Sunt si astfel de persoane, care vânează greșelile, de tip lexico-gramatical ale altora, în mod obsesiv. Când greșesc ele, in schimb, deja nu mai este așa mare scofală. O porcărie, nu băga în seamă, lasă oamenii de genul sa se considere culti și cum mai vor ei. unii nu își văd bara din ochiul lor și comentează de alții.
Nu ai observat cum turbeaza gasca vesela cand observa cum pun '/' la finalul propozitiei sau virgula dubla, pur si simplu e stilul meu propriu de a tasta,, mi s-a luat sa tot scriu ca si cum as formula o scrisoare de intentie...
Stii ce ma amuza cel mai mult? Unii pun in mod direct scrierea corecta cu inteligenta unui om, fac pe mine de ras cand ii vad/aud pe pseudo-cultii astia))))))
Nu are treaba una cu alta, poti sa fii cel mai analfabet om din lume si sa te duca mintea precum cea a lui Pablo Escobar, dar sa scrii academic si fara de greseala si sa nu te duca mintea pana la magazinul din coltul strazii.
Deoarece virgula(cel putin) daca nu este pusa cand trebuie schimba contextul propozitiei/frazei. Trebuie sa scriem corect si sa vorbim corect macar limba materna...
Nu,paterna,ca asa vreau eu, hai ma nu ma contrazice, de intalnit nu vrei sa ne inaltnim
acum ma si contrazici
Cei de pe softpedia sunt speciali
Dar e casa lor, ei fac regulile!
"Uni" se scrie cu un singur i intr-un singur caz, cand e verb a uni, unire. In rest este pronume nehotarat si e mereu, intotdeauna cu doi i... e simplu! Se mai foloseste varianta "uni" cand e vorba de ceva intr-o singura culoare, dar e putin fortat, aici e de fapt element de compunere si ar trebui folosit in combinatie cu alt cuvant (unicolor, unisex, unicelular etc).
Deci daca nu il folosesti ca verb si nu te referi la ceva intr-o singura culoare, scrie-l cu doi i, ca nu e asa greu.
Mă uitam la alții înainte și mă gândeam că e prea greu, că nu voi reuși niciodată. Mi-a fost foarte greu să mă obișnuiesc dar la servici aveam nevoie de ele (alt set de diacritice, pe alt font). Și am zis că dacă pentru alții pot face asta fac un efort și voi reuși și pentru mine. Și uite că acum e automatism. Mi-am dorit mult să scriu așa.
Nu inteleg care e problema ta cu diacriticele. Limba romana e 99% comprehensibila fara ele. E doar un moft pe site-urile de socializare.
Plus ca, uitandu-ma peste niste raspunsuri precedente, e ceva cult sa vorbesti "taraneste" cu diacritice in urmatoarea sintagma: "să mai îl bag în seamă" in loc de "să îl mai bag în seamă"? Poate ca pare un lucru minor, dar la fel de minor e si faptul ca nu scrie cineva cu diacritice doar pentru ca te enerveaza ce-ti scrie.
Nu,si pentru ca imi da spam, toata ziua vad mesaje primite cu fantezile ei erotice, pai e frumos, nu e vorba de raportat, eu nu sunt admin
Ma aflu printe persoanele de genul, ma mandresc ca sunt un grammar nazi.
In cazul multora nu mai e vorba doar de cratime si virgule, crede-ma.
In cea mai mare parte nu corectez pentru a ma crede cineva sau a face de ras, cand corectez ar fi de apreciat sa fac persoana sa inteleaga pentru a nu mai face greseli in viitor.
Stiti si voi ca atunci cand te adresezi in scris majoritatea persoanelor nu prea isi dau seama de sarcasm sau de seriozitate.
Ai transformat acest topic in concurs de gramatica?! Daca asta ti-a fost intentia, impresionant...Sa iti spun umila mea parere si ca de obicei cea care nu o baga nimeni in seama, toata lumea mai greseste, eu spun ca e treaba profesorilor de romana sa te corecteze, daca vezi pe cineva ca greseste da-l in mortii lui si gata..in gand, nu in realitate. Apropo imi place greseala subtila din "uni"...
50% tocilari fara viata care sunt TRIGGERED
40% oameni care fac asta pentru ca asa e COOL si TRENDY
9% oameni care te injura si te fac analfabet
1% oameni care te corecteaza unde trebuie si care nu sunt carnati cu C mare
Nu cumva de la acel "i" lipsa te-ai certat urit cu ceilalti?
Observ ca tu ai multe "i"-uri lipsa de unde trebuie dar si multe "i"-uri in plus unde nu trebuie. Nu mai spun de alte greseli. Asta, pentru ca ai adus vorba...
Nu se cred genii, doar cunosc bine limba romana si o vorbesc corect. Se intampla fireste, sa te tradeze tastatura sau viteza. Insa cand faci constant aceleasi erori, e grav.
Aşa cum majoritatea judecă după aspectul fizic, alții judecă după exprimare. Nu cred că e nimeni obsedat, nu îți cere nimeni un vocabular deosebit sau mai ştiu eu ce, dar e de bun simț să pui o virgulă unde trebuie.
Din clasa a noua nu se mai studiază gramatica, tocmai pentru că se consideră că ai bazele formate din generală. Deci, oricine are mai mult de 14 ani (sau 12, să zicem) ar trebui să cunoască regulile de gramatică.