Hai ca, 2-3 zile dupa Paste, mai merge. Dar sunt unii care o tin asa pana la Inaltare de te scot din minti.
Si, bomboana pe coliva, dupa Inaltare, schimba placa cu "hristos s-a-naltat".
Acum, stau si ma intreb: o tin pe asta pana la pastele urmator?
Pana la Inaltare asa se saluta.Cine este credincios.Cine nu, genul tau, poate saluta cum doreste.Bineanteles,in mod civilizat.
Si mie mi se pare ca se insista prea mult cu acest salut. Stiu ca e un obicei, il respect, dar cred ca o saptamana ar fi de ajuns. De la o vreme devine cam ciudat. De parca tot repetam o minciuna ca sa o credem.
Faptul ca am crescut printre obiceiurile astea. Nu e normal? Dar doar pentru o saptamana, cum am zis.
Si noi ateii vrem sa fim respectati de crestini, nu? Sa ne fie respectate opiniile si modul de viata. E adevarat ca n-am prea avut parte inca de asa ceva, decat mai rar, dar cred ca daca ne dorim asta, atunci trebuie sa respectam si noi, intr-o anumita masura, credintele altora. Altfel, e cam greu sa cadem la pace si sa convietuim.
Mă refeream la faptul că nu e nimic respectabil în fenomenul acesta, cum ai spus şi tu, bazat pe minciuni, care este forţat asupra oamenilor an de an.
Unora le răspunzi frumos cu "Bună ziua", dându-le de înţeles că nu eşti prins în jocul lor mistic, însă tot insistă de 2-3 ori cu aceeaşi afirmaţie şi o privire întrebătoare, aşteptând să-i aprobi şi, culmea, tot ei se supără, când le explici că nu crezi în poveşti de genul.
E genul de "salut", de ritual, atitudine, care aşteaptă o supunere oarbă şi nu admite faptul că pot exista oameni care gândesc diferit.
...şi tu vorbeşti de respect faţă de alte credinţe...
De la Înviere și încă 40 de zile după, credincioșii spun „Hristos a înviat". Dacă ești ateu poți să răspunzi simplu cu „Bună ziua".
La 2-3 zile dupa Pasti inca e destul de comun. Daca mai auzi si azi pe cineva probabil e o persoana foarte religioasa. Care nu sunt asa raspandite.
maphiotul întreabă: