anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce toata lumea zice "hristos a inviat" inloc de buna ziua? Mi se pare aiurea.

13 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Hai ca, 2-3 zile dupa Paste, mai merge. Dar sunt unii care o tin asa pana la Inaltare de te scot din minti.
Si, bomboana pe coliva, dupa Inaltare, schimba placa cu "hristos s-a-naltat".
Acum, stau si ma intreb: o tin pe asta pana la pastele urmator?

| darrio2007 a răspuns:

Pana la Inaltare asa se saluta.Cine este credincios.Cine nu, genul tau, poate saluta cum doreste.Bineanteles,in mod civilizat.

| Fatamuntilor a răspuns:

E DOAR un salut intre crestini!
Nu e obligatoriu sa saluti la fel!

| sublime89 a răspuns:

Si mie mi se pare ca se insista prea mult cu acest salut. Stiu ca e un obicei, il respect, dar cred ca o saptamana ar fi de ajuns. De la o vreme devine cam ciudat. De parca tot repetam o minciuna ca sa o credem.

| NOname a răspuns (pentru sublime89):

Ce anume îţi trezeşte respectul?batting eyelashes

| sublime89 a răspuns (pentru NOname):

Faptul ca am crescut printre obiceiurile astea. Nu e normal? Dar doar pentru o saptamana, cum am zis. laughing
Si noi ateii vrem sa fim respectati de crestini, nu? Sa ne fie respectate opiniile si modul de viata. E adevarat ca n-am prea avut parte inca de asa ceva, decat mai rar, dar cred ca daca ne dorim asta, atunci trebuie sa respectam si noi, intr-o anumita masura, credintele altora. Altfel, e cam greu sa cadem la pace si sa convietuim.

Mă refeream la faptul că nu e nimic respectabil în fenomenul acesta, cum ai spus şi tu, bazat pe minciuni, care este forţat asupra oamenilor an de an.

Unora le răspunzi frumos cu "Bună ziua", dându-le de înţeles că nu eşti prins în jocul lor mistic, însă tot insistă de 2-3 ori cu aceeaşi afirmaţie şi o privire întrebătoare, aşteptând să-i aprobi şi, culmea, tot ei se supără, când le explici că nu crezi în poveşti de genul.
E genul de "salut", de ritual, atitudine, care aşteaptă o supunere oarbă şi nu admite faptul că pot exista oameni care gândesc diferit.
...şi tu vorbeşti de respect faţă de alte credinţe... oh go on

| sublime89 a răspuns (pentru NOname):

Sa stii ca eu respect si lipsa de respect a altora. Sunt foarte respectuos din fire. laughing

Se vede. laughing

| R0R0 a răspuns:

Asa se saluta crestinii intre ei pana la inaltare.

| Aberdeen a răspuns:

De la Înviere și încă 40 de zile după, credincioșii spun „Hristos a înviat". Dacă ești ateu poți să răspunzi simplu cu „Bună ziua".

| AdrianVoicu a răspuns:

Pentru ca is betii'

| FailThisMadness a răspuns:

La 2-3 zile dupa Pasti inca e destul de comun. Daca mai auzi si azi pe cineva probabil e o persoana foarte religioasa. Care nu sunt asa raspandite.

Întrebări similare