| Geanin a întrebat:

De ce toata lumea incurca omani inteligenti si destepti cu tocilari? Tocilar insemna sa tocesti mult si apoi sa uiti. Omeni intelectuali sunt cei care prin repede sau sunt interesati de un anumit domeniu si se intereseaza nu ca tocilari care satu sa toceasca totul pentru o nota.
Sau cu aspectul : Eu port ochelari si nu sunt tocilar invat bine. Deci care e faza de uni oameni se pripesc pe subiectul asta?

20 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Nu cunosc diferenta dintre termeni din cauza ignorantei, indiferentei fata de subiect, dezinformarii sau pur si simplu pentru ca le place sa catalogheze intr-un mod negativ o persoana, sa ii puna o eticheta si sa foloseasca aiurea termenii.

| Alexandru0007 a răspuns:

Important e ce crezi tu.nu ei.tu ai dreptate, lasa-i pe ei cu parerile lor.au de pierdut

| cristinna23 a răspuns:

Persoanele care-i eticheteaza pe ceilalti ca "tocilari" sunt superficiale si pot fi si invidioase, dar cel mai bine e sa le ignori, acest tip de oameni nu merita sa le dai atentie.

| sublime89 a răspuns:

La ce te astepti de la niste prosti? Te astepti sa faca ei deosebirea intre unii si altii? Nu sunt capabili de asa ceva. Tot timpul majoritatea va rade de minoritate. Si stii foarte bine cine e aici majoritatea.

| Exilee a răspuns:

Este o oarecare ironie a sortii si fara a ma lauda, ca si eu am fost in aceasta situatie si desi ma straduiam sa nu tocesc ( si am reusit in mare parte) se pare ca eu inca am informatia in reteaua mea neuronala, dar se pare ca dansii si-au irosit-o. Realitatea le cam joaca feste unor astfel de persoane.
Este o diferenta colosala intre o persoana inteligenta (si oricum nu ma socotesc a fi vreuna...)si una care nu face decat sa redea intr-un mod putin hilar informatia in vederea unei note cat mai bune. Fiecare se adapteaza dupa bunul sau plac!

"Deci care e faza de uni oameni"
Desenele animate /comediile de prost-gust reprezinta cauzele pe care le-am putut depista.

| Geanin explică (pentru Exilee):

Comediile de prost gust? Eu nu le zic neaparat de prost gust dar toate sunt la fel incurajeaza asfel de etichete personelor si nu incurajeaza sa fi ambitios sa crezi in tine etxc >

| zurick a răspuns (pentru Exilee):

Completez răspunsul tău și aștept să lămurești o idioată,pe mine(știi tu despre ce vorbesc)
Orice reușită este umbrită de cuvântul ăsta.''Tocilar'' te poate conduce spre eșec,tu care îți dorești să nu mai fi etichetat în modul ăsta,faci orice ca să distrugi această iluzie inclusiv să schimbi totul la tine doar ca să fii plăcut,cu alte cuvinte să devii opusul persoanei tale, să te schimbi pentru niște oameni idioți(dacă nu știu ce înseamnă tocilar, da sunt idioți), dar degeaba coșmarul va continua.Iar tu oricum vei eșua deoarece ai făcut niște sacrificii care nu trebuiau făcute doar ca să te integrezi într-un grup de persoane bătute de soartă.(Te rog să nu spui că nu-i adevărat că știu despre ce vorbesc...)Prin urmare, acesta este modul perfect de a duce la nebunie sau eșec o persoană normală. Deci dacă nu le ai cu înțelegerea unui cuvânt și dacă ești dispus să-ți arăți prostia n-ai decât etichetează dușmanul tău ca să simți și tu dulcea răzbunare către o persoană care nu ți-a făcut nimic.
PS.Scuze că am vorbit la persoana II adică să nu înțelegi că vorbeam despre tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si de aia ti-ai pus si poza cu Vito din Mafia 2 laughing

Ma rog, sa nu ii bagi in seama pe oamenii aia.

| Geanin explică (pentru anonim_4396):

