Nu suntin nici comunismul, nici democrația.Eu sunt cumva la mijloc.
Dar drept iti spun ca mi-ar fi placut sa putem avea toti locuri de munca, majoritatea sa fim pe acelaș salar sau la acelaș nivel financiar, sa nu se mai permită atâtea figuri si fite si atâtea ilegalitati facute de "interlopi" aparuti peste noapte.
Oameni nu sunt egali într-adevăr, dar ar trebui să fie.Si aici nu cred ca se refera nimeni neapărat la faptul că cineva a luat o moștenire sau cu 50 de lei in plus la salar.Aici se refera la drepturi.Ca daca tu ai o funcție mare automat ai intaietate si mai multe drepturi ca unul sărac ceia ce nu e ok.Si domane fereste sa ai nevoie de un traspalt sau o nevoie acută si sa vezi cum e cand ala ce e mai bastan ti se baga in fata si tu mori cu zile.
Ca sa nu mai vorbim de competiție.De ce ar trebui să fim mereu in competitie? Dacă unu fura si isi face vila tu ti neapărat să furi mai mult sa iti faci 2? Sau daca unu are niște bani, e necesar sa rupi splina in tine sa demonstrezi ca tu ai mai mult? Păi ce viata mai ai tu?
Nu ai inteles ce vreau sa zic. Daca trebuie ori nu trebuie sa fie toata lumea egala este un lucru discutabil. Problema este ca nu suntem egali decat in drepturi [partial]. Nu putem fi la acelasi nivel financiar. Daca zici ca nu sustii comunismul dar zici ca trebuie sa fim la acelasi nivel financiar automat te contrazici. Cine a zis ca oamenii cu bani sunt automat interlopi? Daca se gaseste vreun interlop, sa fie pedepsit corespunzator de lege. Problema rezolvata. Cine a zis ca un bogat are mai multe drepturi decat un sarac? Logic. Mancare mai buna, servicii spa. Dar ce? Vrei sa moara si capra vecinului? Se rezolva ceva daca nu exista bogati? Nu. Cine a zis ca bogatii au intaietate cand e vorba de sanatate? Fix asta ziceam de drepturile omului. Dreptul la sanatate nu este bine aplicat. Daca era intr-adevar respectat, nu te mai costa nimic daca voiai sa-ti faci o operatie. De ce ar trebui sa fim in competitie? Competitia este buna. In educatie este buna spre exemplu. Copii se "lupta" pentru a avea note mai bune ca ceilalti. Cine a zis ca se face competitie in furat? Chiar aberezi aici. Viata este bazata pe competitie. Omul este facut sa evolueze dpdv social si financiar. Un singur exemplu, uite ca datorita competitiei a ajuns omenirea pe luna.
Dacă am spun ca as vrea sa fim mai mulți oameni la acelaș nivel nu ma refer doar la bogați sa fie săraci, ci si la săraci sa fie bogați sau medii.De ce sa fiu comunistă daca vreau binele si celor mai putin norocoși? Sau macar sa nu mai fie stigmatizați.
Nu am zis ca toti cu bani sunt interlopi, am zis ca ar fi bine dacă nu ar mai fi atatia interlopi sau figuranți.Si interlopi nu sunt arestați,pentru ca au bani,sau au cei ce trebuie sa ii aresteze datorie la ei.
Un bogat are mai multe drepturi decat un sărac. Daca tu esti sărac trebuie sa iti duci copii in scoli infecte si fara conditii, în timp ce pentru cei bogati s-au făcut scoli private si bine utilate. Daca esti bolnav tu sau copilul tau trebuie sa il duci într-un spital infect, în timp ce pentru cei bogati s-a facut spital privat de lux, ca nu poti a zici ca s-a facut pentru noi cei de rand, ca daca nu ai teancul in buzunar nu intri nici pe usa.Asa ca de ce nu se fac acelasi conditii pentru ambele categorii? Nu pentru ca ei au mai multe drepturi? Si tu, daca esti om de rand ce nu ai avut bani din familie sau posibilitatea de a face școli de ce sa nu ai dreptul la asa ceva, viata ta nu conteaza?
Nu vreau sa moara capra vecinului, dar nu imi convine ca eu spre exemplu sa trebuiască sa ma chinui dor ca alti sa fie bine.Si ai sa vezi asta cand o sa ai necazuri.
Dacă un copil invata doar pentru competiție nu insemna ca e mai destept. Poate doar pur si simpli sa toceasca si sa nu inteleaga nimic.
Cu figurantii n-ai ce face,trebuie sa ii ignori. Nu exista legi anti-figuranti,exista legi anti-bullyng. Cum am mai zis,legea trebuie aplicata la toti in mod egal. N-ai vazut ce am zis mai sus? Am zis ca nu exista egalitate in niciun fel. Egalitatea invocata de comunisti nu exista. Egalitatea de sanse e un lucru teoretic care nu exista,daca primesti mostenire automat ai mai multe sanse sa ai succes. Egalitatea in drepturi nu exista. Daca exista,toate scolile din Romania erau la fel de bune si performante. Daca exista,in toate satele existau spitale specializate si bine dotate. Daca exista,nu te mai costa mii de euro sa ii faci operatie fiului tau. Te costa un nimic. Daca exista egalitatea in drepturi,fiecare sat avea o mica sectie de politie bine inarmata. Deci,nu exista egalitate in niciun fel. Egalitatea de sanse ar fi posibila intr-un singur fel: Educatia financiara. Atat. In rest, egalitatea de orice fel este o utopie. Logic ca nu e mai destept. Nu poti deveni mai destept. Nu poti sa-ti maresti iq-ul prin citit. Dar sa stii ca noi oamenii nu ne folosim adevarata capacitate a creierului. Cum adica? Adica noi suntem mult mai inteligenti decat credem dar nu stim sa exploatam asta. Nu am zis sa se toceasca. Am zis ca copii trebuie sa concureze in invatat. Caci competitia este unul dintre cele mai importante lucruri ale omului. Fara ea, poate nu mai exista electricitatea spre exemplu. Competitia este peste tot. Si la locurile de munca, tu te "bati" cu altii ca sa primesti postul. Cine e mai competent [oare de unde vine cuvantul acesta?] primeste postul. In politica este la fel. Te lupti cu alti politicieni in a face lucruri mai bune pentru tara. Asta daca am fi intr-o tara cu politicieni patrioti, astia concureaza in promisiuni. Cum am mai zis, nu se poate ca toti sa aiba acelasi nivel financiar. Nu se poate ca toti sa fim bogati. Dar se poate sa nu mai existe saracia. Se poate ca toti sa aiba un loc de munca. Se poate ca toti sa aiba ce manca.
Apropo,amuitat sa zic ca nu prea exista nici egalitate in drepturi. Ma refer la dreptul la educatie. Ce drept e asta? Adica, la sate sunt scoli foarte proaste cu profesori foarte prosti. Unde e corectitudinea aici? Adica exista scoli mai proaste ca altele. Si dreptul la sanatate. Daca zic astia ca vor sa asigure dreptul la sanatate, trebuie sa existe in fiecare sat o clinica dotata. Nu? Daca zic astia ca drepturile omului trebuie respectate, de ce nu fac ceva pentru educatie si sanatate? Prefacatorie. Si dreptul la viata... Pai, cum poti sa fi protejat cand nu exista politie in satul tau?