anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce toti si toate au acelasi mod de a gandi, vedea lumea,invinovati pe cine nu trebuie, cataloga,pareri, mod de a recomanda orice consultatie pentru orice nimic, interpreta eronat intr-o discutie, aceleasi gusturi de filme, muzica, jocuri video, stiluri vestimentare(hipster in foarte mare parte si nu metal, goth, emo, cyber goth, anii '90-2000,anime - cele controversate adica),aceleasi frizuri fara a fi viu colorate sau aranjate mai diferit,spun aceleasi propagande sociale si religioase ieftine, corecte politic, etc? Unde mai e unicitatea? De mai bine de 5-10 ani se intampla acest fenomen printre oameni, atat in viata reala cat si in mediul online. Cine e/Cine sunt responsabil(i) pentru asa contributie atroce asupra mentalitatii umane? Influencerii? Profesorii? Parintii? Oamenii de succes?

22 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca oamenii mediocrii sunt ca oile, copiind unii de la altii, indiferent ca-i bun, rau, prost, urat, fara sens, fara bun gust, samd.
Snobismul este prezent atat la cei cu bogati cat si la cei saraci, fiindca lipsa educatiei si prostia, sunt mult mai molipsitoare decat bunul simt. Si cum cei prosti sunt enorm de multi, se ajunge la o generalizare.
Cine sunt responsabili?
Parintii!
Parintii sunt primii oamnei din viata copilului care au obligatia sa-si educe copilul, sa-l invete bunul simt, sa nu-i permita sa vorbeasa urat, sa nu-i permita sa se comporte urat cu altiii samd.
mai tarziu intervine scoala, profesorii, dar acestia nu pot face nimic daca copilul nu este educat de acasa, de parinti, si copilul needucat vorbeste urat profesorilor, ii injura, ii loveste, ii sfideaza samd.

| sierra1 a răspuns:

~De ce toti si toate au acelasi mod de a gandi, vedea lumea~

gresit anonimă, greșit fundamental. Poate te referi la cei din cercul tău (strâmt?) de cunoscuți

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Nu,ma refer la cei cu care am interactionat de-a lungul anilor indiferent, nu neaparat cerc de prieteni.

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci din nou, greșit fundamental. Generalizezi!

Da,tu mi-ai confirmat intrebarea indirect. Deci da, exista oameni care gandesc la fel iar unicitatea e pe cale de disparitie.

Ai o eroare de logică anonimo mamă!
1 intrebara nu am cum să ți-o confirm
2 nefiind de acord cu tine rezultă că NU gândim la fel

...dar cred că nu pricepi o iotă din toate astea

| sierra1 a răspuns (pentru sierra1):

și aici e aceeași varză silogistică

https://www.tpu.ro/......rii-urate/

Nu merita sa dau click pe acest link. Poti sa-l stergi.

Iar tu esti la fel ca restul, esti liber sa comentezi la altii.

Dacă nu sunt de acord cu tine, eu sau oricine altcineva - am/avem alte păreri - faci urât?

" anonima0909 : Nu merita sa dau click pe acest link."

de acord, conținutul nu merită osteneala

| Mosotti a răspuns:

Asa a fost lumea mereu, nu acum.
Asa cum toate femeile vor barbati masculini si care arata bine, asa cum toti barbatii vor femei misto.

Si gandirea e cam tot pe tipar.

Unicitate e la chestii secundare, la cele principale nu.
Tuturor ne place mancarea buna, cam tuturor ne place sa avem bani multi si sa nu mai muncim, etc.
Responsabila e natura, ca pana la urma natura e responsabila ca se lipeste de ei ce zic profii, parintii, ifluencerii, altfel nu se lipea de ei.

Cam toate astea cumva ajuta indirect la supravietuire.
De ce nu exista unicitate de ex la preferintele femeilor? De ce toate vor barbati puternici, frumosi, etc?
De ce nu sunt si care-s atrase de pampalai?!
E doar un exemplu.

