Poate datorită faptului că educaţia lor a fost precară şi s-a bazat pe metode greşite, acel tip de educaţie în care ţi se spune ce să faci, iar tu n-ai niciun cuvânt de spus, trebuie doar să te supui. Liberul arbitrul neexistând în frageda copilărie, ajungi un adolescent gata îndoctrinat, apoi un matur frustrat şi eşti primul care ridici piatra. Asta e, societatea românească este una îmbătrânită, retrogradă pentru că s-a format pe un vechi tipar în care naţionalismul, "talibanismul" religios (prost înţeles), şi spiritul balcanic s-au împletit de minune.
Unii avem prejudecati datorita celor care ne-au crescut, fiecare crescand si avand un stilde viata diiferit.
In familia mea, par exemple, au fost intodeauna criticati banii necinstiti, de aceea tatal meu pune mare accent sa castig bani, dar intr-un mod demn, cu capul sus! Ca eu (poate) voi alege o cale mai putin demna de a castiga bani e altceva.Si intodeauna au prejudecati despre fetele usoare, care din fete bune, ajung sa umble cu rromi sa aiba copii la varste fragede.