Eram cea mai buna din clasa la gramatică. Niciodata nu făceam greșeli gramaticale.

Dar sintaxa in limba romana e usoara, in limba germana e mai grea, acolo e usor de dat seama daca esti nativ sau strain de limba germana, tu esti ca si o surioara de a mea, si ea scrie romane, poate simiti nevoia de a va intelege lumea mai bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

"Cel care sufera de complex de inferioritate va incerca sa descopere imperfectiunile altor oameni si va incerca sa gaseasca modalitati prin care sa scada autostima si increderea in sine a acestora." O fi si asta o chestie. Norocul meu ca sunt prea neam prost sa imi pese de ce cred~zic altii despre mine. Si eu scriu cu picioarele de 5 ani.

Yasmin eu m-am saturat de tine, troll virtual, hai pa, toata ziua primesc mesaje cu fantezile tale cu Andrei

| RAY explică (pentru RAY):

De la Yasmin
Joi, 03 August 2017, 4:42 pm
Nu mai pot.Ma uit la poza de profil a lui Speed99 si salivez de juma' de oră încontinuu.Cred ca o sa ma îmbolnăvesc.Ma baga in boala băiatul ăsta.
De la Yasmin
Joi, 03 August 2017, 4:35 pm
Mi-e dor tare de Speed99.Ce să fac?crying
De la Yasmin
Joi, 03 August 2017, 12:54 pm
Crezi ca Andrei mă place? Mai demult l-am întrebat dacă vrea să fie amantul meu și mi-a zis că mă scoate la cină mai întâi. Odata mi-a zis să ma mărit cu el.Este prea inteligent pentru mine.A terminat liceul de filologie si a luat bacalaureatul.Acum vrea să se ducă la facultate si sa se facă ghid turistic.Cica a avut o parteneră în liceu dar l-a înșelat si a suferit mult săracul băiat.Cica ea face facultatea în alt județ.El zice că se va duce in curând în Polonia ca il manipulează părinții lui ca el nu vrea să se ducă.

| RAY explică (pentru RAY):

De la Yasmin
Miercuri, 02 August 2017, 1:25 pm
Pe Speed99 îl cheamă Andrei, are 18 ani și se uită la serialul ăla 13 Reasons Why.Am început și eu să mă uit.E atât de dulce băiatul ăsta.Cand vorbesc cu el îi zic dragul meu.I-as spune iubirea mea sau soțul meu dar nu stiu cum va reacționa dacă îi spun așa.
De la Yasmin
Miercuri, 02 August 2017, 12:22 pm
I-am arătat si o poza cu mine.Mi-a zis că îi sunt simpatica.Tu îl mai ai la ignore? Am văzut că i-a zis unu de pe TPU ca se tine după curul meu ca un cățeluș.Mi-e drag de mor.E foarte inteligent.E introvertit la fel ca mine.

De la Yasmin
Miercuri, 02 August 2017, 10:59 am
Tu vorbești serios? Las-o baltă.Nu sunt bună de o noapte ca am sânii mici si fermi.Stiu ca tie îți plac femeile cu sânii mari.Macar am fundul mare.Ma mulțumesc și cu atât.

Eu cred ca scrii corect gramatical, adica eu inteleg

Imi place cum gandesti,asa e politicos nu sa il faci incult,desi ce cultura mai avem in Romania, incultura e prezenta peste tot, cultura unui om nu este egala cu inteligenta, vezi țiganii aia au inteligenta de a face banii, trebuie sa te duca capul in viata, sa stii sa faci banii, de ce nu te apuci de limba germana? poate te vei putea exprima mai ok

anonim_4396

Eh, mai mananc litere & virgule pe ici pe colo. IMI ESTE FOAMEEE

Ai grija la dieta ca te ingrasi

anonim_4396

Nu e problema. CHiar daca m/am lasat momentan de sala, tot alerg in fiecare dimineata. Ma mentin la 85 de kg.

De ce nu te pot adauga in lista mea?

Ce listă? De prieteni? Mie îmi arată că ți-am trimis deja cerere.

Întrebări similare