Ce? Ce legatura are una cu alta?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Geanin):

Pai Vito e un mafiot. Daaa

| Geanin explică (pentru anonim_4396):

Pai da si. Ce vrei sa spui cand ma refeream la tocilari ma refeream neaparat la mine. NU! Ma referam neaparat la mine. Ziceam doar ca port ochelari de vedere la citit si ca invat destul de bine ce dracu' vrei sa spui?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Geanin):

Pai da. Si ai spus ca aia care invata si poarta ochelari sunt numiti tocilari.Deci si tie ti se spune. Si ziceam ca ti-ai pus pe TPU o poza cu Vito ca sa pari mai autoritar. Acum intelegi?

| KateMiddleton a răspuns:

Pai acei oameni care te numesc in asa mod inteleg undeva in subconstient ca ei niciodata nu vor ajunge sa invete asa ca tine. Dupa mine, atunci cand te numesc "tocilar"te fac automat mai superior decat sunt ei.Ia acest cuvant ca un compliment.Cei care te numesc in asa mod nici nu inteleg sensul cuvintului.Capul sus si continue sa inveti bine ma i departe.
Bafta!

| Peaches a răspuns:

Eu port ochelari si sunt pe locul 1 in clasa la invatatura. Colegii m-au numit tocilara si am suferit. Pana cand un doctor pe care-l cunoaste tata mi-a spus ceva in genul: "ok, asta-i tau, esti inteligenta. Sa faca si ei ce faci tu daca sunt in stare".
Mama imi spune ca oamenii in general au tendinta de a spune rautati despre cei care se ridica deasupra, gandind cam asa: "ce, tu nu esti ca noi? Nu din randurile noastre ai iesit? De ce sa fii tu mai bun ca noi? Ia treci tu inapoi in mijlocul gloatei" Dar respectul se castiga, nu se impune. Asa ca eu imi vad de invatatura si de indeletnicirile mele, ma si distrez atunci cand e timp de asa ceva si trec mai departe zambind daca cineva imi spune:"uite, cutare a zis ca esti tocilara". Dar asta e deja mult mai rar acum decat in clasa a V-a

Sper ca ti-am fost de ajutor.Have fun!

Fundita?winking

~Roxetta

| einenebun23 a răspuns:

Nu baga in seama astfel de oameni. Sunt pur si simplu redusi mintal si nu au cu ce sa te jigneasca si te fac in toate felurile.

| Z3R0H0uR a răspuns:

Desenele animate sunt de vina!

| EarsOfAFox a răspuns:

Tocilar e cel care e totusi harnic, invata mult, dar o face de dragul scolii/invatatului/notelor, de a-si face o imagine. Dar in mare parte nu intelege pe deplin ce memoreaza. In scoala romaneasca se promoveaza foarte mult cantitatea/memorarea, asa ca de-aia se face confuzia asta.
In sensul americanesc mai modern, tocilar e acum acel individ mai putin sociabil, foarte concentrat pe cariera, mai ales cel pasionat de stiinta/tehnologie/calculatoare. Dar asta e o eticheta mai moderna de tocilar. Nu e exact definitia.

Intelectualul e doar cu o craca mai sus decat tocilarul daca intelegi prin asta doar un om de cultura.

Inteligentul sau desteptul e modelul care trebuie urmat. Aici intra oamenii aia buni la ceva, inovatori, etc.

Ochelari porti daca ai probleme cu vederea. Asta e doar un mit atat de expirat, cum ca esti tocilar.

| MyGoodLife a răspuns:

Tocilarii invata mecanic. Si pe mine ma enerveaza treaba ast acu tocilarii, daca inveti bine si ai ochelar pentru unii= tocilar. Nu e asa. Nici nu stiu de ce exista cuvantul tocilar si faza ca tocilarii nu au voie sa fie populari...

| Dorohoi32 a răspuns:

Oamenii nu baga seama de diferenta, ei zic ca daca inveti gata esti tocilar... ei nu stiu ce vorbesc laughing! Fundita!