Sau la barbati, toti vor tipe super misto.

| mastadont a răspuns:

Dacă privești lucrurile superficial e normal să ți se pară că toți sunt la fel, doar tu ești diferită pentru că asculți metal și te îmbraci în stilul goth. Tu de fapt nu privești omul decât prin prisma preferințelor și a modului tău de a gândi, iar dacă nu se aseamănă cu tine atunci îi bagi pe toți în aceeași oală, fără a mai vedea diferențele care există între indivizi. În fond, toți suntem unici în felul nostru chiar dacă la unele lucruri ne asemănăm, ce ne face unici este totalitatea trăsăturilor de caracter, experiențele anterioare, mediul în care trăim, ce ne place și ce ne dezgustă, totalitate care formează un amalgam unic și imposibil de replicat de altă persoană.
Chiar și în cazul gemenilor există anumite diferențe, iar oricât de minuscule ar fi acestea ele fac diferența și conferă unicitatea indivizilor.

| CleanHeart a răspuns:

Sunt si oameni diferiti dar ies in evidenta ceilalti pentru ca sunt mai multi

| anonim_4396 explică (pentru CleanHeart):

Multi si fara rost

| EestiSodalane a răspuns:

Nu e nimeni "de vină" pentru asta. Marea majoritate a omenirii au foarte multe lucruri în comun de la mentalitate la gusturi. Așa a fost dintotdeauna. Poate ca a fost necesar să fie așa ca să existe o coeziune socială între oameni. Unicitatea a existat și va exista întotdeauna. Ba chiar în ziua de azi e mai multă unicitate decat in trecut deci nu inteleg de ce te plangi?

| anonim_4396 explică (pentru EestiSodalane):

"Ba chiar în ziua de azi e mai multă unicitate decat in trecut deci nu inteleg de ce te plangi?" - cand o sa vezi peste 1000 de persoane altfel imbracate sau aranjate, cu o mentalitate controversata si gusturi diversificate, anunta-ma aici.

| EestiSodalane a răspuns (pentru anonim_4396):

Intră pe internet și o să vezi. E plin.

| anonim_4396 explică (pentru EestiSodalane):

Mda,prea putine exceptii...Ma pot lipsi in continuare de Facebook si alte social media-uri...

| ValentinMihai78 a răspuns:

Se cheamă "New Age", "noua ordine mondială" și, da ai dreptate, a dispărut "unicitatea".
NU ți se pare, așa este, datorită faptului că rețelele sociale, dispozitivele de comunicații mobile extrem de performante a dus la această plafonare a individului.
Iar, înainte pentru că nu existau "influencer", "bloger", omul era obligat să gândească singur, să găsească soluții singur, dacă avea o problemă, trebuia să o rezolve singur nu să întrebe pe site-uri, toate intimitățile și problemele personale.
E normal să ai această impresie de uniformizare, cât timp s-a ajuns ca rufele să fie spălate public!
Ce întrebări pun unele tinere aici, acum, înainte acele întrebări le punea doar mamei sau medicului de familie. Acum nu mai există rușine, pudoare și multe se miră că sunt abordate, jignite, etc. La fel și cu băieții.
Dar, cel mai interesant este, că tinerii nu știu asta, 45 de ani, comuniștii cu ideologiile și propaganda lor, au încercat să creeze "omul nou", dar nu au reușit. Dar, "capitalismul", cu noile tehnologii, evoluții tehnice, au reușit crearea "omului nou"!

| Bobes_Matei_ a răspuns:

Personal eu am 23 de ani și cam îmi place ce ai spus: anime, Metal (mai nouț acolo, deși ador rockul în general), Punkul, stilul spre casual Goth deși până și la cultura asta alternative la noi avem fete cu machiaj cică "Goth" dar care ascultă tot Metal, deci chiar și dacă există o scenă în România destul de mare, tot doar pe genul main se merge (Metalul)!
Legat de întrebarea tot: cred că există frica asta și dorința enormă de aparține unui grup sau de a fi popular/top din clasă, cel puțin prin clasele primare până când ușor te schimbi, eu de ex adopt acest stil mai alt abia acum post-liceu-facultate...
Ff mulți nu se regăsesc niciunde și "cred" că adoptă stilul și atitundea altora din moment ce e cea mai sare: șmecherie pe trap, attitudine bad-boy chestii-trestii!

| anonim_4396 explică (pentru Bobes_Matei_):

Nu exista nici o frica sau dorinta de a apartine unui grup in cazul meu. La altii si altele da, dar nu asta era cazul. Ce ma deprima, infurie si oftica e copiatul en-gros de la om la om. Probabil ca nici eu n-as iesi in evidenta in ochii altora, as fi incadrata in cei 99%(turma),dar nu imit precum altii. Daca unii prefera firme la haine, eu prefer stilul, culorile si alte detalii. Cum unii merg pe mentalitatea de hipster si Karen, eu prefer sa am o mentalitate mai controversata. Cum altii trimit la psihologi, eu trimit in izolare la domiciliu si multa autoreflectare, introspectie. Cum toti sunt impotriva unei singure melodii al unui artist care cica e de golani si pitipoance, mie-mi place la nebunie. Exemplele continua.